Θ. Καράογλου: Μακεδονία ίσον Ελλάδα και Ελλάδα ίσον Μακεδονία

Πέμπτη, 25 Ιανουάριος 2018 16:20

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό συμφέρον. Πόσο μάλλον να το υπερασπιστεί... Το επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά στο Νταβός όπου η συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία καθώς περίσσευαν τα χαμόγελα, έλειπε όμως η ουσία!

Πρώτα από όλα δεν υπήρξε καμία σαφής αναφορά από την πλευρά του στην ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπίων που λειτουργεί ως «όχημα» των αλυτρωτικών τους τάσεων. Δεύτερον οι δεσμεύσεις Ζάεφ για μετονομασία του αεροδρομίου και των κεντρικών λεωφόρων του γειτονικού κρατιδίου δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα διότι μπορούν εύκολα να ανακληθούν από τις επόμενες κυβερνήσεις των Σκοπίων. Και τρίτον οι συγκεκριμένες... υποχωρήσεις αποτελούν ανεκπλήρωτη υποχρέωση των Σκοπίων εδώ και 23 χρόνια, καθώς πηγάζουν από το άρθρο 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Αντίθετα, όπως επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί ως αντιστάθμισμα κάτι που δεν μπορεί να ανακληθεί στο μέλλον: Το όνομα της Μακεδονίας και την κύρωση της 2ης φάσης της συμφωνίας σύνδεσης των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η λογική «τεμαχισμού» των ζητημάτων του Σκοπιανού, που εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, εξυπηρετεί επικοινωνιακά το Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό διότι του επιτρέπει να... διολισθήσει από τη διαχρονική θέση της Ελλάδας ότι η ονομασία erga omnes και ο τερματισμός των αλυτρωτικών τάσεων από την πλευρά των Σκοπίων αποτελούν ενιαίο και αδιαίρετο μέρος της συνολικής συμφωνίας. Παράλληλα όμως καθίσταται απόλυτα σαφές οτι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τη λαϊκή βούληση να μην ξεπουλήσει το όνομα «Μακεδονία».

Οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην παραλία της Θεσσαλονίκης έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Ότι «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» και πως καμία υπογραφή δεν μπορεί να διαγράψει ή να... δανείσει τη μακραίωνη ιστορία της πατρογονικής μας γης. Υπό αυτήν την έννοια το συλλαλητήριο του 2015 είναι απόλυτα συγκρίσιμο με το αντίστοιχο του 1992. Όχι σε θέμα προσέλευσης, αλλά κυρίως σε παλμό, διάθεση και αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουμε ως κοινωνία σε κανέναν να αμφισβητήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Το ότι η Ελλάδα ταλανίζεται από την οικονομική κρίση δεν συνεπάγεται ότι θα κάνει εκπτώσεις στα εθνικά της δίκαια ή θα ανεχθεί την καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου η μαζική διαδήλωση της Κυριακής με εντυπωσίασε θετικά, κυρίως γιατί είδα να στέκονται πλάι-πλάι μονιασμένοι, μακριά από πολιτικές πεποιθήσεις ή τυχόν προσωπικές διαφορές, ο υπάλληλος, ο εργάτης, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο φοιτητής, η νοικοκυρά. Διέκρινα πάθος, ένταση, ζήλο, διεκδίκηση, αποφασιστικότητα, χαρακτηριστικά που πίστευα οτι είχαμε χάσει ως λαός εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 

Αυτή η αυθόρμητη και εντυπωσιακή συμμετοχή απέδειξε ότι οι Έλληνες ξέρουμε να ορθώνουμε ανάστημα στα μεγάλα γεγονότα.

Το πράξαμε στο παρελθόν, το πράττουμε τώρα, θα το επαναλάβουμε και στο μέλλον εάν χρειαστεί, θυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι Μακεδονία ίσον Ελλάδα και Ελλάδα ίσον Μακεδονία!

 

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης
Αν. Τομεάρχης Εργασίας

Δημοφιλή Άρθρα

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Για τον Δημήτρη Σαραμάντο η «μπίλια» στην εκλογική... ρουλέτα των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου κάθισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.…

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Πώς βιώνει την κρίση και την αγάπη του κόσμου πολύτεκνη οικογένεια στο Ωραιόκαστρο Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αστείρευτη…

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του Να μοιράσει χαμόγελα σε παιδιά του δήμου Ωραιοκάστρου κατασκευάζοντας μία πρότυπη παιδική χαρά που θα φέρει το όνομα της συζύγου…

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ) Δεκαπέντε μήνες μετά τις καταγγελίες (σ.σ. οι οποίες επιχειρήθηκε να «μαζευτούν» μετά τον σάλο που προκάλεσαν) του δημάρχου Αστέριου Γαβότση…

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018

Κύλιση στην Αρχή