Θ. Καράογλου: Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι μία γροθιά δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 20:33

Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι μια γροθιά δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα τα κάνει χειρότερα διότι οξύνει τα πνεύματα και στέλνει λάθος μηνύματα στο σύνολο της κοινωνίας. Ως εκ τούτου η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι καταδικαστέα και κατακριτέα χωρίς «αλλά» και αστερίσκους. 

Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, ο προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης προσβάλλει συνολικά την πόλη μας και την κοινωνία της. Για αυτό και οφείλουμε άπαντες να τον αποδοκιμάσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, διότι παρόμοια φαινόμενα υπήρχαν, υπάρχουν και θα πρέπει να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στο μέλλον. 

Ευθύνη, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά, προσδίδοντας πολιτικά χαρακτηριστικά στην επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, προσδοκώντας με αυτόν τον τρόπο να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι όσο ο ίδιος «φουσκώνει» επικίνδυνα την αγανάκτηση της κοινωνίας μέσω της ακραίας ρητορικής, τόσο θα πλησιάζει ο καιρός που η συσσωρευμένη οργή θα γίνει ανεξέλεγκτη, καθώς τα άκρα υπάρχουν παντού και η βία δεν έχει χρώματα, ούτε κόμματα. Άλλωστε, όπως δεν υπάρχει καλή και κακή βία, δεν υπάρχει «δεξιά» και «αριστερή» βία. 

Κάνω αυτήν την επισήμανση επειδή μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζεται ως πρώτη είδηση, ενώ η καταδρομικού τύπου επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας περνάει στα... ψιλά της επικαιρότητας ως πράξη... ρουτίνας. 

Μόνο που στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η κατάλυση των κανόνων δικαίου και η χειροδικία δε νοείται να νομιμοποιούνται από κανέναν. Είναι παραβατικές πράξεις και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται. 

Άρα η πάταξή τους περνά μέσα από τη μηδενική ανοχή στα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται. Και εδώ απαιτείται πολιτική βούληση, την οποία δυστυχώς δεν διαθέτει η παρούσα κυβέρνηση, μιας και εκείνοι που κάποτε απειλούσαν με... κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος, σήμερα παριστάνουν τους αμέτοχους. 

Θα συμβούλευα, λοιπόν, τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα της δημόσιας τάξης, ώστε η Πολιτεία να πράξει επιτέλους το αυτονόητο. Να εφαρμόσει τους νόμους βάζοντας τέλος στην ατιμωρησία. Να εντοπίσει τους δράστες παρόμοιων πράξεων, να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά. 

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εάν θέλουμε πραγματικά να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη καθιέρωση συνθηκών ζούγκλας στην κοινωνία μας. Γιατί, σε τελική ανάλυση, τα θύματα ενός ξυλοδαρμού παραμένουν θύματα ανεξαρτήτως της πλευράς που στέκονται.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης
Αν. Τομεάρχης Εργασίας

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή