Θ. Καράογλου: Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι μία γροθιά δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Πέμπτη, 24 Μάιος 2018 20:33

Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι μια γροθιά δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αντίθετα τα κάνει χειρότερα διότι οξύνει τα πνεύματα και στέλνει λάθος μηνύματα στο σύνολο της κοινωνίας. Ως εκ τούτου η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι καταδικαστέα και κατακριτέα χωρίς «αλλά» και αστερίσκους. 

Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, ο προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης προσβάλλει συνολικά την πόλη μας και την κοινωνία της. Για αυτό και οφείλουμε άπαντες να τον αποδοκιμάσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, διότι παρόμοια φαινόμενα υπήρχαν, υπάρχουν και θα πρέπει να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στο μέλλον. 

Ευθύνη, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά, προσδίδοντας πολιτικά χαρακτηριστικά στην επίθεση εις βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, προσδοκώντας με αυτόν τον τρόπο να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι όσο ο ίδιος «φουσκώνει» επικίνδυνα την αγανάκτηση της κοινωνίας μέσω της ακραίας ρητορικής, τόσο θα πλησιάζει ο καιρός που η συσσωρευμένη οργή θα γίνει ανεξέλεγκτη, καθώς τα άκρα υπάρχουν παντού και η βία δεν έχει χρώματα, ούτε κόμματα. Άλλωστε, όπως δεν υπάρχει καλή και κακή βία, δεν υπάρχει «δεξιά» και «αριστερή» βία. 

Κάνω αυτήν την επισήμανση επειδή μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο προπηλακισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζεται ως πρώτη είδηση, ενώ η καταδρομικού τύπου επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας περνάει στα... ψιλά της επικαιρότητας ως πράξη... ρουτίνας. 

Μόνο που στην παρούσα χρονική συγκυρία δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η κατάλυση των κανόνων δικαίου και η χειροδικία δε νοείται να νομιμοποιούνται από κανέναν. Είναι παραβατικές πράξεις και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται. 

Άρα η πάταξή τους περνά μέσα από τη μηδενική ανοχή στα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται. Και εδώ απαιτείται πολιτική βούληση, την οποία δυστυχώς δεν διαθέτει η παρούσα κυβέρνηση, μιας και εκείνοι που κάποτε απειλούσαν με... κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος, σήμερα παριστάνουν τους αμέτοχους. 

Θα συμβούλευα, λοιπόν, τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα της δημόσιας τάξης, ώστε η Πολιτεία να πράξει επιτέλους το αυτονόητο. Να εφαρμόσει τους νόμους βάζοντας τέλος στην ατιμωρησία. Να εντοπίσει τους δράστες παρόμοιων πράξεων, να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά. 

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εάν θέλουμε πραγματικά να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη καθιέρωση συνθηκών ζούγκλας στην κοινωνία μας. Γιατί, σε τελική ανάλυση, τα θύματα ενός ξυλοδαρμού παραμένουν θύματα ανεξαρτήτως της πλευράς που στέκονται.

Θεόδωρος Γ. Καράογλου
Βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης
Αν. Τομεάρχης Εργασίας

Δημοφιλή Άρθρα

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Για τον Δημήτρη Σαραμάντο η «μπίλια» στην εκλογική... ρουλέτα των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου κάθισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.…

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Πώς βιώνει την κρίση και την αγάπη του κόσμου πολύτεκνη οικογένεια στο Ωραιόκαστρο Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αστείρευτη…

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του Να μοιράσει χαμόγελα σε παιδιά του δήμου Ωραιοκάστρου κατασκευάζοντας μία πρότυπη παιδική χαρά που θα φέρει το όνομα της συζύγου…

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ) Δεκαπέντε μήνες μετά τις καταγγελίες (σ.σ. οι οποίες επιχειρήθηκε να «μαζευτούν» μετά τον σάλο που προκάλεσαν) του δημάρχου Αστέριου Γαβότση…

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018

Κύλιση στην Αρχή