Γεύσεις

Κρουασάν βουτύρου

Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2018
Συστατικά Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις300 γρ. γάλα50 γρ. ζάχαρη30 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου1 φακελάκι ξερή μαγιά1,5 κ.γ. αλάτι Για τη στρώση βουτύρου 270 γρ. παγωμένο βούτυρο Εκτέλεση Σε ένα κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά για την ζύμη με τον γάτζο (τα 270γρ βούτυρο τα αφήνουμε στην άκρη για μετά) σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι που η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί. Αν η ζύμη μας κολλάει πάρα πολύ στα τοιχώματα τού κάδου βάλτε 1-2 κουταλιές της σούπας παραπάνω αλεύρι , ίσα-ίσα για να ξεκολλήσει. Πρέπει η ζύμη μας σε…

Βουτυρένιο κέικ με φρέσκα ροδάκινα

Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018
Yλικά για την επικάλυψη 60 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου100 γρ. ζάχαρη καστανή2 ροδάκινα ΠΟΠ Νάουσας, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες Υλικά για το κέικ 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ¼ κ.γ. αλάτι110 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου150 γρ. ζάχαρη λευκή1 αυγό1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας130 ml γάλα φρέσκο Εκτέλεση Λιώνουμε τα 60 γρ. βούτυρο και το ρίχνουμε σε φόρμα. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε μεγαλύτερο ταψί, για να μη λερωθεί ο φούρνος απ' το βούτυρο που θα βγάλει η φόρμα.Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.Από πάνω, αραδιάζουμε τις φέτες ροδάκινα ΠΟΠ Νάουσας, σε μία στρώση.Σε…

Κοτόπουλο με μπάμιες

Κυριακή, 26 Αύγουστος 2018
Υλικά 1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό κομμένο σε κομμάτια 125γρ.ελαιόλαδο 250γρ.κρεμμύδι ψιλοκομμένο 750γρ.ντομάτες κονκασέ 500γρ.μπάμιες ψιλές 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 πρέζα κόλιανδρο 2 πρέζες κόκκινο πιπέρι 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο ξύδι λίγη ζάχαρη 1 ποτηράκι λευκό κρασί αλάτι και πιπέρι μαύρο νερό Εκτέλεση Ρίχνετε τις καθαρισμένες μπάμιες σε ταψί,τις αλατίζετε,τις βρέχετε με το ξύδι και τις αφήνετε για 1-2 ώρες στον ήλιο ή στο φούρνο στους 120οC.Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι και το κοτόπουλο και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί.Σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε το κρέας με λίγο νερό.Προσθέτετε τα μπαχαρικά,αλατοπιπερώνετε και βράζετε για…

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018
Υλικά: 380 γρ. γάλα εβαπορέ430 γρ. νερό50 γρ. κορν φλάουρ80 γρ. ζάχαρη170 γρ. κουβερτούρα100 γρ. βούτυρο225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ1 βανίλια300 γρ. ζαχαρούχο γάλα250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, κονσέρβα Εκτέλεση: Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τα 390 γρ. νερό.Με το που πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.Ανακατεύουμε το κορν φλαόυρ με τα υπόλοιπα 40 γρ. νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα δοκιμάζοντας που και που για να δούμε ότι έχει φύγει το αλεύρι που μπορεί να έχει η κρέμα.Όταν πήξει η…

Burger κοτόπουλο

Πέμπτη, 17 Μάιος 2018
ΥΛΙΚΑ 500 γρ. κιμά κοτόπουλο5-6 κ.σ. ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο1/2 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη1 στίκ σέλερυ, πολύ ψιλοκομμένο1 καρότο, τριμμένο1κ.γ. πάπρικα γλυκιά1/2κ.γ. τζίντζερ, σκόνη1/2κ.σ. μουστάρδα,απαλήΑλάτιΠιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το σέλερυ, το καρότο μέχρι να μαλακώσουν.Στη συνέχεια ρίχνουμε το τζίντζερ, τη πάπρικα και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Έπειτα αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπόλ και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπόλ τον κιμά προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και τα λαχανικά.Ακατεύουμε απαλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε με…

Τάρτα με πέστο και ντοματίνια

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018
Υλικά: για τη ζύμη: 200 γρ. αλεύρι100 γρ. βούτυροκρόκος 1 αυγού3 κ.σ. νερό για τη γέμιση: 20 ντοματίνια, κομμένα στα 2150 γρ. μοτσαρέλλα, κομμένη σε φέτες5 κ.σ. πέστο Εκτέλεση: Ανακατεύω το αλεύρι με το παγωμένο βούτυρο με τα δάχτυλα προσπαθώντας να δημιουργήσω μια ζύμη τρίμμα.Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δημιουργώ μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγω σε μεμβράνη πλαστική και τη βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν την ανοίγω σε ταρτιέρα (22cm), την τρυπώ με ένα πιρούνι, βάζω από πάνω μια λαδόκολλα και κάμποσα φασόλια για βάρος και την ψήνω για 10 λεπτά σε…

Στριφτές Ταχινόπιτες

Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
Υλικά για τη ζύμη 400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις100 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του8 gr. ξηρή μαγιά1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι35 ml. Παρθένο Σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι285 ml. ζεστό νερό Για τη γέμιση 300 gr. Ταχίνι150 gr. ζάχαρηΚανέλα Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 100 ml. από το ζεστό νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε 15 λεπτά σε ζεστό σημείο να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τα άλευρα, τη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική απαλή ζύμη.Αφήνουμε…

Ριζότο με κινόα και μανιτάρια

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018
Υλικά 1 φλ.τσ. κινόα250 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν1/2 φλ.τσ. αποξηραμένα πορτσίνι (προαιρετικά)3/4 φλ.τσ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκ. σκόρδο λυωμένη3/4 φλ.τσ. λευκό κρασί4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένηαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό για 30'. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κινόα με 2 φλ.τσ. νερό αλατισμένο να πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 15' μέχρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει διάφανο.Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 3'-4'. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα και…

Πάστα Φλώρα

Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018
ΥΛΙΚΑ (για μια ταρτιέρα 28-30 εκ.) 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ250 γρ. βούτυρο αγελάδος παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια και έξτρα για το σκεύος1 αυγό + 1 κρόκος αυγού2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα50 ml μπράντι1/2 κουτ. γλυκού αλάτι500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα ροδάκινο) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το βούτυρο και τα τρίβετε με τα χέρια σας μέχρι να ανακατευτούν και να σχηματίσουν χοντροθρυμματισμένα ψίχουλα.Προσθέτετε το αυγό, τον κρόκο, το γάλα, το μπράντι και 2 κουτ. σούπας νερό…

Βασιλόπιτα με γλάσο

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017
Υλικά: 375 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου3 κούπες ζάχαρη6 αυγά (χωρίστε τους κρόκους από το ασπράδι)Ξύσμα από 2 πορτοκάλια1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες σκόνη)1 πρέζα αλάτι750γρ. αλεύρι που φουσκώνει, κοσκινισμένο Για το γλάσο: 3 κούπες ζάχαρη άχνη3 κ.σ. ζεστό νερό ή γάλα1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες σκόνη) Εκτέλεση: Στο μπολ του μίξερ βάλτε τα ασπράδια και προσθέστε μία πρέζα αλάτι. Προσέξτε να μην υπάρχει ίχνος νερού και να είναι καθαρά τα ασπράδια των αυγών, το σύρμα και το μπολ του μίξερ. Χτυπήστε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνει…
Πολύ εύκολη συνταγή με εγγυημένο αποτέλεσμα μια νόστιμη και ζουμερή γαλοπούλα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χωρίς καθόλου άγχος! Υλικά: 1 μεγάλη γαλοπούλα 1 πακέτο μπέικον 50 γρ. βούτυρο Lurpak Για τη γέμιση: 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, σε μικρά κομμάτια 250 γρ. χοντροτριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί 75 γρ. βούτυρο 250 γρ. έτοιμα βρασμένα κάστανα, σε κομμάτια 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός 30 γρ. κουκουνάρι αλάτι, πιπέρι Για τη σάλτσα: 1-2 κ.σ. αλεύρι ζεστό νερό Παρασκευή: Eίναι πολύ καλύτερο να έχετε βγάλει τη γαλοπούλα απ' το ψυγείο, τρεις ώρες πριν μαγειρευτεί ή απ' το βράδυ της προηγουμένης, ώστε να…

Κλασικά Τρουφάκια

Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017
Υλικά: 400 γραμ. τρούφα για την επικάλυψη3 κούπες καρύδι χοντροκομμένο στο μπλέντερ2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο4 κουταλιές της σούπας κακάο1 σφηνάκι κονιάκ2 κουταλιές βούτυρο1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη / 300 γραμμάρια Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα. Προσθέτουμε το καρύδι, το γάλα, το κακάο, το κονιάκ, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μια μάζα. Αν θέλουμε τοποθετούμε το μίγμα για όλο το βράδυ στο ψυγείο να σφίξει. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στο πλάσιμο. Αν πάλι βιαζόμαστε μπορούμε να πλάσουμε απευθείας τα…

Η τυρόπιτα που γίνεται κανταΐφι

Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2017
Υλικα: 100 γρ. βούτυρο αγελάδος1 πακέτο κανταΐφι (500 γρ.)350 γρ. τυρί χωριάτικο250 γρ. φέτα250 γρ. γραβιέρα300 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά4 αυγά μέτριαπιπέρι Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Λιώνουμε τα 100 γρ. βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα τηγανάκι. Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. με λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε προηγουμένως. Αφρατεύουμε – "ξάνουμε" καλά το κανταΐφι μας σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πυρίμαχο σκεύος. Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Τα στρώνουμε πάνω από το κανταΐφι αφήνοντας…
Υλικά για 6 άτομα Ένα κατσικίσιο μπουτάκι με το κόκαλο – γύρω στο 1,5 κιλό 10 γρ. χοντρό αλάτι 10 γρ. πιπέρι Φρέσκο θυμάρι 1 λεμόνι το ξύσμα του 1-2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες) 1 κιλό πατάτες Για τη σάλτσα 10 γρ. μουστάρδα 30 γρ. χυμό λεμονιού 90 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και το θυμάρι. Αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Αλείφουμε καλά το κατσικάκι με το μείγμα των μπαχαρικών Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε…
Υλικά: ½ βιτάμ½ κούπα ζάχαρη2 αυγά2 κούπες αλεύρι1 κ.σ baking powder½ κούπα γάλαξύσμα ½ πορτοκαλιούξύσμα ½ λεμονιού1 βανίλιασταγόνες σοκολάτας12 χάρτινες θήκες για muffin Εκτέλεση:Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, το γάλα, το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3' με 4' λεπτά. Στο ειδικό ταψί για muffins, τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες και μοιράζουμε το μείγμα. Βάζουμε τόσο μείγμα σε κάθε θήκη, ώστε να καλύπτει τα 2/3 της θήκης. Προσθέτουμε με προσοχή σε κάθε muffin μερικές σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο…

Πίτσα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο

Κυριακή, 17 Σεπτέμβριος 2017
Υλικά3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε κύβους1 φλ. σάλτσα barbeque1 κ.σ. μέλι1 κ.γ. μελάσα1/3 φλ. καστανή ζάχαρη½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, κομμένο1 βάση πίτσας (30 εκ), ψημένη1 φλ. καπνιστό γκούντα, τριμμένο1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, τη σάλτσα barbeque, το μέλι, τη μελάσα, την καστανή ζάχαρη, τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα κοτόπουλου στη βάση της πίτσας και στη συνέχεια το τυρί και τα κρεμμύδια. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. πηγη: dimitrisskarmoutsos.gr
Για τα κεφτεδάκια 1 κιλό βόειο κρέας (κιμάς)80 γρ. μανιτάρια2 αποξηραμένα σύκα1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδου1 αβγό1 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο1/3 κούπας ελαιόλαδο2 κ.σ. ξίδι1 κ.γλ. σόδα2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο3 κ.σ. μαϊντανό φρέσκοΛίγη ρίγανηΑλάτι - Πιπέρι Για τη σαλάτα 2 αγγούρια, κομμένα σε μισοφέγγαρα1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε μικρές φέτες1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο1 κ.γλ. χυμό από λεμόνι3 κ.σ. γιαούρτι2 κ.σ. μαγιονέζαAλάτι- πιπέρι Για τα κεφτεδάκια Σε μία λεκάνη βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει, αφαιρούμε την ψύχα και την στύβουμε στα χέρια μας για να φύγουν τα νερά. Χρησιμοποιούμε περίπου 1 ½ κούπα από αυτήν.Πολτοποιούμε στο μούλτι…
Υλικά για τα φύλλα 250 ml χλιαρό νερό2 κ.σ. ξύδι4 κ.σ. ελαιόλαδο700 - 750 γραμ. αλεύριαλάτι για τον κιμά 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο4 πράσα κομμένα σε ροδέλες2 αβγά250 γραμ. τυρί ρεγγάτο τριμένο⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδοαλάτι, πιπέρι επιπλέον 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο180-200 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλωννισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων Εκτέλεση Ξεκινάμε με το ζυμάρι. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας ενδιαμέσως. Αναλόγως με τη μάρκα, μπορεί να χρειαστούμε λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι. Θέλουμε να έχουμε μία ζύμη μαλακή, η…

Κριθαρότο με γαρίδες

Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017
ΥΛΙΚΆ: 400 γρ.γαρίδες200ml ελαιόλαδο100ml κρασι700ml νερό250γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένα500γρ. κριθαράκι χονδρό5γρ. μπούκοβο, σε σκόνη20γρ. αλάτι100γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο, σε κύβους150γρ. παρμεζάνα, τριμμένη½ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο με τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασι και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά και τα περνάμε από ψιλή σήτα, ούτως ώστε να πάρουμε καθαρό τον ζωμό. Θα χρειαστούμε 400 ml. Αφήνουμε στην άκρη.Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το θυμάρι, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι…
Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο50 γρ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο200 γρ φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα και χοντροκομμένα300 γρ ντοματίνια6 κ.σ. τριμμένο χθεσινό ψωμί ολικής άλεσης50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας8 αυγά1 κ.γ. αλάτι1 κ.γ. πάπρικα1 κ.γ. θυμάρι1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο130 γρ ανθότυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 στον αέρα (180 αντιστάσεις).Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη μια κουταλιά λάδι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για δυο λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας, για να μαραθούν λίγο τα φύλλα και να μειωθούν σε όγκο. Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένη ταρτιέρα ή μεσαίου μεγέθους πυρέξ.Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και…
Σελίδα 1 από 16

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή