Γεύσεις

Πικάντικες γαρίδες

Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2015
Υλικά: 50ml ελαιόλαδο3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα100ml ξηρό κόκκινο κρασί50γρ. αλατισμένο βούτυρο240γρ. γαρίδες1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανόχυμός από ½ λεμόνιψωμί για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την πάπρικα και το τσίλι σε νιφάδες και μαγειρεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει το σκόρδο να ροδίζει.Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.Προσθέτουμε…

Τάρτα με ροδάκινα

Κυριακή, 26 Ιούλιος 2015
Υλικά: 1 ½ φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό¾ φλιτζανιού συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη¼ φλιτζανιού φυτικό λάδι¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου2 κουταλιές της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο3 έως 5 μικρά ώριμα ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και σε χοντρές φέτες Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα λάδια, το γάλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα…
Υλικά: Για ζύμη: ¾ φλιτζανιού πλήρες γάλα60γρ. βούτυρο, αλατισμένο4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά¼ κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας50γρ. ζάχαρη1 πρέζα αλάτι375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 αυγά + 1 αυγό χτυπημένο Για γέμιση: 100γρ. μαύρη ζάχαρη100γρ. ζάχαρη100γρ. βούτυρο1 κουταλιά της σούπας σιρόπι2 κουταλιές της σούπας κανέλα Για γλάσο: ζάχαρη άχνηνερό Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε το βούτυρο μέσα σε αυτό. Χύνουμε το μείγμα σε ένα μπολ.Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και την πάστα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος τα αυγά. Η ζύμη θα είναι υγρή, ανακατεύοντας θα σφίξει.Αφήνουμε τη ζύμη…
Υλικά: 1 φλιτζάνι γιαούρτι2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο½ κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη1 μεσαίο λεμόνι½ κουταλάκι του γλυκού αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι¼ ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό1,5 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια Εκτέλεση: Για την μαρινάρα, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ρίγανη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ. Ξύνουμε την φλούδα του λεμονιού και ρίχνουμε το ξύσμα στο μπολ. Επίσης, προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας). Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό και τον ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και την μαρινάρα…
Υλικά: 2 φλιτζάνια κουλούρια pretzels ή μπισκότα, θρυμματισμένα3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη¾ φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο450γρ. ζελέ φράουλα (1 πακέτο)450γρ. φρέσκες φράουλες, σε φέτες230γρ. κρέμα τυρί, μαλακό1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη230γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκατοστών.Ανακατεύουμε τα κουλούρια, την μαύρη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και πατάμε το μείγμα στο έτοιμο σκεύος. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C .Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τις φράουλες λίγο πριν από την ψύξη. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.Χτυπάμε…

Τάρτα με κρέμα σοκολάτας

Σάββατο, 21 Μάιος 2016
Υλικά: Για την κρούστα: 2 φλιτζάνια μπισκότα Oreo, σε ψίχουλα6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για την γέμιση: 5 μεγάλοι κρόκοι αυγών1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη310γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκιασαντιγί για το γαρνίρισμα, αν θέλετε Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα μπισκότα σε ψίχουλα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει σαν υγρή άμμος. Το πατάμε στον πάτο ενός σκεύους πυρέξ 25 εκατοστών. Το βάζουμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε την γέμιση.Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ελαφρώς ανακατεύουμε τους κρόκους και τους…
Υλικά: 6 ντομάτες6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοαλάτι και πιπέρι2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό450γρ. μοσχαρίσιο κιμά1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους2 φύλλα δάφνης1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων470γρ. σάλτσα ντομάτας2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη450γρ. μακαρόνια Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψεκάζουμε ελαφρά (ή το ραντίζουμε με λίγο λάδι) ένα ταψί με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος και το αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε στο ταψί με τις σκελίδες σκόρδου και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.Ενώ οι ντομάτες και το σκόρδο…
Υλικά: 2 συσκευασίες 250γρ. τυρί κρέμα, μαλακό3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρηξύσμα από 1 1/2 λεμόνι3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος34 μπισκότα με γεύση λεμόνι1/2 φλιτζάνι γάλασαντιγί και φράουλες, για γαρνίρισμα Εκτέλεση: Απλώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκατοστών πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Χτυπάμε μέσα και την κρέμα γάλακτος για 1-2 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει.Βουτάμε κάθε ένα μπισκότο μέσα στο γάλα και απλώνουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος κρέμας τυριού πάνω…
Υλικά 200 γρ. ρύζι για ριζότο300 γρ. μανιτάρια2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες150 γρ. κρέμα γάλακτος1 κομματάκι βούτυροαλάτι – πιπέριελαιόλαδομαϊντανός για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Βράζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το κριθαράκι μέχρι να είναι μαλακό. Ύστερα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Αφού στραγγίζετε το κριθαράκι και το ρίχνετε το τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό και μαγειρεύετε λίγο μέχρι να δέσει…

Ριγκατόνι στον φούρνο με 3 τυριά

Κυριακή, 28 Φεβρουάριος 2016
Υλικά: 450γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι1 βάζο σάλτσα ντομάτας (περίπου 2,5 φλιτζάνια)½ φλιτζάνι νερό2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο450γρ. μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα1 συσκευασία τυρί cottage (ή τυρί ρικότα)1 μεγάλο αυγό1 1/2 έως 2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα Εκτέλεση: Βράζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα βράζουμε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να είναι ακόμη αρκετά σκληρά για να στέκονται όρθια. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι για να μην κολλήσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε έως ότου…

Cupcakes Πάβλοβα

Τρίτη, 16 Ιούνιος 2015
Υλικά: Για τη μαρέγκα: ⅔ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη2 ασπράδια αυγών½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη Για τα cupcakes: ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου¾ φλιτζανιού ζάχαρη1½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου½ φλιτζάνι γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου Για τη σαντιγί: ½ φλιτζάνι παγωμένη κρέμα γάλακτος1 κουταλιά της σούπας μέλι Για την επικάλυψη: ανάμεικτα μούρα Εκτέλεση: Για τη μαρέγκα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 95°C. Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.Χτυπάμε…

Muffins με διπλή σοκολάτα και γλάσο

Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2016
Υλικά: 1 φλιτζάνι αλεύρι1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 πρέζα αλάτι1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο⅓ φλιτζανιού ζάχαρη½ φλιτζάνι γάλα2 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ3½ κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι1 αυγό½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάταςθαλασσινό αλάτι½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο1 κουταλιά της σούπας γάλα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.Ρίχνουμε μέσα το γάλα, τον καφέ, το λάδι, το αυγό και την βανίλια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.Γεμίζουμε…

Μπισκότα με καστανή ζάχαρη

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
Υλικά: ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη½ φλιτζάνι μαργαρίνη (ή βούτυρο)1 αυγό1 φλιτζάνι αλεύρι½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια½ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρζάχαρη επικάλυψη Εκτέλεση: Χτυπάμε την μαργαρίνη με τις 2 ζάχαρες. Ανακατεύουμε μέσα το αυγό, προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.Πλάθουμε το μείγμα ζύμης σε μπάλες και τις κυλάμε στην ζάχαρη. Δεν τις ισοπεδώνουμε.Ψήνουμε στους 180°C για 12 λεπτά. Πηγή: pinchofyum.com/
Υλικά: 600γρ. κράκερς ή μπισκότα1 κιλό φρέσκες φράουλες3½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος1 μπανάνα, σε λεπτές φέτες½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Εκτέλεση: Χτυπάμε την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το αλάτι με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές.Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από την σαντιγί σε ένα ορθογώνιο ταψί 25 εκατοστών για να καλύψουμε τον πάτο.Απλώνουμε 5 μπισκότα στο κέντρο του ταψιού, έπειτα άλλα δυο (σπασμένα) για τις άκρες του ταψιού.Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα σαντιγί πάνω από τα μπισκότα και έπειτα απλώνουμε τις φράουλες σε φέτες.Απλώνουμε με…
Υλικά για τα cupcakes Βούτυρο 225g, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου225g ζάχαρη άχνη4 αυγά225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του3 κουταλιές της σούπας γάλα1 βανίλια2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για cupcakes.Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, απλά βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από την σκόνη κακάο) σε έναν μίξερ και τα χτυπάς για δυο λεπτά.Αν προτιμάς να αναμειγνύεις με το χέρι, κτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί, στη συνέχεια προσθέτεις τα αυγά, ένα ένα, και ανακατεύεις μετά από κάθε προσθήκη.Διπλώνεις με μια σπάτουλα μέσα το…
Υλικά: 500γρ. άψητα ζυμαρικά φαρφάλες ολικής αλέσεως2 κουταλιές της σούπας βούτυρο2 κουταλιές της σούπας λάδι800γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο σκόρδο ή φρέσκα κρεμμυδάκια, ή έναν συνδυασμόςπερίπου ⅓ φλιτζανιού λευκό κρασί½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών¼ φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα2 φλιτζάνια σπανάκι, ψιλοκομμένο200γρ. κατσικίσιο τυρί Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το…
Υλικά: 1 κιλό χοιρινό, κοιλιά3 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου1 πρέζα νιφάδες θαλασσινού αλατιούφρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι3-4 κουταλιές ελαιόλαδο10 μεγάλες ντομάτες1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο250γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια1,5 φλιτζάνι κόκκινο κρασί2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες1 χούφτα φύλλα βασιλικού700γρ. σάλτσα ντομάτας400γρ. παπαρδέλεςμικρά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισματριμμένο τυρί Pecorino για σερβίρισμα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 240°C.Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε μικρούς κύβους το χοιρινό (περίπου 2 εκατοστά). Το ρίχνουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τους σπόρους μάραθου, μία πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί το κρέας με το μείγμα.…
Υλικά: 1 φλιτζάνι αλεύρι1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 πρέζα αλάτι1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο⅓ φλιτζανιού ζάχαρη½ φλιτζάνι γάλα2 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ3½ κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι1 αυγό½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάταςθαλασσινό αλάτι½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο1 κουταλιά της σούπας γάλα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.Ρίχνουμε μέσα το γάλα, τον καφέ, το λάδι, το αυγό και την βανίλια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.Γεμίζουμε…

Ριζότο με ντομάτα και βασιλικό

Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016
Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες2 μεσαίες ντομάτες3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο⅔ φλιτζανιού λευκό κρασί1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο3-4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας5-6 φύλλα φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο⅓ φλιτζανιού κρέμα γάλακτοςαλάτι - πιπέρι ​​τριμμένο τυρί - παρμεζάνα για επικάλυψη Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε ⅓ φλιτζανιού κρασί,…
Υλικά: Για την κρούστα: 1 φλιτζάνι μπισκότα σοκολάτας, τριμμένα (περίπου 18 μπισκότα)2 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο Για την γέμιση: 115γρ. πάστα αμυγδάλου1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη340γρ.τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου2 μεγάλα αυγά1 πρέζα αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου Για το γλάσο: 170γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε χάρτινες θήκες για επένδυση σε φορμάκια για muffins.Ανακατεύουμε τα ψίχουλα μπισκότων, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί το μείγμα ομοιόμορφα. Γεμίζουμε κάθε μία φόρμα με…
Σελίδα 6 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

«Οι 3 ερωτήσεις» στον Δημήτρη Λακασά

«Οι 3 ερωτήσεις» στον Δημήτρη Λακασά Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λακασά που δέχτηκε να συμετάσχει στη νέα ενότητα μίνι συνεντεύξεων από το Polites Oraiokastrou, η οποία…

Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή