Γεύσεις

Μπισκότα με καστανή ζάχαρη

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016
Υλικά: ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη½ φλιτζάνι μαργαρίνη (ή βούτυρο)1 αυγό1 φλιτζάνι αλεύρι½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα¼ κουταλάκι του γλυκού βανίλια½ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρζάχαρη επικάλυψη Εκτέλεση: Χτυπάμε την μαργαρίνη με τις 2 ζάχαρες. Ανακατεύουμε μέσα το αυγό, προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.Πλάθουμε το μείγμα ζύμης σε μπάλες και τις κυλάμε στην ζάχαρη. Δεν τις ισοπεδώνουμε.Ψήνουμε στους 180°C για 12 λεπτά. Πηγή: pinchofyum.com/
Υλικά: 600γρ. κράκερς ή μπισκότα1 κιλό φρέσκες φράουλες3½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος1 μπανάνα, σε λεπτές φέτες½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Εκτέλεση: Χτυπάμε την ζάχαρη άχνη, την βανίλια και το αλάτι με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν οι δύσκαμπτες αιχμές.Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από την σαντιγί σε ένα ορθογώνιο ταψί 25 εκατοστών για να καλύψουμε τον πάτο.Απλώνουμε 5 μπισκότα στο κέντρο του ταψιού, έπειτα άλλα δυο (σπασμένα) για τις άκρες του ταψιού.Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα σαντιγί πάνω από τα μπισκότα και έπειτα απλώνουμε τις φράουλες σε φέτες.Απλώνουμε με…
Υλικά για τα cupcakes Βούτυρο 225g, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου225g ζάχαρη άχνη4 αυγά225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του3 κουταλιές της σούπας γάλα1 βανίλια2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για cupcakes.Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, απλά βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από την σκόνη κακάο) σε έναν μίξερ και τα χτυπάς για δυο λεπτά.Αν προτιμάς να αναμειγνύεις με το χέρι, κτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί, στη συνέχεια προσθέτεις τα αυγά, ένα ένα, και ανακατεύεις μετά από κάθε προσθήκη.Διπλώνεις με μια σπάτουλα μέσα το…
Υλικά: 500γρ. άψητα ζυμαρικά φαρφάλες ολικής αλέσεως2 κουταλιές της σούπας βούτυρο2 κουταλιές της σούπας λάδι800γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο σκόρδο ή φρέσκα κρεμμυδάκια, ή έναν συνδυασμόςπερίπου ⅓ φλιτζανιού λευκό κρασί½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών¼ φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα2 φλιτζάνια σπανάκι, ψιλοκομμένο200γρ. κατσικίσιο τυρί Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το…
Υλικά: 1 κιλό χοιρινό, κοιλιά3 κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου1 πρέζα νιφάδες θαλασσινού αλατιούφρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι3-4 κουταλιές ελαιόλαδο10 μεγάλες ντομάτες1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο250γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια1,5 φλιτζάνι κόκκινο κρασί2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες1 χούφτα φύλλα βασιλικού700γρ. σάλτσα ντομάτας400γρ. παπαρδέλεςμικρά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισματριμμένο τυρί Pecorino για σερβίρισμα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 240°C.Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε μικρούς κύβους το χοιρινό (περίπου 2 εκατοστά). Το ρίχνουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τους σπόρους μάραθου, μία πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί το κρέας με το μείγμα.…
Υλικά: 1 φλιτζάνι αλεύρι1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 πρέζα αλάτι1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο⅓ φλιτζανιού ζάχαρη½ φλιτζάνι γάλα2 κουταλιές της σούπας δυνατό καφέ3½ κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι1 αυγό½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάταςθαλασσινό αλάτι½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο1 κουταλιά της σούπας γάλα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.Ρίχνουμε μέσα το γάλα, τον καφέ, το λάδι, το αυγό και την βανίλια. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.Γεμίζουμε…

Ριζότο με ντομάτα και βασιλικό

Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2016
Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες2 μεσαίες ντομάτες3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο⅔ φλιτζανιού λευκό κρασί1 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο3-4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας5-6 φύλλα φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο⅓ φλιτζανιού κρέμα γάλακτοςαλάτι - πιπέρι ​​τριμμένο τυρί - παρμεζάνα για επικάλυψη Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε ⅓ φλιτζανιού κρασί,…
Υλικά: Για την κρούστα: 1 φλιτζάνι μπισκότα σοκολάτας, τριμμένα (περίπου 18 μπισκότα)2 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο Για την γέμιση: 115γρ. πάστα αμυγδάλου1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη340γρ.τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου2 μεγάλα αυγά1 πρέζα αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου Για το γλάσο: 170γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε χάρτινες θήκες για επένδυση σε φορμάκια για muffins.Ανακατεύουμε τα ψίχουλα μπισκότων, τα αλεσμένα αμύγδαλα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί το μείγμα ομοιόμορφα. Γεμίζουμε κάθε μία φόρμα με…

Τιραμισού με φράουλες

Τετάρτη, 13 Μάιος 2015
Υλικά: 200ml δυνατό καφέ εσπρέσο1 κουταλιά της σούπας ρούμι (ουίσκι ή κονιάκ)1 φλιτζάνι ώριμες φράουλες, σε φέτες250γρ. τυρί κρέμα (ή marscapone)2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη8 μπισκότα σαβαγιάρ, κομμένα στην μέση1 μπάρα μαύρη σοκολάτακακάο σε σκόνη (για πασπάλισμα) Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τον καφέ με το ρούμι (ή το αλκοόλ της επιλογής μας) και τον αφήνουμε να κρυώσει.Ανακατεύουμε ½ φλιτζάνι φράουλες, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Το αφήνουμε στην άκρη.Ρίχνουμε τον καφέ σε ένα ρηχό μπολ και βουτάμε μέσα τα μπισκότα και…
Υλικά: 1 κιλό στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας άπαχο γιαούρτιαλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι170γρ. μανιτάρια, κομμένα στην μέση, αν είναι μεγάλα1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 5 εκατοστών1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια 5 εκατοστών1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια 5 εκατοστών1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο σε κομμάτια 5 εκατοστών1 φλιτζάνι ντοματίνια6 φλιτζάνια ρόκα Για σάλτσα με γιαούρτι και άνηθο: 3/4 φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι1/2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένοχυμό από 1/2 λάιμ Εκτέλεση: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Προσθέτουμε νερό για…
Υλικά: 3 μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους πολύ ώριμες μπανάνες½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο1 μεγάλο αυγό1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό¾ φλιτζανιού (145γρ.) καστανή ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 φλιτζάνι (125γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις¾ φλιτζανιού σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη⅓ φλιτζανιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα 20 εκατοστών τετράγωνο ταψί με επένδυση λαδόκολλα.Χτυπάμε τις μπανάνες σε πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια και το νερό. Χτυπάμε μέσα και την καστανή ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Κοσκινίζουμε τη…
Υλικά: 1 κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκατοστού (4-5 φλιτζάνια)2 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο230γρ. κιμά από αρνί2 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν1 φλιτζάνι κονσερβοποιημένη τριμμένη ντομάτα με πουρέ (800γρ. περίπου)2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου230γρ. ζυμαρικά πέννες1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κασέρι (πεκορίνο ή παρμεζάνα) Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Ανακατεύουμε την κολοκύθα με 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο ταψί με…

Τούρτα με frosting σοκολάτας

Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2016
Υλικά: Για κέικ: 2 φλιτζάνια ζάχαρη1¾ φλιτζάνι αλεύρι¾ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη1½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 αυγά1 φλιτζάνι γάλα½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1 φλιτζάνι ζεστό καφέ (ή 1 φλιτζάνι βραστό νερό) Για frosting με σοκολάτα: 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη½ φλιτζάνι γάλα2-3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε τρία στρογγυλά ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν…
Υλικά: Για το κέικ: ¾ φλιτζανιού λευκή ζάχαρη½ φλιτζάνι ελαιόλαδο2 αυγά½ φλιτζάνι μέλι1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα4 μήλα ψιλοκομμένα (περίπου 2-3 ​​φλιτζάνια) Για το γλάσο: 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο1¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο1-2 κουταλιές της σούπας νερό Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Γενναιόδωρα βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Χτυπάμε τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.…

Τάρτα κοτόπουλου

Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2015
Υλικά: Για την ζύμη: 150 γρ κρύο βούτυρο2 κούπες αλεύριλίγο κρύο νερό1 πρέζα αλάτι Για τη γέμιση: 400 γρ ψητό κοτόπουλο1/2 κούπα μανιτάρια(αν είναι φρέσκα τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά ,της κονσέρβας τα χρησιμοποιούμε κατευθείαν)2 αυγά200 ml γάλα100 ml κρέμα γάλακτος100 γρ τυρί τριμμένο(γραβιέρα,κεφαλοτύρι/κασέρι)αλάτι-πιπέριφρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο Εκτέλεση: Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη.Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο,το αλεύρι και το αλάτι. Τρίβουμε με τα δάχτυλα μας έως ότου το βούτυρο ενσωματωθεί στο αλεύρι.Τοποθετούμε λίγο κρύο νερό ώστε να δημιουργηθεί η ζύμη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο,την τοποθετούμε ανάμεσα από δύο κομμάτια λαδόκολλας και…

Μους σοκολάτας

Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016
Υλικά: 3/4 φλιτζανιού νερό230γρ. μαύρη σοκολάταπαγάκιασαντιγί για επικάλυψη (προαιρετικό) Εκτέλεση: Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα.Στη συνέχεια, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χτυπάμε μέσα με ένα σύρμα την σοκολάτα. Το αποτέλεσμα είναι μια ομοιογενής σάλτσα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε ένα μπολ σχεδόν γεμάτο με παγάκια, στη συνέχεια, χτυπάμε ελαφρά τη σάλτσα σοκολάτας, είτε με το χέρι με ένα σύρμα ή ένα ηλεκτρικό μίξερ.Το χτύπημα δημιουργεί μεγάλες φυσαλίδες αέρα στη σοκολάτα και το μείγμα αρχίζει να γίνεται παχύρευστο. Μετά από λίγο η σοκολάτα θα αρχίζει να επικαλύπτει το σύρμα. Αμέσως ρίχνουμε την σοκολάτα σε φορμάκια, μικρά μπολ ή βάζα. Τα αφήνουμε…

Πίτα με χόρτα επόχης

Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2015
Υλικά για το φύλλο 320 gr. αλεύρι σκληρό½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας ξύδι180 ml. νερό χλιαρόΚόρν φλάουρ ή νισεστέ, για το άνοιγμα των φύλλων για την γέμιση Χόρτα εποχής (παζιά, σπανάκι, σέσκουλα, μαρούλια, αντίδια)1 ματσάκι μυρωδικά εποχής (παπαρούνες, μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθο)1 ματσάκι άνηθο3 πράσα2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή τραχανά1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδοΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδο1 αυγό, προαιρετικάΣουσάμι Εκτέλεση Βάζουμε τα υλικά σε ένα λεκανάκι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα χόρτα.Ψιλοκόβουμε τα λάχανα και…

Τάρτα με κρέμα λεμόνι

Δευτέρα, 09 Μάιος 2016
Υλικά: Για την τάρτα: 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα, ψημένα και κρύα3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη1 πρέζα θαλασσινό αλάτι¼ φλιτζανιού κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 1 εκατοστού κύβους1 μεγάλο κρόκο αυγού3 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Για την κρέμα λεμόνι: 3 μεγάλα λεμόνια3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη2 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο2 μεγάλα ολόκληρα αυγά συν 2 μεγάλους κρόκους¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 1 εκατοστού κύβους2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση: Για την τάρτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και βάζουμε μία σχάρα στην μέση.Χτυπάμε τα αμύγδαλα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι της…

Μυρμηγκάτο

Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016
Υλικά για το κέικ 300 gr. αλεύρι φαρινά125 gr. βούτυρο115 gr. ζάχαρη80 ml. γάλα50 ml. ΜΕΤΑΧΑ4 μεγάλα αυγά1 κουταλάκι του γλυκού baking powder2 κάψουλες βανιλλίνη150 gr. τρούφαΕλάχιστο αλάτι για το σιρόπι 350 gr. ζάαχαρη280 ml. νερό1 μικρό ξυλάκι κανέλα για την επικάλυψη 120 gr. βούτυρο130 gr. ζάχαρη18 gr. κακάο άγλυκο35 gr. νισεστέ ή κόρν φλάουρ400 ml. γάλα φρέσκο1 κάψουλα βανιλλίνη Τρούφα επιπλέον για την διακόσμηση Εκτέλεση Ξεκινάμε βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στο μίξερ…

Βrownie με φράουλες

Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015
Yλικά 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου3 αυγά40 γραμμάρια κακάο200 γραμμάρια αλεύρι200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη150-200 γραμμάρια φράουλες1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αφράτα. Τοποθετούμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Έπειτα τοποθετούμε την κουβερτούρα (όχι καυτή) και ξαναχτυπάμε. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι,το κακό και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι τα στεγνά υλικά να έχουν ομογενοποιηθεί. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο ταψί 23 cm,τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φράουλες και ψήνουμε…
Σελίδα 6 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία Οι αποκαλύψεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου στους δημοσιογράφους για τις κλοπές νερού στη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις…

Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο) Είναι κάτι νύχτες μαγικές με καλοκαιρινό φεγγάρι, με ολόλαμπρα αστέρια στον ουρανό, με διάχυτο το άρωμα των λουλουδιών στην ατμόσφαιρα…

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017

Όλεεεε(tiras)

Όλεεεε(tiras) (τα εν οίκω και φυσικά εν δήμω) - H Φωτό ακριβώς τη στιγμή: «Είσαι αντιδήμαρχος εσύ; (είναι). Kαι μιλάς ανοιχτά…

Παρασκευή, 07 Ιούλιος 2017

"Ντίνα, Εύη, Αμαλία σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας...."

"Ντίνα, Εύη, Αμαλία σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας...." Η Ντίνα, η Εύη, η Αμαλία, αξίζουν ένα τεράστιο "ευχαριστώ" από όλους εμάς τους γονείς. Είναι από τους ανθρώπους που…

Σάββατο, 17 Ιούνιος 2017

Οι μαγικές πουέντ του Sportsclub Oraiokastro στο Μέγαρο Μουσικής (φωτό)

Οι μαγικές πουέντ του Sportsclub Oraiokastro στο Μέγαρο Μουσικής (φωτό) Ένας εξαιρετικός χρόνος που τελείωσε όπως ακριβώς άρχισε. Το μαγικό παραμύθι του SportsClub Oraiokastro παρέμεινε ζωντανό στη μοναδική σκηνή του…

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017

"Θα καούμε ζωντανοί" Η κραυγή αγωνίας ενός πολίτη για τη χωματερή του δήμου στον Δρυμό. Η μελέτη των 150.000 ευρώ

"Θα καούμε ζωντανοί" Η κραυγή αγωνίας ενός πολίτη για τη χωματερή του δήμου στον Δρυμό. Η μελέτη των 150.000 ευρώ Σε μία περιοχή που χρόνια τώρα η κραυγή αγωνίας ενός πολίτη δεν βρίσκει ευήκοα ώτα, που ένα ολόκληρο «βουνό» με…

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017

Κύλιση στην Αρχή