Γεύσεις

Ωτία, Ποντιακές Τηγανίτες

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016
Η κουζίνα του Πόντου είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη κουζίνα εξ" ολοκλήρου βασισμένη στον τρόπο ζωής, στα ήθη τα έθιμα και την προκοπή της νοικοκυράς να αναδεικνύει ότι έφτανε στα χέρια της! Ίσως είναι η κουζίνα με τις περισσότερες ζύμες αλμυρές και γλυκές, με βασική τρώτη ύλη τα σιτηρά και τα γαλακτοκομικά, η ποντιακή κουζίνα είναι επηρεασμένη από τους Ρώσους και του Αρμένιους. Η περιουσία της Ποντιακής Κουζίνας είναι σαν ένας «θησαυρός» που διαφυλάσσεται από τους ίδιους αβίαστα αφού είναι σχεδόν όλη τους η παράδοση, που «έφεραν» μαζί τους από εκείνους τους μακρινούς τόπους που ξεριζώθηκαν, οι συνταγέςτους περνάνε από στόμα…

Cheesecake - Το Κλασικό

Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2015
Υλικά για ταρτιέρα ή ταψάκι 24 cm 1 συσκευασία μπισκότα digestive120 γρ. μαργαρίνη300 γρ. τυρί κρέμα, κρύο1+1/2 κούπα κρέμα γάλακτος, κρύα1/2 κούπα άχνη ζάχαρη1 βαζάκι μαρμελάδα {φραγκοστάφυλο} Εκτέλεση Τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Αυτό το κάνουμε είτε με τα χέρια είτε με το μπλεντεράκι. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ.Λιώνουμε τη μαργαρίνη {στο μικροκυμάτων σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένο με μεμβράνη} και περιχύνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα {προτιμούμε μαργαρίνη αντί για βούτυρο γιατί το βούτυρο σκληραίνει αρκετά, αφού διατηρούμε το τσίζκεικ στο ψυγείο, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολο στο κόψιμο αναφορικά με τη βάση}. Ανακατεύουμε πολύ καλά, θέλουμε όλα τα μπισκότα να…
Υλικά: Για την κρούστα: 200γρ. αλεύρι (1 3/4 φλιτζάνι)40γρ. σκόνη κακάου, χωρίς ζάχαρη1 πρέζα πιπέρι σε σκόνη καγιέν (προαιρετικό)1 πρέζα αλάτι80γρ. ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι)150γρ. βούτυρο, πολύ κρύο και κομμένο σε τετράγωνα (2/3 φλιτζανιού)2 κουταλιές της σούπας βότκα, πολύ κρύα Για γέμιση με λευκή σοκολάτα και τυρί μασκαρπόνε: 400γρ. λευκή σοκολάτα200 ml κρέμα γάλακτος100γρ. βούτυρο (1/2 φλιτζάνι)4 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε (περίπου 200γρ.), σε θερμοκρασία δωματίου Για διακόσμηση: 1 φλιτζάνι βατόμουρα Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων μας, κόβουμε το βούτυρο μέσα στα ξηρά συστατικά…

Puncakes με blueberries

Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016
Υλικά: 150 γρ. αλεύρι5 ml baking powder100 γρ ricotta cheese1 πρέζα αλάτι1 αβγό2 κ.σ. άχνη ζάχαρη125 ml γάλα50ml βούτυρο λιωμένοφρέσκα blueberriesμέλι για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αβγό, το γάλα, το τυρί και το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ καλά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, την άχνη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα και λίγα blueberries. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το…

Light μπουγάτσα με κίτρινη κολοκύθα

Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2015
Υλικά 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα, βρασμένη και στραγγισμένη1/2 φλ. ζάχαρη1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα2 βανίλιες2 φύλλα σφολιάτας1/4 φλ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών για το άλειμμα των φύλλωνάχνη- κανέλα για το πασπάλισμα Εκτέλεση Λιώνετε το κολοκύθι στο μπλέντερ και το ανακατεύετε με το σιμιγδάλι. Αφήστε το μείγμα για 1 ώρα να φουσκώσει. Ύστερα ρίχνετε και ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια τοποθετείστε το ένα φύλλο σφολιάτας, το οποίο ανοίγετε με τον πλάστη ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα του βουτυρωμένου ταψιού. Επίσης, βουτυρώνετε την επιφάνεια της ζύμης και αδειάζετε τη γέμιση. Ύστερα, ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο και…
Υλικά: Για τα κέικ: 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου2 φλιτζάνια ζάχαρη4 πολύ μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου3/4 φλιτζανιού sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα Για τη γέμιση: 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, διατηρημένη σε απλή ψύξη3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο…
Υλικά: 450γρ.σπαγγέτι8 ποτήρια κρύο νερό2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι της θάλασσας3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο2 κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα130γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι3-4 ντομάτες, σε κύβους½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας42γρ. (3 κουταλιές) ανάλατο βούτυρο, κομμένονερό από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά (προαιρετικό)75γρ.τυρί παρμεζάνα, τριμμένομια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο200γρ. προσούτο, σε θερμοκρασία δωματίου Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε (8 ποτήρια) κρύο νερό να βράσει. Όταν βράσει, προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας συχνά.Στραγγίζουμε τα βρασμένα μακαρόνια, αλλά κρατάμε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό…
Υλικά: 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο450γρ. στήθος κοτόπουλο, σε κιμά¾ φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού1 καρότο, ψιλοκομμένο1 σέλινο, ψιλοκομμένο1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Buffalo¼ φλιτζανιού τυρί ροκφόρ, θρυμματισμένο2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι4 ψωμάκια για χοτ-ντογκΣάντουιτς με κεφτεδάκια Buffalo και σάλτσα ροκφόρ Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με λάδι.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, τα ψίχουλα, το καρότο, το σέλινο, το αυγό και 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα buffalo. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σχηματίζουμε με το μείγμα 12 μπαλάκια, περίπου 2 εκατοστών και τα βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για…

Παστίτσιο

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015
Υλικά μακαρόνια 1 συσκευασία μακαρόνια για παστίτσιο νο22 ασπράδια αβγού2 κ.σ. μαργαρίνηφέτα κιμάς 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά4 κ.σ. ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι1/3 της κούπας νερό1 κούπα χυμό ντομάτας1/2 κούπα νερόαλάτι, πιπέρικρέμα1 λίτρο γάλα4 κ.σ. αλεύρι4 κ.σ. κόρν φλάουρ2 κ.σ. βούτυρο2 κρόκους αβγούαλάτι σιμιγδάλικεφαλοτύρι Εκτέλεση Μακαρόνια: βράζουμε περίπου 6'-7' σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Δεν θέλουμε να γίνουν πολύ μαλακά γιατί θα συνεχίσουν το ψήσιμό τους στον φούρνο. Αφαιρούμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα που τα βράσαμε μαζί και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε ελαφριά…

Υπέροχη ombre τούρτα Φράουλας

Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2015
Υλικά για το παντεσπάνι 250 γρ. ζάχαρη300 γρ. αλεύρι10 αυγά Υλικά για το σιρόπι 150 γρ. ζάχαρη150 γρ. νερό50 γρ. λικέρ φράουλαstrawberry, cake, cream cheese, ombre, wedding cake, spring, recipe, sponge cake, τούρτα γάμου, συνταγή, φράουλα, τυρι κρέμα, παντεσπάνι,ροζ όμπρε, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan 3 Υλικά για την κρέμα 800 γρ. τυρί κρέμα200 ml κρέμα γάλακτος250 γρ ζάχαρη άχνη9 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Για το στήσιμο της τούρτας Φρέσκες φράουλες8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα Εκτέλεση Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, μια διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον 10 λεπτά, ανάλογα το μίξερ.Κοσκινίζουμε το αλεύριΤο ρίχνουμε…
Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες450γρ. κιμά γαλοπούλας1 βάζο (800γρ.) σάλτσα ντομάτας1 πακέτο (620γρ.) τορτελίνια γεμισμένα με τυρί2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (250γρ.) Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ψεκάζουμε ένα βαθύ πυρέξ με σπρέι μαγειρέματος.Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι ο κιμάς να μην είναι ροζ, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας.Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα τορτελίνια σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα τορτελίνια με το μείγμα ντομάτας. Τα ρίχνουμε στο πυρέξ.…

Cake με άγρια βατόμουρα

Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2015
Υλικά 175γρ. γιαούρτι70γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου100γρ. ζάχαρη1 αυγό190γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΞύσμα από ένα μέτριο λεμόνι1 1/2 κ.γλ. baking powder1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα100- 120γρ. βατόμουραΛίγο αλάτι Εκτέλεση Μέσα σε mixer χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ύστερα, προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι, το οποίο έχετε κοσκινίσει και το χτυπάτε. Μετά από λίγο προσθέστε και την υπόλοιπη ποσότητα, ώσπου να χαθεί εντελώς το αλεύρι. Εν συνεχεία, ρίχνετε τα βατόμουρα, τα οποία ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ, την οποία έχετε βουτυρώσει και…

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2015
Υλικά: 80γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1 μικρό αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση: Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και την άχνη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα. Εάν το μίξερ δεν μπορεί πλέον να αντέξει το βάρος της ζύμης, συνεχίζουμε με το χέρι.Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό στρώμα. Κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε και τα βάζουμε σε…
Υλικά: ¾ φλιτζανιού σκόνη κακάου1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 μεγάλα αυγά¾ φλιτζανιού ζεστό νερό + ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο¾ φλιτζανιού γάλα3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια12 σοκολατάκια με γέμιση λικέρσκόνη κακάο για πασπάλισμα Για σαντιγί με σοκολάτα: 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάου1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε φορμάκια για muffins και στην συνέχεια τα πασπαλίζουμε ελαφρώς με σκόνη κακάου. Τα αφήνουμε στην άκρη.Σε…
Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια400 γρ. κολοκύθι4 κ.σ. pestoαλάτι-πιπέριελαιόλαδο Εκτέλεση: Βράζετε τα μακαρόνια al dente. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο ώσπου να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα ανακατεύοντας συχνά. Ρίξτε τους αλάτι πριν τα τηγανίσετε. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, κρατάτε 2 κ.σ. από το νερό τους, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στα κολοκυθάκια. Ανακατεύετε προσθέτοντας παράλληλα το pesto. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά. πηγή: jenny.gr

Υπέροχη Quiche Lorraine

Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2015
Για τη ζύμη: 250 γραμμ.αλεύρι μαλακό125 γραμμ.κρύο βούτυρομισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι3-4 κουταλιές της σούπας πολύ κρύο νερό. Εκτέλεση: Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε αλάτι και στη συνέχεια ρίξτε το μαζί με τους κρύους κύβους του βούτυρου σε ένα μπολ -αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο (κρύο, 100 ml). Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1 λεπτό. Με τις άκρες δακτύλων σας τρίψτε τα υλικά για 5-10 λεπτά. Η ιδανική μορφή του μείγματος είναι σαν ψιλοκομμένο τυρί (λεπτά και στεγνά ψίχουλα). Κάντε μια μικρή λακούβα στο κέντρο της ζύμης (που είναι ακόμα ψίχουλα) και ρίξτε περίπου μια κουταλιά της…
Οι «πρωταγωνιστές» του τραπεζιού της Ανάστασης και του Πάσχα «κρύβουν» οφέλη και παγίδες. Μάθετέ τα όλα, έτσι ώστε να τα καταναλώσετε σωστά. Μετά από ημέρες νηστείας και αποχής από το κρέας, που για πολλούς φτάνουν τις 40 αν τηρήσουν ευλαβικά τη νηστεία της Σαρακοστής, το τραπέζι κατακλύζεται από διάφορα εδέσματα, με πρωταγωνιστή το κρέας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διατροφή των προηγούμενων ημερών σας... σπρώχνει με φόρα πάνω στο αρνί, το κατσίκι, τη μαγειρίτσα και το κοκορέτσι, τα περισσότερα εκ των οποίων έχετε να γευτείτε περίπου ένα χρόνο, κι ότι όλα στο αναστάσιμο και πασχαλιάτικο τραπέζι φαντάζουν υπέροχα, ειδικά…
Σε μερικούς τόπους το πασχαλινό τραπέζι μένει στρωμένο για τρεις ημέρες, ενώ τα ψίχουλα που μένουν τα ρίχνουν στ" αμπέλια για να μεταδοθεί σ" αυτά αφθονία. Τα ήθη και τα έθιμα που συνοδεύουν το πασχαλινό τραπέζι είναι πολλά. Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικότερες γευστικές ελληνικές παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας... Το φαγητό τη Μεγάλη Εβδομάδα, χαρακτηρίζεται από εγκράτεια και νηστεία. Οι φανατικοί πιστοί απέχουν για όλη την εβδομάδα (αν όχι για όλη τη Σαρακοστή) από το λάδι, το κρέας και όλα τα ζωικά παράγωγα, αλλά από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και με αποκορύφωμα το μεσημέρι του Πάσχα, το τραπέζι…
Πολλοί από εσάς θα φαντάζεστε ότι για να πετύχετε έντονο χρώμα στα αβγά σας για την Μεγάλη Πέμπτη θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές βαφές εμπορίου. Και όμως κάνετε λάθος αφού υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να δώσουν το χρώμα τους στα αβγά με τον πιο φυσικό τρόπο. Δείτε ποια είναι αυτά και πόσο έντονα χρώματα μπορούν να προσφέρουν, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή για μία ντουζίνα αβγά. Υλικά: 1 ντουζίνα αβγά1 κούπα ψιλοκομμένο λάχανο, 1 κούπα νερό. (στο λευκό αβγό δείχνει μπλε στο σκούρο αβγό δείχνει πράσινο)1 κούπα φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού, 1 κούπα νερό. (κόκκινα ή μοβ αβγά)1 κούπα φλούδες λευκού κρεμμυδιού,…
Υλικά 1 κιλό περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 φλυτζ. ζάχαρη1 φλυτζ. σπορέλαιο1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα1/2 κ.γλ. κανέλα3/4 φλυτζ. χυμός πορτοκαλιού1 σφηνάκι κονιάκΣουσάμι Εκτέλεση 1. Ανακάτεψε τη ζάχαρη και το λάδι σ' ένα μεγάλο μπολ.2. Διέλυσε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού (πρόσεχε γιατί αφρίζει).3. Ρίξε τον χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα της ζάχαρης και πρόσθεσε την κανέλα, το κονιάκ και στο τέλος το αλεύρι.4. Ζύμωσε ελαφρά και πλάσε κουλούρια μεγαλούτσικα (στρογγυλά ή μακρόστενα).5. Ρίξε το σουσάμι σ' ένα καθαρό μπολ και βούτα μέσα το κάθε κουλούρι.6. Βάλε τα λαδοκούλουρα σ' ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο…
Σελίδα 8 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία Οι αποκαλύψεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου στους δημοσιογράφους για τις κλοπές νερού στη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις…

Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017

Με αυξημένα 33% δημοτικά τέλη καταφθάνουν οι λογαριασμοί ρεύματος στους δημότες Ωραιοκάστρου

Με αυξημένα 33% δημοτικά τέλη καταφθάνουν οι λογαριασμοί ρεύματος στους δημότες Ωραιοκάστρου Οι πρώτοι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί με την αύξηση κατά 33% των δημοτικών τελών που επέβαλε μέσω της ΔΕΗ ο δήμος Ωραιοκάστρου,…

Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017

Aνεξαρτητοποίηση με πολλά ερωτηματικά

Aνεξαρτητοποίηση με πολλά ερωτηματικά «Υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων για τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης του Δήμου». Αλήθεια, τι θέλει να πει με αυτήν τη…

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017

"'Ελεος, ντροπή ντροπή!" Ξέσπασμα Πολυχρονίδη για κυκλοφοριακές μελέτες χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Ωραιοκάστρου

"'Ελεος, ντροπή ντροπή!" Ξέσπασμα Πολυχρονίδη για κυκλοφοριακές μελέτες χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Ωραιοκάστρου Οι 37 χιλιάδες ευρώ που πρόκειται να ξοδέψει η διοίκηση του δήμου σε μελέτες για το πως θα κυκλοφορούν τα…

Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2017

Δε μαζεύουν τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά γιατί... φταίει η αντιπολίτευση!

Δε μαζεύουν τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά γιατί... φταίει η αντιπολίτευση! Ο τρόπος που αντιμετωπίζει καθημερινά η αντιδημαρχία καθαριότητας την έκκληση των πολιτών για μάζεμα ξερών χόρτων και κομμένων κλαδιών που…

Κυριακή, 03 Σεπτέμβριος 2017

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο) Είναι κάτι νύχτες μαγικές με καλοκαιρινό φεγγάρι, με ολόλαμπρα αστέρια στον ουρανό, με διάχυτο το άρωμα των λουλουδιών στην ατμόσφαιρα…

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017

Στέλνει την Αστυνομία στους Πολίτες!

Στέλνει την Αστυνομία στους Πολίτες! "Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Κυριάκου Ιωσηφίδη, με την οποία ούτε λίγο ούτε…

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017

Κύλιση στην Αρχή