Γεύσεις

Muffins με φράουλες

Τρίτη, 09 Ιούνιος 2015
Υλικά: 1 1/2 κούπα φράουλες χοντροκομμένες1/3 κούπας ζάχαρη1 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 κούπα αλεύρι ολικής2 κ. γλυκού baking powder1/2 κ. γλυκού σόδα φαγητού1/2 κ. γλυκού αλάτι1/4 κ. γλυκού κανέλα1 κούπα αριάνι1/4 κούπας ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο1 μεγάλο αυγό2 βανίλιες σε σκόνη ή 1 κ. γλυκού υγρό εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίξτε τη ζάχαρη και τις φράουλες και πολτοποιήστε τις ελαφρά με ένα πιρούνι, χωρίς να τις διαλύσετε όλες, για να βγάλουν τα ζουμιά τους. Αφήστε τις στην άκρη. Ανακατέψτε σε ένα άλλο μπολ τα αλεύρια, το baking powder, τη…

Κέικ με βατόμουρα

Κυριακή, 30 Αύγουστος 2015
Υλικά: 70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου1/2 κούπα ζάχαρη (100 γραμ)1 μεγάλο αυγό3/4 κούπας γιαούρτι (175 γραμ)1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (190 γραμ)1 1/2 κουτ. γλυκού baking powder (7 γραμ)1/4 κουτ. γλυκού σόδα φαγητού (1 γραμ)1/4 κουτ. γλυκού αλάτι (2 γραμ)3/4 κούπας βατόμουρα (100-110 γραμ) Εκτέλεση: Σε ένα mixer χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, χτυπάμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε στο mixer τη μισή ποσότητα από το…

Σπιτική πίτα με άγρια χόρτα

Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2015
Υλικά Για τη ζύμη θα χρειαστείτε 700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις350 ml νερόμισό σφηνάκι ελαιόλαδο2 κ.γλυκού κοφτά αλάτι2 κ.γλυκού ξύδι Για το βουτύρωμα των φύλλων θα χρειαστείτε 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Για τη γέμιση θα χρειαστείτε 1 κιλό άγρια χόρτα2 κ.γλυκού αλάτι1 σφηνάκι ελαιόλαδο2 αυγάμαϊντανό, δυόσμο, άνιθοπιπέρι1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 κρεμμύδι ξερότυρί φέτα Εκτέλεση Τοποθετήστε όλα τα υλικά για την παρασκευή της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και σε ένα δεύτερο κρατήστε λίγο επιπλέον αλεύρι για να δουλέψετε τη ζύμη σας και για να αλευρώσετε την επιφάνεια εργασίας σας. Ζυμώστε τα υλικά μέχρι…

Πανακότα με σοκολάτα

Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2015
Υλικά: 50γρ. σκόνη κακάο + λίγο περισσότερο για πασπάλισμα500 ml κρέμα γάλακτος3 ή 4 φύλλα βρώσιμη ζελατίνη (το καθένα φύλλο να ζυγίζει περίπου 2 γραμμάρια)250 ml πλήρες γάλα180γρ. ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα βρώσιμα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό.Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε τη σκόνη κακάο σε ένα μικρό μπολ και την περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με το κακάο πίσω στην κατσαρόλα και κρατάμε το μείγμα ζεστό μέχρι σχεδόν να βράσει. Αφού γίνει αυτό σβήνουμε την φωτιά.Στύβουμε τα…
Υλικά: 2 ½ φλιτζάνια κριθαράκι2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένοαλάτι και πιπέρι2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι1 φλιτζάνι γάλα⅔ φλιτζανιού σπανάκι, ψιλοκομμένο½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο, συν έξτρα για το γαρνίρισμα Εκτέλεση: Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το αφήνουμε στην άκρη.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό ή μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το αλεύρι για να σχηματίσουμε μία παχύρευστη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ένα επιπλέον λεπτό.Προσθέτουμε περίπου το ¼…

Ντόνατς κανέλας με γλάσο βανίλιας

Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016
Υλικά: Για τα ντόνατς: 350γρ. αλεύρι150γρ. ζάχαρη άχνη50γρ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο225ml γάλα με χαμηλά λιπαρά1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγιά σε σκόνη1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη Για το γλάσο: 100γρ. ζάχαρη άχνη3 κουταλιές της σούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη Εκτέλεση: Σε ένα πυρίμαχο μπολ, ζεσταίνουμε το γάλα. Δεν το αφήνουμε να βράσει. Αυτό θα διαρκέσει 30-40 δευτερόλεπτα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων.Βάζουμε το βούτυρο με το γάλα σε μία κανάτα και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη…
Υλικά: 500γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά2 x 400γρ. κονσέρβες με σάλτσα ντομάτας1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό200γρ. τυρί κομμένο σε κύβους (όπως μοτσαρέλα ή τυρί Cheddar)1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζισαλάτα για συνοδευτικό Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει.Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ρύζι και τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους παλάμης.Ισιώνουμε τους κεφτέδες μας και προσθέτουμε ένα κύβου τυριού στη μέση. Έπειτα πλάθουμε πάλι τα κεφτεδάκια σε μπάλες.Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας μέσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ.Βάζουμε όλους τους κεφτέδες μέσα στο πυρέξ.Καλύπτουμε από πάνω…

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015
Υλικά: 4 λεμόνια1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη1 φλιτζάνι νερό Εκτέλεση: Βάζουμε δύο κατσαρόλες με νερό (με 1 λίτρο νερό η κάθε μία) να βράσουν σε δυνατή φωτιά.Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή φρούτων ή ένα μαχαίρι αφαιρούμε την φλούδα από τα λεμόνια. Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες.Δημιουργούμε ένα λουτρό πάγου με 3 λίτρα νερό και παγάκια. Βάζουμε από πάνω του ένα μικρό σουρωτήρι.Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις φλούδες στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε τις φλούδες από το νερό, στραγγίζοντας τις πάνω από έναν νεροχύτη. Γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και το βάζουμε…

Ωτία, Ποντιακές Τηγανίτες

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016
Η κουζίνα του Πόντου είναι μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη κουζίνα εξ" ολοκλήρου βασισμένη στον τρόπο ζωής, στα ήθη τα έθιμα και την προκοπή της νοικοκυράς να αναδεικνύει ότι έφτανε στα χέρια της! Ίσως είναι η κουζίνα με τις περισσότερες ζύμες αλμυρές και γλυκές, με βασική τρώτη ύλη τα σιτηρά και τα γαλακτοκομικά, η ποντιακή κουζίνα είναι επηρεασμένη από τους Ρώσους και του Αρμένιους. Η περιουσία της Ποντιακής Κουζίνας είναι σαν ένας «θησαυρός» που διαφυλάσσεται από τους ίδιους αβίαστα αφού είναι σχεδόν όλη τους η παράδοση, που «έφεραν» μαζί τους από εκείνους τους μακρινούς τόπους που ξεριζώθηκαν, οι συνταγέςτους περνάνε από στόμα…

Cheesecake - Το Κλασικό

Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2015
Υλικά για ταρτιέρα ή ταψάκι 24 cm 1 συσκευασία μπισκότα digestive120 γρ. μαργαρίνη300 γρ. τυρί κρέμα, κρύο1+1/2 κούπα κρέμα γάλακτος, κρύα1/2 κούπα άχνη ζάχαρη1 βαζάκι μαρμελάδα {φραγκοστάφυλο} Εκτέλεση Τρίβουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Αυτό το κάνουμε είτε με τα χέρια είτε με το μπλεντεράκι. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ.Λιώνουμε τη μαργαρίνη {στο μικροκυμάτων σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένο με μεμβράνη} και περιχύνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα {προτιμούμε μαργαρίνη αντί για βούτυρο γιατί το βούτυρο σκληραίνει αρκετά, αφού διατηρούμε το τσίζκεικ στο ψυγείο, με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολο στο κόψιμο αναφορικά με τη βάση}. Ανακατεύουμε πολύ καλά, θέλουμε όλα τα μπισκότα να…
Υλικά: Για την κρούστα: 200γρ. αλεύρι (1 3/4 φλιτζάνι)40γρ. σκόνη κακάου, χωρίς ζάχαρη1 πρέζα πιπέρι σε σκόνη καγιέν (προαιρετικό)1 πρέζα αλάτι80γρ. ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι)150γρ. βούτυρο, πολύ κρύο και κομμένο σε τετράγωνα (2/3 φλιτζανιού)2 κουταλιές της σούπας βότκα, πολύ κρύα Για γέμιση με λευκή σοκολάτα και τυρί μασκαρπόνε: 400γρ. λευκή σοκολάτα200 ml κρέμα γάλακτος100γρ. βούτυρο (1/2 φλιτζάνι)4 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε (περίπου 200γρ.), σε θερμοκρασία δωματίου Για διακόσμηση: 1 φλιτζάνι βατόμουρα Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων μας, κόβουμε το βούτυρο μέσα στα ξηρά συστατικά…

Puncakes με blueberries

Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016
Υλικά: 150 γρ. αλεύρι5 ml baking powder100 γρ ricotta cheese1 πρέζα αλάτι1 αβγό2 κ.σ. άχνη ζάχαρη125 ml γάλα50ml βούτυρο λιωμένοφρέσκα blueberriesμέλι για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αβγό, το γάλα, το τυρί και το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ καλά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, την άχνη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα και λίγα blueberries. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το…

Light μπουγάτσα με κίτρινη κολοκύθα

Δευτέρα, 17 Αύγουστος 2015
Υλικά 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα, βρασμένη και στραγγισμένη1/2 φλ. ζάχαρη1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα2 βανίλιες2 φύλλα σφολιάτας1/4 φλ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών για το άλειμμα των φύλλωνάχνη- κανέλα για το πασπάλισμα Εκτέλεση Λιώνετε το κολοκύθι στο μπλέντερ και το ανακατεύετε με το σιμιγδάλι. Αφήστε το μείγμα για 1 ώρα να φουσκώσει. Ύστερα ρίχνετε και ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια τοποθετείστε το ένα φύλλο σφολιάτας, το οποίο ανοίγετε με τον πλάστη ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα του βουτυρωμένου ταψιού. Επίσης, βουτυρώνετε την επιφάνεια της ζύμης και αδειάζετε τη γέμιση. Ύστερα, ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο και…
Υλικά: Για τα κέικ: 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου2 φλιτζάνια ζάχαρη4 πολύ μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου3/4 φλιτζανιού sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα Για τη γέμιση: 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, διατηρημένη σε απλή ψύξη3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο…
Υλικά: 450γρ.σπαγγέτι8 ποτήρια κρύο νερό2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι της θάλασσας3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο2 κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα130γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι3-4 ντομάτες, σε κύβους½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας42γρ. (3 κουταλιές) ανάλατο βούτυρο, κομμένονερό από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά (προαιρετικό)75γρ.τυρί παρμεζάνα, τριμμένομια χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο200γρ. προσούτο, σε θερμοκρασία δωματίου Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε (8 ποτήρια) κρύο νερό να βράσει. Όταν βράσει, προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας συχνά.Στραγγίζουμε τα βρασμένα μακαρόνια, αλλά κρατάμε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό…
Υλικά: 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο450γρ. στήθος κοτόπουλο, σε κιμά¾ φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού1 καρότο, ψιλοκομμένο1 σέλινο, ψιλοκομμένο1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Buffalo¼ φλιτζανιού τυρί ροκφόρ, θρυμματισμένο2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι4 ψωμάκια για χοτ-ντογκΣάντουιτς με κεφτεδάκια Buffalo και σάλτσα ροκφόρ Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με λάδι.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, τα ψίχουλα, το καρότο, το σέλινο, το αυγό και 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα buffalo. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σχηματίζουμε με το μείγμα 12 μπαλάκια, περίπου 2 εκατοστών και τα βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για…

Παστίτσιο

Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015
Υλικά μακαρόνια 1 συσκευασία μακαρόνια για παστίτσιο νο22 ασπράδια αβγού2 κ.σ. μαργαρίνηφέτα κιμάς 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά4 κ.σ. ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι1/3 της κούπας νερό1 κούπα χυμό ντομάτας1/2 κούπα νερόαλάτι, πιπέρικρέμα1 λίτρο γάλα4 κ.σ. αλεύρι4 κ.σ. κόρν φλάουρ2 κ.σ. βούτυρο2 κρόκους αβγούαλάτι σιμιγδάλικεφαλοτύρι Εκτέλεση Μακαρόνια: βράζουμε περίπου 6'-7' σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Δεν θέλουμε να γίνουν πολύ μαλακά γιατί θα συνεχίσουν το ψήσιμό τους στον φούρνο. Αφαιρούμε 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα που τα βράσαμε μαζί και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τα ασπράδια που έχουμε χτυπήσει σε ελαφριά…

Υπέροχη ombre τούρτα Φράουλας

Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2015
Υλικά για το παντεσπάνι 250 γρ. ζάχαρη300 γρ. αλεύρι10 αυγά Υλικά για το σιρόπι 150 γρ. ζάχαρη150 γρ. νερό50 γρ. λικέρ φράουλαstrawberry, cake, cream cheese, ombre, wedding cake, spring, recipe, sponge cake, τούρτα γάμου, συνταγή, φράουλα, τυρι κρέμα, παντεσπάνι,ροζ όμπρε, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan 3 Υλικά για την κρέμα 800 γρ. τυρί κρέμα200 ml κρέμα γάλακτος250 γρ ζάχαρη άχνη9 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Για το στήσιμο της τούρτας Φρέσκες φράουλες8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα Εκτέλεση Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, μια διαδικασία που χρειάζεται τουλάχιστον 10 λεπτά, ανάλογα το μίξερ.Κοσκινίζουμε το αλεύριΤο ρίχνουμε…
Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες450γρ. κιμά γαλοπούλας1 βάζο (800γρ.) σάλτσα ντομάτας1 πακέτο (620γρ.) τορτελίνια γεμισμένα με τυρί2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (250γρ.) Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ψεκάζουμε ένα βαθύ πυρέξ με σπρέι μαγειρέματος.Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι ο κιμάς να μην είναι ροζ, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας.Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα τορτελίνια σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα τορτελίνια με το μείγμα ντομάτας. Τα ρίχνουμε στο πυρέξ.…

Cake με άγρια βατόμουρα

Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2015
Υλικά 175γρ. γιαούρτι70γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου100γρ. ζάχαρη1 αυγό190γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΞύσμα από ένα μέτριο λεμόνι1 1/2 κ.γλ. baking powder1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα100- 120γρ. βατόμουραΛίγο αλάτι Εκτέλεση Μέσα σε mixer χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ύστερα, προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι, το οποίο έχετε κοσκινίσει και το χτυπάτε. Μετά από λίγο προσθέστε και την υπόλοιπη ποσότητα, ώσπου να χαθεί εντελώς το αλεύρι. Εν συνεχεία, ρίχνετε τα βατόμουρα, τα οποία ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ, την οποία έχετε βουτυρώσει και…
Σελίδα 8 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

Ανάβει φωτιές το δάνειο των περίπου 2 εκατ. ευρώ για σκέπαστρο στο κολυμβητήριο

Ανάβει φωτιές το δάνειο των περίπου 2 εκατ. ευρώ για σκέπαστρο στο κολυμβητήριο Στη διερεύνηση της αγοράς για δάνειο περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί στέγαστρο στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου, προχωρά…

Κυριακή, 03 Ιούνιος 2018

Χιλιόμετρα «Ελπίδας» και «Ζωής» στο Ωραιόκαστρο (Φωτορεπορτάζ)

Χιλιόμετρα «Ελπίδας» και «Ζωής» στο Ωραιόκαστρο (Φωτορεπορτάζ) Χιλιάδες κόσμου αγκάλιασε για ακόμα μία χρονιά την υπέροχη προσπάθεια του Συλλόγου Φίλων του Αυτιστικού Ατόμου της Μονάδας ΕΛΠIΔΑ «Αυτισμός…

Κυριακή, 13 Μάιος 2018

«Λέμε και ξελέμε» από τον Αστέριο Γαβότση

«Λέμε και ξελέμε» από τον Αστέριο Γαβότση «Παινευτήκατε ότι μειώσατε κατά 47% τα δημοτικά τέλη. Καταστρέψατε τον δήμο γιατί τον πήγατε ενάμιση εκατομμύριο μείον»... για πολλοστή φορά…

Πέμπτη, 24 Μάιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Χαμός για το «υπέρ» της απλής αναλογικής που δεν «αναρτήθηκε» στη διαύγεια

Χαμός για το «υπέρ» της απλής αναλογικής που δεν «αναρτήθηκε» στη διαύγεια Την έντονη αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και όλων όσοι ψήφισαν «υπέρ» της απλής αναλογικής στο έκτακτο Δ.Σ της…

Πέμπτη, 10 Μάιος 2018

ΕΣΗΕΜΘ κατά Γαβότση για την απόλυση δημοσιογράφου

ΕΣΗΕΜΘ κατά Γαβότση για την απόλυση δημοσιογράφου Την έντονη δυσαρέσκεια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης προκάλεσαν «τα απαξιωτικά σχόλια με τα οποία ο δήμαρχος…

Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή