Γεύσεις

Υπέροχη Quiche Lorraine

Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2015
Για τη ζύμη: 250 γραμμ.αλεύρι μαλακό125 γραμμ.κρύο βούτυρομισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι3-4 κουταλιές της σούπας πολύ κρύο νερό. Εκτέλεση: Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε αλάτι και στη συνέχεια ρίξτε το μαζί με τους κρύους κύβους του βούτυρου σε ένα μπολ -αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο (κρύο, 100 ml). Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1 λεπτό. Με τις άκρες δακτύλων σας τρίψτε τα υλικά για 5-10 λεπτά. Η ιδανική μορφή του μείγματος είναι σαν ψιλοκομμένο τυρί (λεπτά και στεγνά ψίχουλα). Κάντε μια μικρή λακούβα στο κέντρο της ζύμης (που είναι ακόμα ψίχουλα) και ρίξτε περίπου μια κουταλιά της…
Οι «πρωταγωνιστές» του τραπεζιού της Ανάστασης και του Πάσχα «κρύβουν» οφέλη και παγίδες. Μάθετέ τα όλα, έτσι ώστε να τα καταναλώσετε σωστά. Μετά από ημέρες νηστείας και αποχής από το κρέας, που για πολλούς φτάνουν τις 40 αν τηρήσουν ευλαβικά τη νηστεία της Σαρακοστής, το τραπέζι κατακλύζεται από διάφορα εδέσματα, με πρωταγωνιστή το κρέας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διατροφή των προηγούμενων ημερών σας... σπρώχνει με φόρα πάνω στο αρνί, το κατσίκι, τη μαγειρίτσα και το κοκορέτσι, τα περισσότερα εκ των οποίων έχετε να γευτείτε περίπου ένα χρόνο, κι ότι όλα στο αναστάσιμο και πασχαλιάτικο τραπέζι φαντάζουν υπέροχα, ειδικά…
Σε μερικούς τόπους το πασχαλινό τραπέζι μένει στρωμένο για τρεις ημέρες, ενώ τα ψίχουλα που μένουν τα ρίχνουν στ" αμπέλια για να μεταδοθεί σ" αυτά αφθονία. Τα ήθη και τα έθιμα που συνοδεύουν το πασχαλινό τραπέζι είναι πολλά. Ας ρίξουμε μια ματιά στις βασικότερες γευστικές ελληνικές παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας... Το φαγητό τη Μεγάλη Εβδομάδα, χαρακτηρίζεται από εγκράτεια και νηστεία. Οι φανατικοί πιστοί απέχουν για όλη την εβδομάδα (αν όχι για όλη τη Σαρακοστή) από το λάδι, το κρέας και όλα τα ζωικά παράγωγα, αλλά από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και με αποκορύφωμα το μεσημέρι του Πάσχα, το τραπέζι…
Πολλοί από εσάς θα φαντάζεστε ότι για να πετύχετε έντονο χρώμα στα αβγά σας για την Μεγάλη Πέμπτη θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές βαφές εμπορίου. Και όμως κάνετε λάθος αφού υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να δώσουν το χρώμα τους στα αβγά με τον πιο φυσικό τρόπο. Δείτε ποια είναι αυτά και πόσο έντονα χρώματα μπορούν να προσφέρουν, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή για μία ντουζίνα αβγά. Υλικά: 1 ντουζίνα αβγά1 κούπα ψιλοκομμένο λάχανο, 1 κούπα νερό. (στο λευκό αβγό δείχνει μπλε στο σκούρο αβγό δείχνει πράσινο)1 κούπα φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού, 1 κούπα νερό. (κόκκινα ή μοβ αβγά)1 κούπα φλούδες λευκού κρεμμυδιού,…
Υλικά 1 κιλό περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 φλυτζ. ζάχαρη1 φλυτζ. σπορέλαιο1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα1/2 κ.γλ. κανέλα3/4 φλυτζ. χυμός πορτοκαλιού1 σφηνάκι κονιάκΣουσάμι Εκτέλεση 1. Ανακάτεψε τη ζάχαρη και το λάδι σ' ένα μεγάλο μπολ.2. Διέλυσε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού (πρόσεχε γιατί αφρίζει).3. Ρίξε τον χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα της ζάχαρης και πρόσθεσε την κανέλα, το κονιάκ και στο τέλος το αλεύρι.4. Ζύμωσε ελαφρά και πλάσε κουλούρια μεγαλούτσικα (στρογγυλά ή μακρόστενα).5. Ρίξε το σουσάμι σ' ένα καθαρό μπολ και βούτα μέσα το κάθε κουλούρι.6. Βάλε τα λαδοκούλουρα σ' ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο…

Νηστίσιμα μηλοπιτάκια

Κυριακή, 27 Μάρτιος 2016
Υλικά για 12 κομμάτια Για τη ζύμη 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500γρ.)1 κούπα ελαιόλαδο1 κούπα λευκό ξηρό κρασί2 κ.σ. ζάχαρη Για τη γέμιση 3 μήλα τριμμένα1 κ.γ. κανέλα¼ κ.γ. γαρύφαλλο¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο2 κ.σ. ζάχαρηΆχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση Ανακατεύω καλά σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη το λάδι, το κρασί και τη ζάχαρη. Προσθέτω το αλεύρι και συνεχίζω το ανακάτεμα με το χέρι. Ζυμώνω για λίγο, μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και την αφήνω για λίγο στην άκρη.Για τη γέμιση ανακατεύω τα μήλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά.Παίρνω ένα κομμάτι…
Υλικά 1 πακέτο κριθαράκι1 ξερό κρεμμυδάκιΜανιτάριαΠιπεριές πολύχρωμεςΤοματοχυμόςΦρέσκια ρίγανημερικές ελιέςΣαφράν Εκτέλεση Φτιάχνουμε μια σάλτσα με τα λαχανικά. Σοτάρουμε με ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι με τις πιπεριές και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τον τοματοχυμό και το σαφράν. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό και παραπάνω αν χρειαστεί. Στο τέλος ρίχνουμε το κριθαράκι, έχοντας αφήσει άφθονο υγρή σάλτσα. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Καπακώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1/2 ώρα. πηγή: jenny.gr

Κέικ βανίλια με γέμιση Nutella

Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2015
Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για πασπάλισμα4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 μπαστούνια (225γρ./1 φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο, μαλακό1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη350γρ. Nutella Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ελαφρώς βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.Σε ένα κύπελλο, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη βανίλια.Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα φορητό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε…

Cupcakes με λεμόνι

Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2015
Υλικά: 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/8 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι3/4 φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού (ξύσμα από 2 λεμόνια)1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό1 μεγάλο αυγό2 μεγάλα ασπράδια αυγών1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1/4 φλιτζανιού + 3 κουταλιές της σούπας γάλα1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού Για σιρόπι: 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη Για Frosting με λεμόνι: 3/4 φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1…

Cheesecake με σοκολάτα

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016
Υλικά: 250γρ. τυρί μασκαρπόνε150γρ. μαύρη σοκολάτα3 αυγά75γρ. ζάχαρη200γρ. κρέμα γάλακτος25γρ. σκόνη κακάο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.Απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάτο ενός ταψιού και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι βράσιμο) και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε το τυρί μασκαρπόνε πάνω από νερό που σιγοβράζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Χτυπάμε μέσα και τα αυγά, ένα κάθε φορά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα τυριού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.Κοσκινίζουμε μέσα στο…

Το κέικ opera

Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2015
Υλικά: Για κέικ: 45γρ. βούτυρο, λιωμένο30γρ. ζάχαρη6 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου225γρ. αμύγδαλα σε σκόνη, κοσκινισμένο225γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη6 μεγάλα αυγά70γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο Για σιρόπι καφέ: 100γρ. δυνατός καφές60γρ. ζάχαρη Για βουτυρόκρεμα με καφέ: 1 μεγάλο αυγό1 κρόκο αυγού30γρ. δυνατό καφέ60γρ. νερό100γρ. ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Για ganache σοκολάτας: 250γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη150γρ. κρέμα γάλακτος60γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Για γλάσο σοκολάτας: 120γρ. κρέμα γάλακτος150γρ. νερό150γρ ζάχαρη65γρ. σκόνη κακάο6γρ. σκόνης ζελατίνης ή 3 φύλλα ζελατίνης30γρ. νερό Εκτέλεση: Κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Απλώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλες.Χτυπάμε ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστούν…

Τούρτα με σοκολάτα και καραμέλα

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016
Υλικά: Για τα κέικ: 1¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 φλιτζάνια ζάχαρη¾ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 αυγά, χτυπημένα2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό¾ φλιτζανιού sour cream½ φλιτζάνι λάδι φυτικό1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη Για την ganache σοκολάτας: 400γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη200 ml. κρέμα γάλακτος Για την αλατισμένη καραμέλα: ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος1 φλιτζάνι ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας μέλι¼ φλιτζανιού νερό2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή…
Υλικά: Για κέικ: 3/4 φλιτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις3/4 φλιτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1/4 φλιτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, συν περισσότερο για τα ταψιά1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι1 μεγάλο αυγό1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα1/4 φλιτζανιού φυτικό λάδι1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού1/2 φλιτζάνι βραστό νερό Για το γλάσο: 10-12 κουμκουάτ1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη3-4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε…

Brownies με τυρί κρέμα

Τρίτη, 08 Δεκέμβριος 2015
Υλικά 250 γρ. βούτυρο440 γρ. Ζάχαρη4 Μεγάλα Αυγά70 γρ. Κακάο1 βανίλια50 γρ. Αλεύρι230 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα σε κομματάκια Για την κρέμα τυριού 200 γρ τυρί κρέμα1 αυγό1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλέτα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ.Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς.Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και χτυπημένα τα αυγά.Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά.Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα σοκολάτα και το κοσκινισμένο αλεύρι.Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι.Ανακατεύουμε το τυρί με το αυγό και τη βανίλια.Στην επιφάνεια την κρέμα…
Υλικά: 1 στήθος γαλοπούλας450γρ. πατάτες160γρ. φασολάκια1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο30γρ. μανιτάρια1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο1 ματσάκι θυμάρι, ψιλοκομμένο3 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου2 κουταλιές της σούπας βούτυρο1 κουταλιά της σούπας μέλι¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το ψυγείο για να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές. Την βάζουμε μέσα σε ένα ταψί (όπου θα κάνουμε και την σάλτσα στο ίδιο ταψί). Ψήνουμε για 28 έως 30 λεπτά, στη συνέχεια, την βγάζουμε από τον φούρνο και…

Πουτίγκα με μανιτάρια και τυρί

Κυριακή, 05 Ιούλιος 2015
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας λάδι125γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένοαλάτιμαύρο πιπέρι60γρ. ψωμί (περίπου 2 φέτες), κομμένο σε 1 εκατοστού κύβους40γρ. τυρί ρικότα2 κουταλιές της σούπας τυρί τσένταρ, τριμμένο2 αυγά4 κουταλιές της σούπας γάλαΠουτίγκα με μανιτάρια και τυρί Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε καλά.Χωρίζουμε το 1/3 από τους κύβους ψωμιού σε δύο μεγάλα, ελαφρώς λαδωμένα φορμάκια. Απλώνουμε από πάνω τα μισά από τα μανιτάρια και το σκόρδο μαζί με λίγο τυρί ρικότα. Προσθέτουμε…
Υλικά: 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι2 φλιτζάνια ζάχαρη¾ φλιτζανιού σκόνη κακάο1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 μεγάλα αυγά1 φλιτζάνι γάλα½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1 φλιτζάνι ζεστό καφέ Για το frosting: 190γρ. φιστίκια Αιγίνης1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1 κουταλιά της σούπας γάλα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την μαγειρική σόδα, την ζάχαρη και την σκόνη κακάο. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα…

Ζυμαρικά με κιμά

Τρίτη, 23 Ιούνιος 2015
Υλικά: 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο3 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα2 σέλινα, ψιλοκομμένα1 μεσαίο καρότο, ψιλοκομμένο1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο450γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασίαλάτιφρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1 φλιτζάνι κονσερβοποιημένες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες με το χυμόνιφάδες τσίλι450γρ. φρέσκα ή αποξηραμένα ζυμαρικάτυρί παρμεζάνα, τριμμένο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και τον μαϊντανό. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.Καθώς τα λαχανικά ψήνονται σιγά και αρχίζουν να βγάζουν τα αρώματα τους προσθέτουμε τον κιμά. Δυναμώνουμε τη…
Υλικά: Για κέικ 1 φλιτζάνι (230γρ.) ανάλατο βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου1 1/4 φλιτζάνι (250γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη1/2 φλιτζάνι (100γρ.) καφέ ζάχαρη4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη3 φλιτζάνια (375γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι (240 ml) γάλαξύσμα + χυμός από 3 μεσαία λεμόνια1 1/2 φλιτζάνι (260γρ.) βατόμουρα,1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για frosting με τυρί κρέμα: 230γρ. τυρί κρέμα, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου1/2 φλιτζάνι (115γρ.) ανάλατο βούτυρο, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (420γρ.)1-2…

Μανιτάρια με κρεμώδη σάλτσα

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015
Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο450γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανηαλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5-6 λεπτά.Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και την ρίγανη. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η…
Σελίδα 9 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση"

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση" Θύελλα αντιδράσεων από τις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση: «Εμείς έχουμε 9 (ενν. μηχανικούς) και οι μισοί ξέρετε…

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo)

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo) Βλέποντας τη χθεσινή προπόνηση των παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας μπάσκετ των δημοτικών συμβούλων του Ωραιοκάστρου, καταλαβαίνει…

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017

Ψάχνει για ..."καρατέκα" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Ωραιοκάστρου

Ψάχνει για ..."καρατέκα" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Ωραιοκάστρου Την ανάγκη υπηρεσιών υπαλλήλου ο οποίος να γνωρίζει ...πολεμικές τέχνες(!) "έχει ανάγκη" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ωραιοκάστρου, σύμφωνα…

Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017

(ΒΙΝΤΕΟ) Συγκινητικό μήνυμα Σαλπιγγίδη για την παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία

(ΒΙΝΤΕΟ) Συγκινητικό μήνυμα Σαλπιγγίδη για την παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία «Οι πραγματικοί αγωνιστές της ζωής είστε εσείς και οι γονείς αυτών των παιδιών» ήταν το συγκινητικό μήνυμα του διεθνή ποδοσφαιριστή…

Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017

(ΒΙΝΤΕΟ) Η βεντέτα Γεράκη - Αντωνιάδου: "Μη ξαναμιλήσεις"..."Γιατί θα σε φοβηθώ;"

(ΒΙΝΤΕΟ) Η βεντέτα Γεράκη - Αντωνιάδου: "Μη ξαναμιλήσεις"..."Γιατί θα σε φοβηθώ;" Με τις δύο γυναίκες της αυτοδιοίκησης να έχουν «απλωθεί» τα τελευταία χρόνια ενεργά στα καθημερινά του τόπου, είναι φυσικό να…

Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017

"Παράσταση" για ... λίγους ο απολογισμός του Αστέριου Γαβότση

"Παράσταση" για ... λίγους ο απολογισμός του Αστέριου Γαβότση Σε ...παράσταση μόνο για λίγους εξελίχθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του έργου της διοίκησης του…

Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017

Κύλιση στην Αρχή