Γεύσεις

Cupcakes με λεμόνι

Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2015
Υλικά: 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/8 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι3/4 φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού (ξύσμα από 2 λεμόνια)1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό1 μεγάλο αυγό2 μεγάλα ασπράδια αυγών1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1/4 φλιτζανιού + 3 κουταλιές της σούπας γάλα1 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού Για σιρόπι: 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη Για Frosting με λεμόνι: 3/4 φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1…

Cheesecake με σοκολάτα

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2016
Υλικά: 250γρ. τυρί μασκαρπόνε150γρ. μαύρη σοκολάτα3 αυγά75γρ. ζάχαρη200γρ. κρέμα γάλακτος25γρ. σκόνη κακάο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.Απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάτο ενός ταψιού και το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (όχι βράσιμο) και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε το τυρί μασκαρπόνε πάνω από νερό που σιγοβράζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Χτυπάμε μέσα και τα αυγά, ένα κάθε φορά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα τυριού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.Κοσκινίζουμε μέσα στο…

Το κέικ opera

Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2015
Υλικά: Για κέικ: 45γρ. βούτυρο, λιωμένο30γρ. ζάχαρη6 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου225γρ. αμύγδαλα σε σκόνη, κοσκινισμένο225γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη6 μεγάλα αυγά70γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο Για σιρόπι καφέ: 100γρ. δυνατός καφές60γρ. ζάχαρη Για βουτυρόκρεμα με καφέ: 1 μεγάλο αυγό1 κρόκο αυγού30γρ. δυνατό καφέ60γρ. νερό100γρ. ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Για ganache σοκολάτας: 250γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη150γρ. κρέμα γάλακτος60γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Για γλάσο σοκολάτας: 120γρ. κρέμα γάλακτος150γρ. νερό150γρ ζάχαρη65γρ. σκόνη κακάο6γρ. σκόνης ζελατίνης ή 3 φύλλα ζελατίνης30γρ. νερό Εκτέλεση: Κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Απλώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλες.Χτυπάμε ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστούν…

Τούρτα με σοκολάτα και καραμέλα

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2016
Υλικά: Για τα κέικ: 1¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 φλιτζάνια ζάχαρη¾ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 αυγά, χτυπημένα2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό¾ φλιτζανιού sour cream½ φλιτζάνι λάδι φυτικό1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη Για την ganache σοκολάτας: 400γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη200 ml. κρέμα γάλακτος Για την αλατισμένη καραμέλα: ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος1 φλιτζάνι ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας μέλι¼ φλιτζανιού νερό2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή…
Υλικά: Για κέικ: 3/4 φλιτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις3/4 φλιτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1/4 φλιτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, συν περισσότερο για τα ταψιά1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι1 μεγάλο αυγό1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα1/4 φλιτζανιού φυτικό λάδι1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού1/2 φλιτζάνι βραστό νερό Για το γλάσο: 10-12 κουμκουάτ1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη3-4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε…

Brownies με τυρί κρέμα

Τρίτη, 08 Δεκέμβριος 2015
Υλικά 250 γρ. βούτυρο440 γρ. Ζάχαρη4 Μεγάλα Αυγά70 γρ. Κακάο1 βανίλια50 γρ. Αλεύρι230 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα σε κομματάκια Για την κρέμα τυριού 200 γρ τυρί κρέμα1 αυγό1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλέτα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ.Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς.Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και χτυπημένα τα αυγά.Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά.Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα σοκολάτα και το κοσκινισμένο αλεύρι.Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι.Ανακατεύουμε το τυρί με το αυγό και τη βανίλια.Στην επιφάνεια την κρέμα…
Υλικά: 1 στήθος γαλοπούλας450γρ. πατάτες160γρ. φασολάκια1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο30γρ. μανιτάρια1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο1 ματσάκι θυμάρι, ψιλοκομμένο3 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου2 κουταλιές της σούπας βούτυρο1 κουταλιά της σούπας μέλι¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το ψυγείο για να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές. Την βάζουμε μέσα σε ένα ταψί (όπου θα κάνουμε και την σάλτσα στο ίδιο ταψί). Ψήνουμε για 28 έως 30 λεπτά, στη συνέχεια, την βγάζουμε από τον φούρνο και…

Πουτίγκα με μανιτάρια και τυρί

Κυριακή, 05 Ιούλιος 2015
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας λάδι125γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένοαλάτιμαύρο πιπέρι60γρ. ψωμί (περίπου 2 φέτες), κομμένο σε 1 εκατοστού κύβους40γρ. τυρί ρικότα2 κουταλιές της σούπας τυρί τσένταρ, τριμμένο2 αυγά4 κουταλιές της σούπας γάλαΠουτίγκα με μανιτάρια και τυρί Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε καλά.Χωρίζουμε το 1/3 από τους κύβους ψωμιού σε δύο μεγάλα, ελαφρώς λαδωμένα φορμάκια. Απλώνουμε από πάνω τα μισά από τα μανιτάρια και το σκόρδο μαζί με λίγο τυρί ρικότα. Προσθέτουμε…
Υλικά: 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι2 φλιτζάνια ζάχαρη¾ φλιτζανιού σκόνη κακάο1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 μεγάλα αυγά1 φλιτζάνι γάλα½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1 φλιτζάνι ζεστό καφέ Για το frosting: 190γρ. φιστίκια Αιγίνης1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1 κουταλιά της σούπας γάλα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την μαγειρική σόδα, την ζάχαρη και την σκόνη κακάο. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα…

Ζυμαρικά με κιμά

Τρίτη, 23 Ιούνιος 2015
Υλικά: 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο3 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα2 σέλινα, ψιλοκομμένα1 μεσαίο καρότο, ψιλοκομμένο1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο450γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασίαλάτιφρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι1 φλιτζάνι κονσερβοποιημένες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες με το χυμόνιφάδες τσίλι450γρ. φρέσκα ή αποξηραμένα ζυμαρικάτυρί παρμεζάνα, τριμμένο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και τον μαϊντανό. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.Καθώς τα λαχανικά ψήνονται σιγά και αρχίζουν να βγάζουν τα αρώματα τους προσθέτουμε τον κιμά. Δυναμώνουμε τη…
Υλικά: Για κέικ 1 φλιτζάνι (230γρ.) ανάλατο βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου1 1/4 φλιτζάνι (250γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη1/2 φλιτζάνι (100γρ.) καφέ ζάχαρη4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη3 φλιτζάνια (375γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι (240 ml) γάλαξύσμα + χυμός από 3 μεσαία λεμόνια1 1/2 φλιτζάνι (260γρ.) βατόμουρα,1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για frosting με τυρί κρέμα: 230γρ. τυρί κρέμα, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου1/2 φλιτζάνι (115γρ.) ανάλατο βούτυρο, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (420γρ.)1-2…

Μανιτάρια με κρεμώδη σάλτσα

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015
Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο450γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανηαλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5-6 λεπτά.Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και την ρίγανη. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η…

Νηστίσιμα Κουλουράκια Καρότου

Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2015
Υλικά 1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο1 φλυτζ. καρότο τριμμένο1 φλυτζ. ούζο1/2 κιλό αλεύρι (ίσως και παραπάνω)1 κ.σ. κοφτή αλάτι Εκτέλεση 1. Ρίξε όλα τα υλικά εκτός απ' το αλεύρι σ' ένα μπολ και ανακάτεψε.2. Πρόσθεσε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είμαι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.3. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.4. Πλάθεις κουλουράκια στρογγυλά και τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα.5. Ψήνεις για 40 -45 λεπτά. πηγή: misswebbie.gr

Φάβα με κρουτόν

Σάββατο, 28 Μάρτιος 2015
Υλικά: 500 γρ. φάβα3 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 41800 ml νερό340 ml. ελαιόλαδοΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι1 κ.γ. ξερή ρίγανη Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τη φάβα τη στραγγίζουμε από τα νερά και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται κατά το βρασμό της φάβας, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μισό από το ελαιόλαδο.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη φάβα να βράσει καλά. Όταν είναι έτοιμη μπορούμε να χτυπήσουμε τη φάβα στο μπλέντερ ώστε να γίνει αλοιφή και η φάβα μας είναι έτοιμη. Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε τα…

Κέικ με μαύρη σοκολάτα

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2015
Υλικά: Για κέικ: βούτυρο για τα ταψιά2 φλιτζάνια ζάχαρη1-3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 αυγά1 φλιτζάνι ξινόγαλα1 φλιτζάνι αρωματικό καφέ φίλτρου1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη Για frosting σοκολάτας: 340γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας1-1/2 φλιτζάνι χτυπημένη κρέμα γάλακτος1 μπάρα βούτυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο 20 εκατοστών στρογγυλά ταψιά.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Προσθέτουμε τα αυγά,…

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2015
Υλικά: 1 κούπα ωμά φουντούκια1 κ.σ ηλιέλαιο2 κ.σ ζάχαρη άχνη1 κ.σ κακάο1 βανίλια1 πρέζα αλάτι350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη Εκτέλεση: Αρχικά προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C. Τοποθετείτε στο ταψί λαδόκολλα και βάζετε τα φουντούκια, τα οποία ψήνετε περίπου για 10′. Ύστερα τα απλώνεται σε μία πετσέτα και τα τρίβετε καλά για να ξεφλουδίσουν. Έπειτα, περιμένετε για 20′ μέχρι να κρυώσουν. Στην συνέχεια τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε το ηλιέλαιο, την άχνη, τη βανίλια, το κακάο και το αλάτι. Ύστερα σε ένα μεταλλικό μπολ κάνετε το γνωστό μπεν μαρί. Εν συνεχεία βάζετε την κουβερτούρα στο μπλέντερ και χτυπάτε ώσπου…

Cupcakes με γεύση mocha

Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2015
Υλικά: 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό2/3 φλιτζανιού ζάχαρη1 αυγό1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη14 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1/4 φλιτζάνι αρωματικό καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου3 κουταλιές της σούπας γάλα1 φλιτζάνι έτοιμο frosting σοκολάτας3/4 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό Εκτέλεση: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέσα το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι,…
Υλικά: 900γρ. πατάτες1/2 κιλό φρέσκια μοτσαρέλα, σε μπάλες1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα3 ντομάτες30γρ. βούτυρο1/4 φλιτζανιού γάλα1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικόαλάτι και πιπέριμοσχοκάρυδο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, έπειτα της πολτοποιούμε σε πουρέ.Προσθέτουμε το βούτυρο και το ζεστό γάλα πολτοποιώντας. Ο πουρές θα παραμείνει παχύς και σφιχτός, αλλά αυτό είναι εντάξει.Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι για την γεύση. Προσθέτουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο.Απλώνουμε τον πουρέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη μοτσαρέλα και τις (αποφλοιωμένες) ντομάτες.Τοποθετούμε τη μισή μοτσαρέλα πάνω από τον πουρέ. Βάζουμε τις φέτες…
Υλικά: 3,5-4,5 κιλά καπνιστό χοιρινό μπούτι1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη1/2 φλιτζάνι κονιάκ2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο1 κουταλιά της σούπας κύμινο1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κόλιανδρο1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε πάνω το κρέας με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω.Με ένα μαχαίρι δημιουργούμε σχισμές στο κρέας, με 2.5 εκατοστά απόσταση η μία από την άλλη και βάθος 1 εκατοστό. Το κάνουμε αυτό και από τις δύο κατευθύνσεις για να δημιουργήσουμε ένα μοτίβο πλέγματος σε…

Κέικ με Amaretto και αμύγδαλα

Τετάρτη, 20 Μάιος 2015
Υλικά: Για το κέικ: 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό90γρ. τυρί κρέμα, μαλακό2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις6 μεγάλα αυγά Για το σιρόπι: 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη6 κουταλιές της σούπας βούτυρο1/4 φλιτζανιού λικέρ Amaretto2 κουταλιές της σούπας νερό Για το γλάσο: 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου1-2 κουταλιές της σούπας γάλα1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Την αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε το βούτυρο και…
Σελίδα 9 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία Οι αποκαλύψεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου στους δημοσιογράφους για τις κλοπές νερού στη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις…

Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο) Είναι κάτι νύχτες μαγικές με καλοκαιρινό φεγγάρι, με ολόλαμπρα αστέρια στον ουρανό, με διάχυτο το άρωμα των λουλουδιών στην ατμόσφαιρα…

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017

Όλεεεε(tiras)

Όλεεεε(tiras) (τα εν οίκω και φυσικά εν δήμω) - H Φωτό ακριβώς τη στιγμή: «Είσαι αντιδήμαρχος εσύ; (είναι). Kαι μιλάς ανοιχτά…

Παρασκευή, 07 Ιούλιος 2017

"Ντίνα, Εύη, Αμαλία σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας...."

"Ντίνα, Εύη, Αμαλία σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας...." Η Ντίνα, η Εύη, η Αμαλία, αξίζουν ένα τεράστιο "ευχαριστώ" από όλους εμάς τους γονείς. Είναι από τους ανθρώπους που…

Σάββατο, 17 Ιούνιος 2017

Οι μαγικές πουέντ του Sportsclub Oraiokastro στο Μέγαρο Μουσικής (φωτό)

Οι μαγικές πουέντ του Sportsclub Oraiokastro στο Μέγαρο Μουσικής (φωτό) Ένας εξαιρετικός χρόνος που τελείωσε όπως ακριβώς άρχισε. Το μαγικό παραμύθι του SportsClub Oraiokastro παρέμεινε ζωντανό στη μοναδική σκηνή του…

Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017

"Θα καούμε ζωντανοί" Η κραυγή αγωνίας ενός πολίτη για τη χωματερή του δήμου στον Δρυμό. Η μελέτη των 150.000 ευρώ

"Θα καούμε ζωντανοί" Η κραυγή αγωνίας ενός πολίτη για τη χωματερή του δήμου στον Δρυμό. Η μελέτη των 150.000 ευρώ Σε μία περιοχή που χρόνια τώρα η κραυγή αγωνίας ενός πολίτη δεν βρίσκει ευήκοα ώτα, που ένα ολόκληρο «βουνό» με…

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017

Κύλιση στην Αρχή