Γεύσεις

Υλικά: Για κέικ 1 φλιτζάνι (230γρ.) ανάλατο βούτυρο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου1 1/4 φλιτζάνι (250γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη1/2 φλιτζάνι (100γρ.) καφέ ζάχαρη4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη3 φλιτζάνια (375γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι (240 ml) γάλαξύσμα + χυμός από 3 μεσαία λεμόνια1 1/2 φλιτζάνι (260γρ.) βατόμουρα,1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για frosting με τυρί κρέμα: 230γρ. τυρί κρέμα, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου1/2 φλιτζάνι (115γρ.) ανάλατο βούτυρο, μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη (420γρ.)1-2…

Μανιτάρια με κρεμώδη σάλτσα

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015
Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο450γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανηαλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5-6 λεπτά.Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και την ρίγανη. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η…

Νηστίσιμα Κουλουράκια Καρότου

Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2015
Υλικά 1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο1 φλυτζ. καρότο τριμμένο1 φλυτζ. ούζο1/2 κιλό αλεύρι (ίσως και παραπάνω)1 κ.σ. κοφτή αλάτι Εκτέλεση 1. Ρίξε όλα τα υλικά εκτός απ' το αλεύρι σ' ένα μπολ και ανακάτεψε.2. Πρόσθεσε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είμαι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.3. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.4. Πλάθεις κουλουράκια στρογγυλά και τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα.5. Ψήνεις για 40 -45 λεπτά. πηγή: misswebbie.gr

Φάβα με κρουτόν

Σάββατο, 28 Μάρτιος 2015
Υλικά: 500 γρ. φάβα3 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 41800 ml νερό340 ml. ελαιόλαδοΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι1 κ.γ. ξερή ρίγανη Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τη φάβα τη στραγγίζουμε από τα νερά και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται κατά το βρασμό της φάβας, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μισό από το ελαιόλαδο.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη φάβα να βράσει καλά. Όταν είναι έτοιμη μπορούμε να χτυπήσουμε τη φάβα στο μπλέντερ ώστε να γίνει αλοιφή και η φάβα μας είναι έτοιμη. Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε τα…

Κέικ με μαύρη σοκολάτα

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2015
Υλικά: Για κέικ: βούτυρο για τα ταψιά2 φλιτζάνια ζάχαρη1-3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 αυγά1 φλιτζάνι ξινόγαλα1 φλιτζάνι αρωματικό καφέ φίλτρου1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη Για frosting σοκολάτας: 340γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας1-1/2 φλιτζάνι χτυπημένη κρέμα γάλακτος1 μπάρα βούτυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο 20 εκατοστών στρογγυλά ταψιά.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Προσθέτουμε τα αυγά,…

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2015
Υλικά: 1 κούπα ωμά φουντούκια1 κ.σ ηλιέλαιο2 κ.σ ζάχαρη άχνη1 κ.σ κακάο1 βανίλια1 πρέζα αλάτι350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη Εκτέλεση: Αρχικά προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C. Τοποθετείτε στο ταψί λαδόκολλα και βάζετε τα φουντούκια, τα οποία ψήνετε περίπου για 10′. Ύστερα τα απλώνεται σε μία πετσέτα και τα τρίβετε καλά για να ξεφλουδίσουν. Έπειτα, περιμένετε για 20′ μέχρι να κρυώσουν. Στην συνέχεια τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προσθέτετε το ηλιέλαιο, την άχνη, τη βανίλια, το κακάο και το αλάτι. Ύστερα σε ένα μεταλλικό μπολ κάνετε το γνωστό μπεν μαρί. Εν συνεχεία βάζετε την κουβερτούρα στο μπλέντερ και χτυπάτε ώσπου…

Cupcakes με γεύση mocha

Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2015
Υλικά: 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό2/3 φλιτζανιού ζάχαρη1 αυγό1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη14 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1/4 φλιτζάνι αρωματικό καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου3 κουταλιές της σούπας γάλα1 φλιτζάνι έτοιμο frosting σοκολάτας3/4 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό Εκτέλεση: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέσα το αυγό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι,…
Υλικά: 900γρ. πατάτες1/2 κιλό φρέσκια μοτσαρέλα, σε μπάλες1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα3 ντομάτες30γρ. βούτυρο1/4 φλιτζανιού γάλα1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικόαλάτι και πιπέριμοσχοκάρυδο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, έπειτα της πολτοποιούμε σε πουρέ.Προσθέτουμε το βούτυρο και το ζεστό γάλα πολτοποιώντας. Ο πουρές θα παραμείνει παχύς και σφιχτός, αλλά αυτό είναι εντάξει.Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι για την γεύση. Προσθέτουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο.Απλώνουμε τον πουρέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη μοτσαρέλα και τις (αποφλοιωμένες) ντομάτες.Τοποθετούμε τη μισή μοτσαρέλα πάνω από τον πουρέ. Βάζουμε τις φέτες…
Υλικά: 3,5-4,5 κιλά καπνιστό χοιρινό μπούτι1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη1/2 φλιτζάνι κονιάκ2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο1 κουταλιά της σούπας κύμινο1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κόλιανδρο1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε πάνω το κρέας με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω.Με ένα μαχαίρι δημιουργούμε σχισμές στο κρέας, με 2.5 εκατοστά απόσταση η μία από την άλλη και βάθος 1 εκατοστό. Το κάνουμε αυτό και από τις δύο κατευθύνσεις για να δημιουργήσουμε ένα μοτίβο πλέγματος σε…

Κέικ με Amaretto και αμύγδαλα

Τετάρτη, 20 Μάιος 2015
Υλικά: Για το κέικ: 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό90γρ. τυρί κρέμα, μαλακό2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις6 μεγάλα αυγά Για το σιρόπι: 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη6 κουταλιές της σούπας βούτυρο1/4 φλιτζανιού λικέρ Amaretto2 κουταλιές της σούπας νερό Για το γλάσο: 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου1-2 κουταλιές της σούπας γάλα1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Την αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε το βούτυρο και…

Μπισκότα βουτύρου

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2015
Υλικά: 1 ½ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, μαλακό1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Σιγά-σιγά χτυπάμε μέσα και τη ζάχαρη άχνη. Ξύνουμε τις πλευρές του μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι όλα να αναμειχθούν καλά.Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα ορθογώνιο μισού εκατοστού σε πάχος και κόβουμε μπισκότα σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλα αλλά δεν είναι απαραίτητο).Ψήνουμε για…

Muffins με τραγανή γέμιση

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2015
Υλικά: Για τα muffins: 12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1 ½ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη3 μεγάλα αυγά1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας1 ¼ φλιτζανιού γιαούρτι2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για κέικ2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ½ κ.γ. baking soda½ κ.γ. αλάτι Για το streusel (τραγανά κομματάκια με γεύση κανέλα): ⅓ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη⅔ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ½ κ.γ. κανέλα¼ κ.γ. αλάτι4 κ.σ. κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια Για το γλάσο με τυρί κρέμα: 85 γρ. μαλακό τυρί κρέμα2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου⅔ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη¼ κ.γ. βανίλια3 κ.σ. γάλα Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180° και ετοιμάστε τα…
Υλικά: 1 μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς κόκκαλοχοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριβούτυρο Εκτέλεση: Κόβουμε το λίπος που εξέχει κατά μήκος της πλευράς του κρέατος.Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές.Πασπαλίζουμε απλόχερα το κρέας με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.Ανακατεύουμε το κρέας ώστε να καλυφθεί όλο με καρυκεύματα.Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.Προσθέτουμε το βούτυρο περίπου 2 κουταλιές της σούπας.Στο σημείο αυτό αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει, στη συνέχεια, να γίνει καφέ και προσθέτουμε το κρέας.Τοποθετούμε το κρέας στο τηγάνι σε ένα ενιαίο στρώμα.Θα πρέπει να τσιτσιρίζει έντονα όταν το βάλουμε στο τηγάνι, αλλιώς δεν είναι αρκετά ζεστό.Μην ανακατεύετε το…
Υλικά: 3¼ φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου2½ φλιτζάνια ζάχαρη6 μεγάλα αυγά2 κουταλάκια βανίλια σε σκόνη1 φλιτζάνι sour cream2 φλιτζάνια φράουλες1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη1-2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες για κέικ.Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ αν χρειαστεί.Προσθέτουμε τη βανίλια και την…

Κεφτεδάκια Λαχανικών

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015
Υλικά: 200 γρ. ψίχα ψωμιού100 γρ. τριμμένο κολοκύθι100 γρ. πιπεριές ψιλοκομμένες100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)100 γρ. τυρί τριμμένο2 αβγά45 γρ. λάδιΑλεύριΑλάτιΠιπέρι Εκτέλεση: 1. Aνακατεύεις τα αβγά με την ψίχα.2. Προσθέτεις το λάδι και το αλατοπίπερο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.3. Αφήνεις να σταθούν για 10 λεπτά.4. Αν η ζύμη σου είναι αραιή, πρόσθεσε λίγη ψίχα ψωμιού ακόμη.5. Προσθέτεις το κολοκύθι, το ζαμπόν, το τυρί, τις πιπεριές και δοκιμάζεις τη ζύμη. Προσθέτεις αλάτι, αν χρειάζεται.6. Πλάσε μπαλάκια, αλεύρωσέ τα και τηγάνισέ τα σε μπόλικο καυτό λάδι. πηγή: misswebbie.gr
Υλικά: Για το κέικ: 70ml γάλα1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού75γρ. ανάλατο βούτυρο3 αυγά150γρ. ζάχαρη άχνη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη150γρ. αλεύρι1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας Για την επικάλυψη: 150γρ. Αμύγδαλα φιλέ125γρ. βούτυρο125γρ. καφέ ζάχαρη50ml γάλα1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο (προαιρετικό, θα μπορούσε να αντικατασταθεί με βανίλια) Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε ένα 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο και με επένδυση λαδόκολλα. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού στο γάλα και το αφήνουμε να καθίσει. Ψήνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί…

Σουφλέ με κακάο

Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015
Υλικά: 5 αυγά4 κουταλάκια του γλυκού και 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη1/2 φλιτζάνι κακάο, σε σκόνη6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1-1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα2 κουταλιές της σούπας βούτυρο1-1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη Εκτέλεση: Ξεχωρίζουμε τα αυγά (τους κρόκους από τα ασπράδια) και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε ελαφρά με 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη.Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σταδιακά χτυπάμε μέσα ελαφρά και το γάλα. Αφήνουμε…
Υλικά: 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου130 γραμ. ζάχαρη260 γραμ. αλεύρι για την κρέμα λεμονιού: 2 αβγά175 γραμ. ζάχαρηξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι3 κ.σ. αλεύρι1/4 κ.γ. baking powder ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Ξεκινάμε κάνοντας το μπισκότο. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο η ζύμη μας μπορεί να μοιάζει με ψίχουλα, αλλά αν την πιέσουμε λίγο με το χέρι μας βλέπουμε ότι είναι μαλακή και εύπλαστη. Βάζουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 23x23 λαδόκολλα (πρέπει να περισσεύει από τις άκρες του…

Τιραμισού με πορτοκάλι

Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015
Υλικά: 4 μεγάλα αυγά, με διαχωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους1/4 φλιτζανιού ζάχαρη450γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου3 κουταλιές της σούπας λικέρ με πορτοκάλι1 κουταλάκι του γλυκού λεπτό ξύσμα πορτοκαλιού1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι2 (200γρ.) πακέτα μπισκότα σαβαγιάρσκόνη κακάο για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού 25×25 εκατοστών μία πλαστική μεμβράνη. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 12 ατομικά φορμάκια ή ποτήρια.Σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει λείο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ, το τυρί μασκαρπόνε και…
Υλικά: Για το μείγμα μπαχαρικών: Ίση ποσότητα σε γραμμάρια (30 γραμμάρια για το καθένα) κανέλακάρδαμο, σε σπόρουςγλυκάνισομαύρο πιπέριαποξηραμένη φλούδα λεμονιούαποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού Εκτέλεση: Ρίχνουμε την κανέλα, τους σπόρους κάρδαμου και τα υπόλοιπα συστατικά σε έναν μύλο του καφέ και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σκόνη. Υλικά: Για τα κεκάκια: 1/2 φλιτζάνι μέλι1/3 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη3/4 φλιτζανιού γάλα1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κρύο1 μεγάλο αυγό Επικάλυψη με ζάχαρη: Ανακατεύουμε ίση ποσότητα μείγματος μπαχαρικών με ίση ποσότητα ζάχαρης. Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους…
Σελίδα 10 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από δημότη για τη νέα φωτιά σε αυθαίρετη χωματερή του Ωραιοκάστρου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από δημότη για τη νέα φωτιά σε αυθαίρετη χωματερή του Ωραιοκάστρου Μήνυση κατά παντός αγνώστου και κατά παντός υπευθύνου για την αυθαίρετη χωματερή που πριν από λίγες ώρες παραδόθηκε στις φλόγες…

Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση"

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση" Θύελλα αντιδράσεων από τις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση: «Εμείς έχουμε 9 (ενν. μηχανικούς) και οι μισοί ξέρετε…

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo)

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo) Βλέποντας τη χθεσινή προπόνηση των παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας μπάσκετ των δημοτικών συμβούλων του Ωραιοκάστρου, καταλαβαίνει…

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017

Κύλιση στην Αρχή