Γεύσεις

Υλικά: 900γρ. πατάτες1/2 κιλό φρέσκια μοτσαρέλα, σε μπάλες1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα3 ντομάτες30γρ. βούτυρο1/4 φλιτζανιού γάλα1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικόαλάτι και πιπέριμοσχοκάρυδο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, έπειτα της πολτοποιούμε σε πουρέ.Προσθέτουμε το βούτυρο και το ζεστό γάλα πολτοποιώντας. Ο πουρές θα παραμείνει παχύς και σφιχτός, αλλά αυτό είναι εντάξει.Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι για την γεύση. Προσθέτουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο.Απλώνουμε τον πουρέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη μοτσαρέλα και τις (αποφλοιωμένες) ντομάτες.Τοποθετούμε τη μισή μοτσαρέλα πάνω από τον πουρέ. Βάζουμε τις φέτες…
Υλικά: 3,5-4,5 κιλά καπνιστό χοιρινό μπούτι1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη1/2 φλιτζάνι κονιάκ2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο1 κουταλιά της σούπας κύμινο1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κόλιανδρο1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε πάνω το κρέας με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω.Με ένα μαχαίρι δημιουργούμε σχισμές στο κρέας, με 2.5 εκατοστά απόσταση η μία από την άλλη και βάθος 1 εκατοστό. Το κάνουμε αυτό και από τις δύο κατευθύνσεις για να δημιουργήσουμε ένα μοτίβο πλέγματος σε…

Κέικ με Amaretto και αμύγδαλα

Τετάρτη, 20 Μάιος 2015
Υλικά: Για το κέικ: 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό90γρ. τυρί κρέμα, μαλακό2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις6 μεγάλα αυγά Για το σιρόπι: 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη6 κουταλιές της σούπας βούτυρο1/4 φλιτζανιού λικέρ Amaretto2 κουταλιές της σούπας νερό Για το γλάσο: 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου1-2 κουταλιές της σούπας γάλα1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Την αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε το βούτυρο και…

Μπισκότα βουτύρου

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2015
Υλικά: 1 ½ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, μαλακό1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Σιγά-σιγά χτυπάμε μέσα και τη ζάχαρη άχνη. Ξύνουμε τις πλευρές του μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι όλα να αναμειχθούν καλά.Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα ορθογώνιο μισού εκατοστού σε πάχος και κόβουμε μπισκότα σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλα αλλά δεν είναι απαραίτητο).Ψήνουμε για…

Muffins με τραγανή γέμιση

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2015
Υλικά: Για τα muffins: 12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου1 ½ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη3 μεγάλα αυγά1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας1 ¼ φλιτζανιού γιαούρτι2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για κέικ2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ½ κ.γ. baking soda½ κ.γ. αλάτι Για το streusel (τραγανά κομματάκια με γεύση κανέλα): ⅓ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη⅔ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ½ κ.γ. κανέλα¼ κ.γ. αλάτι4 κ.σ. κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια Για το γλάσο με τυρί κρέμα: 85 γρ. μαλακό τυρί κρέμα2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου⅔ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη¼ κ.γ. βανίλια3 κ.σ. γάλα Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180° και ετοιμάστε τα…
Υλικά: 1 μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς κόκκαλοχοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριβούτυρο Εκτέλεση: Κόβουμε το λίπος που εξέχει κατά μήκος της πλευράς του κρέατος.Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές.Πασπαλίζουμε απλόχερα το κρέας με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.Ανακατεύουμε το κρέας ώστε να καλυφθεί όλο με καρυκεύματα.Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.Προσθέτουμε το βούτυρο περίπου 2 κουταλιές της σούπας.Στο σημείο αυτό αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει, στη συνέχεια, να γίνει καφέ και προσθέτουμε το κρέας.Τοποθετούμε το κρέας στο τηγάνι σε ένα ενιαίο στρώμα.Θα πρέπει να τσιτσιρίζει έντονα όταν το βάλουμε στο τηγάνι, αλλιώς δεν είναι αρκετά ζεστό.Μην ανακατεύετε το…
Υλικά: 3¼ φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου2½ φλιτζάνια ζάχαρη6 μεγάλα αυγά2 κουταλάκια βανίλια σε σκόνη1 φλιτζάνι sour cream2 φλιτζάνια φράουλες1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη1-2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες για κέικ.Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ αν χρειαστεί.Προσθέτουμε τη βανίλια και την…

Κεφτεδάκια Λαχανικών

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2015
Υλικά: 200 γρ. ψίχα ψωμιού100 γρ. τριμμένο κολοκύθι100 γρ. πιπεριές ψιλοκομμένες100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)100 γρ. τυρί τριμμένο2 αβγά45 γρ. λάδιΑλεύριΑλάτιΠιπέρι Εκτέλεση: 1. Aνακατεύεις τα αβγά με την ψίχα.2. Προσθέτεις το λάδι και το αλατοπίπερο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.3. Αφήνεις να σταθούν για 10 λεπτά.4. Αν η ζύμη σου είναι αραιή, πρόσθεσε λίγη ψίχα ψωμιού ακόμη.5. Προσθέτεις το κολοκύθι, το ζαμπόν, το τυρί, τις πιπεριές και δοκιμάζεις τη ζύμη. Προσθέτεις αλάτι, αν χρειάζεται.6. Πλάσε μπαλάκια, αλεύρωσέ τα και τηγάνισέ τα σε μπόλικο καυτό λάδι. πηγή: misswebbie.gr
Υλικά: Για το κέικ: 70ml γάλα1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού75γρ. ανάλατο βούτυρο3 αυγά150γρ. ζάχαρη άχνη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη150γρ. αλεύρι1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας Για την επικάλυψη: 150γρ. Αμύγδαλα φιλέ125γρ. βούτυρο125γρ. καφέ ζάχαρη50ml γάλα1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη εσπρέσο (προαιρετικό, θα μπορούσε να αντικατασταθεί με βανίλια) Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνουμε ένα 25 εκατοστών στρογγυλό ταψί με αποσπώμενο πάτο και με επένδυση λαδόκολλα. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού στο γάλα και το αφήνουμε να καθίσει. Ψήνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί…

Σουφλέ με κακάο

Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015
Υλικά: 5 αυγά4 κουταλάκια του γλυκού και 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη1/2 φλιτζάνι κακάο, σε σκόνη6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1-1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα2 κουταλιές της σούπας βούτυρο1-1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη Εκτέλεση: Ξεχωρίζουμε τα αυγά (τους κρόκους από τα ασπράδια) και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε ελαφρά με 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη.Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σταδιακά χτυπάμε μέσα ελαφρά και το γάλα. Αφήνουμε…
Υλικά: 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου130 γραμ. ζάχαρη260 γραμ. αλεύρι για την κρέμα λεμονιού: 2 αβγά175 γραμ. ζάχαρηξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι3 κ.σ. αλεύρι1/4 κ.γ. baking powder ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Ξεκινάμε κάνοντας το μπισκότο. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο η ζύμη μας μπορεί να μοιάζει με ψίχουλα, αλλά αν την πιέσουμε λίγο με το χέρι μας βλέπουμε ότι είναι μαλακή και εύπλαστη. Βάζουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 23x23 λαδόκολλα (πρέπει να περισσεύει από τις άκρες του…

Τιραμισού με πορτοκάλι

Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015
Υλικά: 4 μεγάλα αυγά, με διαχωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους1/4 φλιτζανιού ζάχαρη450γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου3 κουταλιές της σούπας λικέρ με πορτοκάλι1 κουταλάκι του γλυκού λεπτό ξύσμα πορτοκαλιού1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι2 (200γρ.) πακέτα μπισκότα σαβαγιάρσκόνη κακάο για το πασπάλισμα Εκτέλεση: Απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού 25×25 εκατοστών μία πλαστική μεμβράνη. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 12 ατομικά φορμάκια ή ποτήρια.Σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει λείο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λικέρ, το τυρί μασκαρπόνε και…
Υλικά: Για το μείγμα μπαχαρικών: Ίση ποσότητα σε γραμμάρια (30 γραμμάρια για το καθένα) κανέλακάρδαμο, σε σπόρουςγλυκάνισομαύρο πιπέριαποξηραμένη φλούδα λεμονιούαποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού Εκτέλεση: Ρίχνουμε την κανέλα, τους σπόρους κάρδαμου και τα υπόλοιπα συστατικά σε έναν μύλο του καφέ και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σκόνη. Υλικά: Για τα κεκάκια: 1/2 φλιτζάνι μέλι1/3 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη3/4 φλιτζανιού γάλα1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κρύο1 μεγάλο αυγό Επικάλυψη με ζάχαρη: Ανακατεύουμε ίση ποσότητα μείγματος μπαχαρικών με ίση ποσότητα ζάχαρης. Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους…

Σουφλέ λεμόνι

Κυριακή, 17 Μάιος 2015
Υλικά: 200 γρ. ζάχαρη70 γρ. βούτυρο4 αυγά80 γρ. κρέμα γάλακτος160 γρ. γάλα1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού100 γρ. χυμό λεμονιού100 γρ. αλεύρι¼ κ.γ. αλάτι2 κ.σ. ζάχαρη και 1κ.σ. βούτυρο για τα φορμάκια.Άχνη ζάχαρη Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Χωρίζουμε τα αυγά. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 8 πυρίμαχα ατομικά φορμάκια. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους.Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μίγμα ανακατεύοντας…

Μπισκότα Βανίλια-Σοκολάτα

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015
Η συνταγή αυτή φαίνεται να απαιτεί πολύ κόπο και μαεστρία! Είναι όμως πανεύκολη και super γρήγορη! Μπορείς να την απογειώσεις μετατρέποντας τα μπισκότα σε γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού. Υλικά 1/2 φλ. βούτυρο3/4 φλ. ζάχαρη2 βανίλιες1 αβγό1 3/4 φλ. αλεύρι1/2 κ.γ. μπέικιν1/2 κ.γ. αλάτι30 γρ. κουβερτούρα1 κ.σ. γάλα Εκτέλεση Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το αβγό.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και…

Ψωμί Brioche

Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2015
Υλικά: 2 κουταλιές της σούπας γάλα, ζεστό2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά½ κουταλάκι ζάχαρη4 αυγά, μεγάλα2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι¾ φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό1 αυγό Εκτέλεση: Στο μπολ του μίξερ με το γάντζο ζύμης ανακατεύουμε το ζεστό γάλα, την μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι της θάλασσας, το αλεύρι και το βούτυρο, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ενώνεται.Ξύνουμε τις πλευρές του μπολ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά, η ζύμη θα…
Υλικά: 300γρ. κουβερτούρα4 αυγά10 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες της χρήσης½ φλιτ. ζάχαρη100γρ. βούτυρο Εκτέλεση: Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους καλά και προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλεύρι. Έπειτα λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ και προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί. Συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος χωρίζετε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα μπολάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'.Σερβίρετε ζεστά μαζί με κρέμα γάλακτος ή μία μπάλα παγωτό βανίλια ή ακόμα και πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη άχνη. πηγή: jenny.gr
Υλικά: Για τα Cupcakes: 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη1/2 φλιτζάνι (1 μπάρα) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου2 αυγά και 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα Για γλάσο: 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι) Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε χάρτινες θήκες για cupcakes σε μία φόρμα με θήκες για…
Υλικά: 24 ζυμαρικά λαζάνια έτοιμα1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου190γρ. χωριάτικο λουκάνικο1 αυγό, χτυπημένο1 φλιτζάνι τυρί ρικότα2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα3 κουταλιές της σούπας sour cream3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, με αλάτι και πιπέρι1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανηαλάτι και πιπέρι3 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα (ντομάτας)1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: Γεμίζουμε ένα ρηχό γυάλινο πυρέξ με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Απλώνουμε μέσα τα λαζάνια και το αφήνουμε στην άκρη. Τα ελέγχουμε συχνά και τα ξεχωρίζουμε σε περίπτωση που κολλήσουν. Εντωμεταξύ, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο…

Ρολά κανέλας με κρέμα eggnog

Σάββατο, 02 Μάιος 2015
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα1/2 φλιτζάνι σπιτική κρέμα eggnog (παρακάτω η συνταγή)4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά1 κρόκο αυγού + 1 αυγό1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι3 1/3 φλιτζάνια αλεύρι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το γάλα, το eggnog και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει για 6-8 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς…
Σελίδα 10 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία Οι αποκαλύψεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου στους δημοσιογράφους για τις κλοπές νερού στη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις…

Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017

Με αυξημένα 33% δημοτικά τέλη καταφθάνουν οι λογαριασμοί ρεύματος στους δημότες Ωραιοκάστρου

Με αυξημένα 33% δημοτικά τέλη καταφθάνουν οι λογαριασμοί ρεύματος στους δημότες Ωραιοκάστρου Οι πρώτοι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί με την αύξηση κατά 33% των δημοτικών τελών που επέβαλε μέσω της ΔΕΗ ο δήμος Ωραιοκάστρου,…

Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017

Aνεξαρτητοποίηση με πολλά ερωτηματικά

Aνεξαρτητοποίηση με πολλά ερωτηματικά «Υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων για τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης του Δήμου». Αλήθεια, τι θέλει να πει με αυτήν τη…

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017

"'Ελεος, ντροπή ντροπή!" Ξέσπασμα Πολυχρονίδη για κυκλοφοριακές μελέτες χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Ωραιοκάστρου

"'Ελεος, ντροπή ντροπή!" Ξέσπασμα Πολυχρονίδη για κυκλοφοριακές μελέτες χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Ωραιοκάστρου Οι 37 χιλιάδες ευρώ που πρόκειται να ξοδέψει η διοίκηση του δήμου σε μελέτες για το πως θα κυκλοφορούν τα…

Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2017

Δε μαζεύουν τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά γιατί... φταίει η αντιπολίτευση!

Δε μαζεύουν τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά γιατί... φταίει η αντιπολίτευση! Ο τρόπος που αντιμετωπίζει καθημερινά η αντιδημαρχία καθαριότητας την έκκληση των πολιτών για μάζεμα ξερών χόρτων και κομμένων κλαδιών που…

Κυριακή, 03 Σεπτέμβριος 2017

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο) Είναι κάτι νύχτες μαγικές με καλοκαιρινό φεγγάρι, με ολόλαμπρα αστέρια στον ουρανό, με διάχυτο το άρωμα των λουλουδιών στην ατμόσφαιρα…

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017

Στέλνει την Αστυνομία στους Πολίτες!

Στέλνει την Αστυνομία στους Πολίτες! "Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Κυριάκου Ιωσηφίδη, με την οποία ούτε λίγο ούτε…

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017

Κύλιση στην Αρχή