Γεύσεις

Κεφτέδες λαχανικών

Κυριακή, 01 Φεβρουάριος 2015
Στην ελληνική κουζίνα τα λαχανικά έχουν την τιμητική τους. Μπορούν λοιπόν να γίνουν και κεφτέδες! Όλα τα λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κεφτέδες, αρκεί να συνδυαστούν κατάλληλα. Είναι πολύ καλή ιδέα για να φάνε τα παιδάκια σας λαχανικά, μπορούν να γίνουν ωραιότατα burgers ή ορεκτικό. Υλικά: 2 κολοκυθάκια2 καρότο1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους1 πιπεριά πράσινη σε κύβους1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 αυγά1 κ.σ. δυόσμο ξερό1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύριφρεσκοκομμένο πιπέρι2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό2 κ.σ. ελαιόλαδοαλεύρι όσο πάρει Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη χειρός.Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και…
Αυτή η συνταγή για κρούστα γιαουρτιού είναι η πιο ωραία ανακάλυψη στο κόσμο των ζυμαρικών! Είναι πολύ πιο εύκολη από την μπεσαμέλ και δεν χρειάζεται να λερώσεις κατσαρόλα. Δίνει ένα ωραίο, crispy τελείωμα στο πιάτο και το απόλυτο "χρυσό" χρώμα στο φούρνο! Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο1/2 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά500 γρ. μακαρόνια2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας2 φλιτζ. γραβιέρα φρεσκοτριμμένη1 φλιτζ. φουντίτσες μπρόκολο Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το κιμά και τον σπάμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.Μόλις μαγειρευτεί, προσθέτουμε…

Γεμιστά muffins

Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2015
Υλικά 175 γ αλεύρι25 γ βρώμη175 γ μαλακή καστανή ζάχαρη1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ½ κουταλάκι του γλυκού σόδαΞύσμα και το χυμό από 1 πορτοκάλι1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο150 γ γιαούρτι1 μεγάλο αυγό9 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βάζουμε 9 χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψάκι.Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τησόδα σε ένα μπολ.Χτυπάμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού , το λάδι, το γιαούρτι και το αυγό μαζί με ένα αυγοδάρτη και στη συνέχεια αναμειγνύουμε ελαφρά τα 2 μείγματαΒάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα…

Γαλλική Μηλόπιτα

Παρασκευή, 02 Ιανουάριος 2015
Για τη ζύμη: Υλικά 175 γραμμ. αλεύρι100 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια25 γραμμ. ζάχαρη1 κρόκο αυγούξύσμα από 1/2 λεμόνιλίγο κρύο νερό Εκτέλεση Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την άχνη σ΄ενα μπόλ.Προσθέτουµε το βούτυρο και το ξύσµα και το ψιχουλιάζουµε µε τα δάχτυλα. Προσθέτουµε τον κρόκο και λίγο νερό, 1-2 κ.σ., για να ενωθεί η ζύµη.Την πλάθουμε, της δίνουμε σχήµα σφαιρικό και στη συνέχεια την τυλίγουµε σε µεµβράνη.Την αφήνουµε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30 λεπτά στο ψυγείο.Την ανοίγουµε σε φύλλο και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα.Την καλύπτουμε με μια λαδόκολλα, ρίχνουμε από πάνω ρύζι ή όσπρια και ψήνουμε στους…

Σπιτική Βασιλόπιτα Πολίτικη

Δευτέρα, 29 Δεκέμβριος 2014
Υλικά: 60 γραμ. φρέσκια μαγιά1 κιλό αλεύρι extra δυνατό για τσουρέκια (και λίγο ακόμη)250 γραμ. βούτυρο αγελαδινό100 γραμ. μαργαρίνη2 κουταλάκια γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο1 κουταλάκι γλυκού κακουλέ κοπανισμένο1 φλυτζανάκι του καφέ, ρόφημα γλυκάνισου300 γραμ. ζάχαρη5 μεσαία αυγά200 γραμ. γάλα1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι2 βανίλιες 1 κρόκο αυγού για την επάλειψηελάχιστο γάλα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά, να είναι χλιαρό προς ζεστό και όχι καυτό, για να μην μας κόψει η μαγιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά καλά.Προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και 4 γεμάτες κουταλιές απο το αλεύρι μας.Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας και σκεπάζουμε με…
(Για μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ) Υλικά: 300 γρ digestives150 γρ βούτυρο λιωμένο1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη1 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι1 φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη375 γρ. τυρί κρέμα philadelphia1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας χυμό από λεμόνι 1 βαζάκι μαρμελάδα κόκκινη (πχ κεράσι, φράουλα ή μύρτιλο) Εκτέλεση: 1) Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο. Στρώνουμε τη βάση στη φόρμα μας, προσπαθώντας να την κάνουμε ίσια, με μια ελαφριά κλίση προς τα πάνω στα τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο.2) Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τη ζελατίνη…

Αφράτα σπιτικά τσουρέκια

Σάββατο, 04 Απρίλιος 2015
Υλικά (για 4 μεγάλα τσουρέκια) 200 γρ. γάλα200 γρ. βούτυρο250 γρ. ζάχαρη1/2 κ.γ. μαστίχα2 κ.γ. μαχλέπι1 κ.γ. κακουλέ1 κ.γ. αλάτιΞύσμα απο ένα πορτοκάλι3 αυγά80 γρ. μαγιά νωπή1 ποτήρι νερό1 κιλό αλεύρι Για το προζύμι: 80 γρ. μαγιά νωπή1 ποτήρι νερό250 gr αλεύρι Για την επάλειψη: 1 αυγόΑμύγδαλα φιλέ (προεραιτικά) ΠΡΟΖΥΜΙ Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μερικές κουταλιές από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, ενώ ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός. Αφήνουμε το χυλό σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά ώστε να αυξηθεί ο όγκος του. ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα…

Αυθεντική καρμπονάρα

Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015
Yλικά (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρόνια (500 γραμ.) 2/3 φλυτζ. παντσέτα (ή μπέικον) κομμένα σε μακρόστενα κομματάκια 2 κ.σ. λάδι 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, ολόκληρη ή σπασμένη (όχι λιωμένη) 3 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου) 3/4 φλυτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο ή παρμιτζιάνο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Κάνετε τα μακαρόνια: Tα βάζετε σε πολύ αλατισμένο νερό να βράσουν al dente, σύμφωνα με το χρόνο που γράφει το πακέτο. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε την παντσέτα ή το μπέικον και το σκόρδο, μέχρι που τα κομματάκια (παντσέτα ή μπέικον) να βγάλουν το λίπος τους, αρχίζοντας να…
Τα Χριστούγεννα καταφθάνουν με βήμα ταχύ, και τα χριστουγεννιάτικα πλάνα για εκδρομές και γιορτινά τραπέζια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Επειδή τα Χριστούγεννα επιβάλλεται να πάρουμε μερικά κιλά, συγκεντρώσαμε για 'σας πέντε απολαυστικές συνταγές για να γλυκάνετε την οικογένεια τις γιορτινές μέρες. Χριστουγεννιάτικα cupcakes Τα γιορτινά κεκάκια θα ενθουσιάσουν σίγουρα τα παιδιά! Μπορείτε, επίσης να συνεργαστείτε μαζί τους στη διακόσμηση των cupcakes – μπορεί να μην αγγίξει την τελειότητα, αλλά τα παιδιά θα το διασκεδάσουν πολύ! Υλικά:Για τα κεκάκια:150 γρ. μαλακό βούτυρο150 γρ. κρυσταλλική άχνη3 αυγά (χτυπημένα)150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)1 κουτ. γλυκού βανίλια σε…
Φιλέτα γαλοπούλας Υλικά:500 γρ. φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες200 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες2 κουτάλια σούπας λάδι250 γρ. κρέμα γάλακτοςαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση:Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα φιλέτα, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε απότο τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια στο ίδιο τηγάνι. Όταν αρχίσουν τα μανιτάρια να ροδίζουν, προσθέτετε τα φιλέτα και την κρέμα γάλακτος. Αφήστε τα να βράσουν για λίγο (2-3λεπτά) και πάρτε τη κατσαρόλα από το μάτι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Ρύζι μπασμάτι Υλικα:1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι1 1⁄2 φλιτζάνι νερόαλάτι3-4 κλωστές κρόκο Κοζάνης1 κουτάλι σούπας σησαμέλαιο Εκτέλεση:Πλένετε το ρύζι με κρύο νερό. Ζεσταίνετε…
Υλικά: 300 γρ. φιλέτο γαλοπούλας ή κοτόπουλο1⁄2 σκελίδα σκόρδο1 ψιλοκομμένο κόκκινη πιπεριά2 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά3ψιλοκομμένη κουτάλια σούπας ελαιόλαδο400 γρ. πράσινες ταλιατέλλες300 γρ. κατίκι Δομοκού4φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένααλάτι Εκτέλεση: Κόβετε το φιλέτο σε μικρές μπουκιές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα φιλετάκια, μέχρι να κοκκινίσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, κλείνετε το μάτι και τα ανακατεύετε όλα με το κατίκι. Ταυτόχρονα βράζετε σε μεγάλη κατσαρόλα τις ταλιατέλλες ανάλογα με τις οδηγίες τις σουρώνετε και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε καλά και…

Τσουρέκι γεμιστό με πάστα καρυδιού

Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2014
Υλικά (μακρόστενη φόρμα 20x26 εκ.) Για την ζύμη: 510 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις12 γρ. ξερή μαγιά4 κρόκοι αυγών1 αυγόπρέζα αλάτι100 γρ. ζάχαρη175 γρ. γάλα100 γρ. βούτυρο λιωμένο και ελαφρώς κρύο Για τη γέμιση: 300 γρ. τριμμένο καρύδι ή πεκάν,150 γρ. καφέ ζάχαρη120 γρ. κρέμα γάλακτος3 κ.σ. ρούμι1 κ.γ. κανέλα1 ασπράδι αυγού Για Crumb topping: 100 γρ. αλεύρι50 γρ. ζάχαρη60 γρ βούτυρο, πολύ μαλακό επιπλέον:1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα, για την επιφάνεια   Εκτέλεση: Οδηγίες για την ζύμη: Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα συστατικά. Ζυμώνουμε…
Αν βαρεθήκατε τη γαλοπούλα και τις περίπλοκες σαλάτες, δοκιμάστε να εντάξετε στο χριστουγεννιάτικο μενού, απλές και πρωτότυπες συνταγές απ' όλη την Ελλάδα.Φέρτε την παράδοση στο τραπέζι σας και ξαφνιάστε οικογένεια και καλεσμένους με ηπειρώτικη μπατσάρα, καστοριανούς σαρμάδες και 3 ακόμη συνταγές απ' όλη την Ελλάδα. Μσούρα – Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης Ή αλλιώς Μισούρα. Είναι η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή του Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης που απευθύνεται ξεκάθαρα σε κρεατοφάγους. Αν η γαλοπούλα σάς φαίνεται γαστρονομική συνήθεια ξενόφερτη ή τετριμμένη, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή κοτόπουλου γεμιστού με κρέας. Υλικά Για το κοτόπουλο:1 κοτόπουλο μεγάλο (2 κιλά)½ κιλό μοσχάρι ελιά μαζί με το κόκαλο½…
H φροντίδα μιας οικογένειας είναι δουλειά 24ωρη και απαιτητική που εδράζεται κυρίως στην κουζίνα. Δείτε μερικούς πανέξυπνους τρόπους να γλιτώσετε κόπο και χρόνο στην κουζίνα. Πώς να ξεφλουδίσετε κάστανα Τα κάστανα -είτε ψητά, είτε ως γαρνιτούρα σε κάποιο πιάτο- ταιριάζουν πολύ με τις χειμωνιάτικες μέρες. Κι επειδή σίγουρα εσείς θα είστε αυτή που θα κληθεί να... βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά, δείτε πώς θα τα καθαρίσετε εύκολα:Χαράξτε με κοφτερό μαχαίρι έναν σταυρό στο κέλυφος κάθε κάστανου. Έπειτα ρίξτε τα σε νερό που βράζει για περίπου 10 λεπτά. Όταν τα βγάλετε, το κέλυφος θα είναι μαλακό και διαχωρισμένο από τη…

Υπέροχες Τηγανίτες Σοκολάτας

Σάββατο, 10 Ιανουάριος 2015
Υλικά 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κ.σ. κοσκινισμένο κακάο2 κουταλιές σούπας ζάχαρη1 Αυγό1 ποτήρι γάλα1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ1/2 κ.γ. σόδαΛίγο Βούτυρο Εκτέλεση Χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη με το αυγό πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το γάλα,το κακάο κοσκινισμένο,το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο κι ανακατεύουμε καλά. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις σοκολατένιες τηγανίτες μας με φέτες μπανάνας,…

Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες

Τρίτη, 16 Δεκέμβριος 2014
Υλικά: 250 γρ. φρέσκο βούτυρο1/2 κούπα άχνη ζάχαρη1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρτισμένα2 βανιλιές2 κ.σ. κονιάκ2 κ.σ. ανθόνερο3-4 κούπες αλεύρι1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση: Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε πάλι καλά.Μετά το κονιάκ και το ανθόνερο συνεχίζοντας το χτύπημα.Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν λίγο - λίγο και όσο πάρει. Η ζύμη θα γίνει σκληρή.Για να μπορέσουμε να την ζυμώσουμε θα προσθέσουμε 1 κουταλιά βιτάμ.Συνεχίζουμε το ζύμωμα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά σε φούρνο με αέραΌταν πάρουν χρώμα έχουν ψηθεί. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους…
Υλικά 250 γρ. αλεύρι3 κουτάλια σούπας ζάχαρη1 βανίλια125 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) 1 αυγόζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμαβούτυρο για το ταψί Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μια λεία ζύμη. Τυλίγετε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνετε για μια ώρα στο ψυγείο.Βουτυρώνετε το ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε το ζυμάρι και φτιάχνετε μπισκοτάκια με ένα κουπ-πατ, σε σχήμα καρδιάς. Τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με άχνη. ΣυμβουλήΕίναι μια πολύ εύκολη συνταγή και μπορείτε εύκολα να τη φτιάξετε με τα παιδιά σας.Μπορείτε…
Σελίδα 15 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Αστ. Γαβότσης δύο χρόνια πριν: «Σαφέστατα ισχύει» το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ (Βίντεο)

Αστ. Γαβότσης δύο χρόνια πριν: «Σαφέστατα ισχύει» το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ (Βίντεο) Βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ωραιοκάστρου πριν δύο χρόνια στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή Λυριτζή - Οικονόμου. Ο Αστέριος Γαβότσης…

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Γιατί παραιτήθηκε ο Άγγελος Πανούσης από τη διοικούσα παράταξη

Γιατί παραιτήθηκε ο Άγγελος Πανούσης από τη διοικούσα παράταξη Την αποχώρησή του από τη διοικούσα παράταξη του Αστέριου Γαβότση έκανε γνωστή με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, ο…

Τετάρτη, 04 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή