Γεύσεις

Υλικά: 2 πακέτα (από 230γρ.) τυρί κρέμα, μαλακό3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια370γρ. Nutella1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος28 γεμιστά μπισκότα με φυστικοβούτυρο ή όποια άλλα γεμιστά μπισκότα προτιμάτε1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα Επικάλυψη-γαρνιτούρα: σαντιγίσάλτσα σοκολάταςγεμιστά μπισκότα, σε κομμάτια (αυτά που χρησιμοποιήσατε στην συνταγή) Εκτέλεση: Απλώνουμε σε ένα τετράγωνο μεγάλο ταψί λαδόκολλα. Το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε μέσα την Nutella. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.Βουτάμε τα μπισκότα στο…

Brownies με καφέ και μπισκότα Oreo

Παρασκευή, 27 Μάιος 2016
Υλικά: ½ φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη65γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη½ φλιτζάνι βούτυρο (ανάλατο)3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο1¼ φλιτζάνι ζάχαρη3 αυγά2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη3 κουταλιές αρωματικό καφέ φίλτρου ή εσπρέσο½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι αλεύρι15-20 μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί απλώνουμε αλουμινόχαρτο αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν.Λιώνουμε τις σοκολάτες και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια, τον καφέ και το αλάτι για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας. Προσθέτουμε το αλεύρι…

Κέικ με μπανάνα και καρύδια

Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016
Υλικά: 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα1 πρέζα αλάτι1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη3/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη2 αυγά4 ώριμες μπανάνες, πουρέ2/3 φλιτζανιού γάλα1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε 2 στρογγυλά ταψιά. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη και την καφέ ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέσα τις μπανάνες. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με…
Υλικά: 400γρ. σπανάκιεξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες2 κονσέρβες (400γρ.) ντομάτας1 φύλλο δάφνης1/2 ματσάκι βασιλικό, τα φύλλαξύσμα ½ λεμονιού250γρ. τυρί ρικότα1 αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη παρμεζάνα150γρ. κανελόνια, περίπου 142 μπάλες μοτσαρέλα (125γρ. η κάθε μία), κομμένη σε φέτες Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το σπανάκι και λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε το σπανάκι να ιδρώσει. Το ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Στο ίδιο τηγάνι,…

Υπέροχο Ρυζόγαλο

Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015
Υλικά: 3/4 φλιτζανιού άψητο λευκό ρύζι2 φλιτζάνια γάλα1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 αυγό, χτυπημένο2/3 φλιτζανιού σταφίδες1 κουταλιά της σούπας βούτυρο1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια Εκτέλεση: Βράζουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέσα το ρύζι στο βραστό νερό. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, καλύπτουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.Σε μια καθαρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε 1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι, 1 1/2 φλιτζάνι γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μαγειρεύουμε σε μετρία φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες, 15 έως 20 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα, το χτυπημένο αυγό και τις σταφίδες,…

Μπισκότα με σοκολάτα και εσπρέσο

Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017
Υλικά: 85γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη2 φλιτζάνια σταγόνες μαύρης σοκολάτας8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια3 μεγάλα αυγά1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη εσπρέσο3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά) Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε δύο ταψιά.Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εσπρέσο σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να…

Πίτσα με 4 τυριά

Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2015
Ζύμης πίτσας: Υλικά: 3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν περισσότερο για τη διαμόρφωση της ζύμης2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι της θάλασσας1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά1,5 φλιτζάνι νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μεσαίο μπολ. Ενώ ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε σταδιακά 1,5 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ανακατεύουμε τη ζύμη απαλά με τα χέρια μας για να σχηματίσουμε μία μπάλα. Την μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μέρος χωρίς ρεύματα αέρος μέχρις ότου η…

Τάρτα με βατόμουρα

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2015
Υλικά: 3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα4 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα1 έτοιμη ζύμη για 25 εκατοστών τάρτα1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220°C.Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και την κανέλα. Πασπαλίζουμε το μείγμα πάνω από τα βατόμουρα.Απλώνουμε σε μία ταρτιέρα την κρούστα ζύμης. Χύνουμε το μείγμα βατόμουρων στην κρούστα και απλώνουμε και το βούτυρο. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε 1 εκατοστού πλατιές λωρίδες και φτιάχνουμε ένα πλέγμα στην κορυφή.Ψήνουμε την πίτα στο κάτω ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει.Τάρτα…

«Πλεκτή» μηλόπιτα

Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016
Υλικά: Για την κρούστα: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλιας σε σκόνη Για την γέμιση: 6 μήλα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Χτυπάμε μέσα και την βανίλια.Μειώνουμε την ταχύτητα σε χαμηλή και χτυπάμε…
Υλικά: Για την ζύμη για κρέπες: 4 αυγά2 φλιτζάνια γάλα¼ φλιτζανιού ζεστό νερό1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδοβούτυρο, για επάλειψη¼ φλιτζανιού βραστό νερό Για την γέμιση: 450γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα (περίπου 6 φλιτζάνια)½ μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι ελβετικό τυρί, ψιλοκομμένοαλάτι & πιπέρι1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας βούτυρο + περισσότερο για το τσιγάρισμα Εκτέλεση: Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα και το ζεστό νερό.Ρίχνουμε το λάδι μέσα στο μείγμα.Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα καλά.Κοσκινίζουμε με ένα…

Γλυκό ψωμί με κανέλα

Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2016
Υλικά: Για τη ζύμη: 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις80 gr. βούτυρο50 gr. ζάχαρη κρυσταλλική300 ml. γάλα1 δόση βανίλια1 πρέζα αλάτι Για την γέμιση: 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο100 gr. μαύρη ζάχαρη2 κ.σ. κανέλα Εκτέλεση: Ζεσταίνεται το γάλα να γίνει χλιαρό και ρίχνετε τη μαγιά. Ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί καλά και περιμένετε να φουσκώσει το γάλα. Ρίχνετε το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και το αλάτι και ζυμώνετε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Την αφήνετε σκεπασμένη για μία ώρα να φουσκώσει. Ανοίγετε τη ζύμη είτε σε ορθογώνιο σχήμα πάνω στο τραπέζι…
Υλικά: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ¾ φλιτζάνι ζάχαρη1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 1/3 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο1 ¼ φλιτζάνι πλήρες γάλα3 μεγάλα αυγά1 ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού¼ φλιτζανιού φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι¼ φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε στον πάτο του ένα φύλλο λαδόκολλας.Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το γάλα, τα αυγά, το ξύσμα…
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο190γρ. φέτες μπέικον1,5 κιλό πατάτες2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο¼ φλιτζανιού Parmigiano Reggiano, φρεσκοτριμμένοχοντρό αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέριφρέσκο ​​μαϊντανό Εκτέλεση: Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι οι πατάτες να καλυφθούν. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.Ψιλοκόβουμε το μπέικον.Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό.Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με επένδυση χαρτί κουζίνας.Κοιτάμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψιλοκόβουμε το σκόρδο…
Υλικά: 350γρ. μακαρόνιατριμμένη παρμεζάνα Για σάλτσα ντομάτας: 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά100γρ. μπέικον1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες1 βάζο σάλτσα ντομάτας (400γρ.)2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτόςλίγο νερό250γρ. τυρί κρέμααλατοπίπερορίγανηδενδρολίβανοπάπρικασκόνη τσίλι Για μπεσαμέλ: 20γρ. βούτυρο1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι250 ml γάλααλατοπίπερομοσχοκάρυδο Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε τον κιμά και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το πελτέ και ανακατεύουμε με λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 90 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το αφήνουμε να λιώσει.Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ.Λιώνουμε το βούτυρο…

Σορμπέ σοκολάτας

Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2015
Υλικά: 500 ml (2 φλιτζάνια + 1 κουταλιά της σούπας) νερό200γρ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη75γρ. (⅔ φλιτζανιού) σκόνη κακάο1 πρέζα αλάτι160γρ. μαύρη σοκολάτα½ κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας1 κουταλιά της σούπας καφέ Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό, τη σκόνη κακάο και το αλάτι. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συχνά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 30 δευτερόλεπτα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ από ανοξείδωτο ατσάλι και ανακατεύουμε μέσα την μαύρη σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε μέσα την πάστα βανίλιας και τον καφέ. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.…
Υλικά: 2 φλιτζάνια ζάχαρη125γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη115γρ. ανάλατο βούτυρο, συν περισσότερο για επάλειψη2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για πασπάλισμα2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι1 φλιτζάνι γάλα1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη2 αυγά1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια1 ½ φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας1 ½ φλιτζάνι sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα. Την τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά…
Υλικά: 170γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο60γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη1 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο, ψιλοκομμένοξύσμα από 1 μανταρίνι (ή λεμόνι)1 πρέζα πιπέρι καγιέν16 φρέσκους κολοκυνθοανθοί, χωρίς τους στήμονεςαλάτι και πιπέρι Για κουρκούτι: 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 κρόκους αυγών2 φλιτζάνια κρύο νερό1 πρέζα αλάτι και πιπέριλάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180°C.Ρίχνουμε τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ.Με το κορνέ γεμίζουμε κάθε έναν ανθό με 30γρ. από το μείγμα…
Υλικά: 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο450γρ. μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα1/4 φλιτζανιού φέτες φρέσκο βασιλικό1/3 φλιτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι4 φλιτζάνια ζεστά βρασμένα ζυμαρικά1/4 φλιτζανιού (62γρ.) φέτα θρυμματισμένη Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον βασιλικό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή λιγότερο μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα. Ανακατεύουμε μέσα τις ελιές Καλαμών, την κάπαρη…

Πικάντικες γαρίδες

Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2015
Υλικά: 50ml ελαιόλαδο3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα100ml ξηρό κόκκινο κρασί50γρ. αλατισμένο βούτυρο240γρ. γαρίδες1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανόχυμός από ½ λεμόνιψωμί για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την πάπρικα και το τσίλι σε νιφάδες και μαγειρεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει το σκόρδο να ροδίζει.Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.Προσθέτουμε…

Τάρτα με ροδάκινα

Κυριακή, 26 Ιούλιος 2015
Υλικά: 1 ½ φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό¾ φλιτζανιού συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη¼ φλιτζανιού φυτικό λάδι¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου2 κουταλιές της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο3 έως 5 μικρά ώριμα ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και σε χοντρές φέτες Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα λάδια, το γάλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα…
Σελίδα 5 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από δημότη για τη νέα φωτιά σε αυθαίρετη χωματερή του Ωραιοκάστρου

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από δημότη για τη νέα φωτιά σε αυθαίρετη χωματερή του Ωραιοκάστρου Μήνυση κατά παντός αγνώστου και κατά παντός υπευθύνου για την αυθαίρετη χωματερή που πριν από λίγες ώρες παραδόθηκε στις φλόγες…

Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση"

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση" Θύελλα αντιδράσεων από τις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση: «Εμείς έχουμε 9 (ενν. μηχανικούς) και οι μισοί ξέρετε…

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo)

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo) Βλέποντας τη χθεσινή προπόνηση των παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας μπάσκετ των δημοτικών συμβούλων του Ωραιοκάστρου, καταλαβαίνει…

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017

Κύλιση στην Αρχή