Γεύσεις

Τάρτα με βατόμουρα

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2015
Υλικά: 3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα4 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα1 έτοιμη ζύμη για 25 εκατοστών τάρτα1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220°C.Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και την κανέλα. Πασπαλίζουμε το μείγμα πάνω από τα βατόμουρα.Απλώνουμε σε μία ταρτιέρα την κρούστα ζύμης. Χύνουμε το μείγμα βατόμουρων στην κρούστα και απλώνουμε και το βούτυρο. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε 1 εκατοστού πλατιές λωρίδες και φτιάχνουμε ένα πλέγμα στην κορυφή.Ψήνουμε την πίτα στο κάτω ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει.Τάρτα…

«Πλεκτή» μηλόπιτα

Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016
Υλικά: Για την κρούστα: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλιας σε σκόνη Για την γέμιση: 6 μήλα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Χτυπάμε μέσα και την βανίλια.Μειώνουμε την ταχύτητα σε χαμηλή και χτυπάμε…
Υλικά: Για την ζύμη για κρέπες: 4 αυγά2 φλιτζάνια γάλα¼ φλιτζανιού ζεστό νερό1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδοβούτυρο, για επάλειψη¼ φλιτζανιού βραστό νερό Για την γέμιση: 450γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα (περίπου 6 φλιτζάνια)½ μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι ελβετικό τυρί, ψιλοκομμένοαλάτι & πιπέρι1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας βούτυρο + περισσότερο για το τσιγάρισμα Εκτέλεση: Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα και το ζεστό νερό.Ρίχνουμε το λάδι μέσα στο μείγμα.Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα καλά.Κοσκινίζουμε με ένα…

Γλυκό ψωμί με κανέλα

Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2016
Υλικά: Για τη ζύμη: 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις80 gr. βούτυρο50 gr. ζάχαρη κρυσταλλική300 ml. γάλα1 δόση βανίλια1 πρέζα αλάτι Για την γέμιση: 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο100 gr. μαύρη ζάχαρη2 κ.σ. κανέλα Εκτέλεση: Ζεσταίνεται το γάλα να γίνει χλιαρό και ρίχνετε τη μαγιά. Ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί καλά και περιμένετε να φουσκώσει το γάλα. Ρίχνετε το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και το αλάτι και ζυμώνετε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Την αφήνετε σκεπασμένη για μία ώρα να φουσκώσει. Ανοίγετε τη ζύμη είτε σε ορθογώνιο σχήμα πάνω στο τραπέζι…
Υλικά: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ¾ φλιτζάνι ζάχαρη1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 1/3 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο1 ¼ φλιτζάνι πλήρες γάλα3 μεγάλα αυγά1 ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού¼ φλιτζανιού φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι¼ φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε στον πάτο του ένα φύλλο λαδόκολλας.Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το γάλα, τα αυγά, το ξύσμα…
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο190γρ. φέτες μπέικον1,5 κιλό πατάτες2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο¼ φλιτζανιού Parmigiano Reggiano, φρεσκοτριμμένοχοντρό αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέριφρέσκο ​​μαϊντανό Εκτέλεση: Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι οι πατάτες να καλυφθούν. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.Ψιλοκόβουμε το μπέικον.Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό.Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με επένδυση χαρτί κουζίνας.Κοιτάμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψιλοκόβουμε το σκόρδο…
Υλικά: 350γρ. μακαρόνιατριμμένη παρμεζάνα Για σάλτσα ντομάτας: 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά100γρ. μπέικον1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες1 βάζο σάλτσα ντομάτας (400γρ.)2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτόςλίγο νερό250γρ. τυρί κρέμααλατοπίπερορίγανηδενδρολίβανοπάπρικασκόνη τσίλι Για μπεσαμέλ: 20γρ. βούτυρο1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι250 ml γάλααλατοπίπερομοσχοκάρυδο Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε τον κιμά και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το πελτέ και ανακατεύουμε με λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 90 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το αφήνουμε να λιώσει.Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ.Λιώνουμε το βούτυρο…

Σορμπέ σοκολάτας

Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2015
Υλικά: 500 ml (2 φλιτζάνια + 1 κουταλιά της σούπας) νερό200γρ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη75γρ. (⅔ φλιτζανιού) σκόνη κακάο1 πρέζα αλάτι160γρ. μαύρη σοκολάτα½ κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας1 κουταλιά της σούπας καφέ Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό, τη σκόνη κακάο και το αλάτι. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας συχνά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 30 δευτερόλεπτα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ από ανοξείδωτο ατσάλι και ανακατεύουμε μέσα την μαύρη σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε μέσα την πάστα βανίλιας και τον καφέ. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.…
Υλικά: 2 φλιτζάνια ζάχαρη125γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη115γρ. ανάλατο βούτυρο, συν περισσότερο για επάλειψη2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για πασπάλισμα2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι1 φλιτζάνι γάλα1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη2 αυγά1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια1 ½ φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας1 ½ φλιτζάνι sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα. Την τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά…
Υλικά: 170γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο60γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη1 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο1 1/2 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο, ψιλοκομμένοξύσμα από 1 μανταρίνι (ή λεμόνι)1 πρέζα πιπέρι καγιέν16 φρέσκους κολοκυνθοανθοί, χωρίς τους στήμονεςαλάτι και πιπέρι Για κουρκούτι: 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 κρόκους αυγών2 φλιτζάνια κρύο νερό1 πρέζα αλάτι και πιπέριλάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180°C.Ρίχνουμε τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ.Με το κορνέ γεμίζουμε κάθε έναν ανθό με 30γρ. από το μείγμα…
Υλικά: 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο450γρ. μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα1/4 φλιτζανιού φέτες φρέσκο βασιλικό1/3 φλιτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, στραγγισμένη1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι4 φλιτζάνια ζεστά βρασμένα ζυμαρικά1/4 φλιτζανιού (62γρ.) φέτα θρυμματισμένη Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον βασιλικό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή λιγότερο μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα. Ανακατεύουμε μέσα τις ελιές Καλαμών, την κάπαρη…

Πικάντικες γαρίδες

Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2015
Υλικά: 50ml ελαιόλαδο3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα100ml ξηρό κόκκινο κρασί50γρ. αλατισμένο βούτυρο240γρ. γαρίδες1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανόχυμός από ½ λεμόνιψωμί για το σερβίρισμα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, την πάπρικα και το τσίλι σε νιφάδες και μαγειρεύουμε για λιγότερο από 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει το σκόρδο να ροδίζει.Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.Προσθέτουμε…

Τάρτα με ροδάκινα

Κυριακή, 26 Ιούλιος 2015
Υλικά: 1 ½ φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό¾ φλιτζανιού συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη¼ φλιτζανιού φυτικό λάδι¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου2 κουταλιές της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο3 έως 5 μικρά ώριμα ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και σε χοντρές φέτες Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα λάδια, το γάλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα…
Υλικά: Για ζύμη: ¾ φλιτζανιού πλήρες γάλα60γρ. βούτυρο, αλατισμένο4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά¼ κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας50γρ. ζάχαρη1 πρέζα αλάτι375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 αυγά + 1 αυγό χτυπημένο Για γέμιση: 100γρ. μαύρη ζάχαρη100γρ. ζάχαρη100γρ. βούτυρο1 κουταλιά της σούπας σιρόπι2 κουταλιές της σούπας κανέλα Για γλάσο: ζάχαρη άχνηνερό Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε το βούτυρο μέσα σε αυτό. Χύνουμε το μείγμα σε ένα μπολ.Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και την πάστα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος τα αυγά. Η ζύμη θα είναι υγρή, ανακατεύοντας θα σφίξει.Αφήνουμε τη ζύμη…
Υλικά: 1 φλιτζάνι γιαούρτι2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο½ κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη1 μεσαίο λεμόνι½ κουταλάκι του γλυκού αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι¼ ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό1,5 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια Εκτέλεση: Για την μαρινάρα, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ρίγανη, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ. Ξύνουμε την φλούδα του λεμονιού και ρίχνουμε το ξύσμα στο μπολ. Επίσης, προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας). Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό και τον ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και την μαρινάρα…
Υλικά: 2 φλιτζάνια κουλούρια pretzels ή μπισκότα, θρυμματισμένα3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη¾ φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο450γρ. ζελέ φράουλα (1 πακέτο)450γρ. φρέσκες φράουλες, σε φέτες230γρ. κρέμα τυρί, μαλακό1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη230γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκατοστών.Ανακατεύουμε τα κουλούρια, την μαύρη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και πατάμε το μείγμα στο έτοιμο σκεύος. Το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C .Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τις φράουλες λίγο πριν από την ψύξη. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.Χτυπάμε…

Τάρτα με κρέμα σοκολάτας

Σάββατο, 21 Μάιος 2016
Υλικά: Για την κρούστα: 2 φλιτζάνια μπισκότα Oreo, σε ψίχουλα6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για την γέμιση: 5 μεγάλοι κρόκοι αυγών1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη310γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκιασαντιγί για το γαρνίρισμα, αν θέλετε Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τα μπισκότα σε ψίχουλα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει σαν υγρή άμμος. Το πατάμε στον πάτο ενός σκεύους πυρέξ 25 εκατοστών. Το βάζουμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε την γέμιση.Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ελαφρώς ανακατεύουμε τους κρόκους και τους…
Υλικά: 6 ντομάτες6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοαλάτι και πιπέρι2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό450γρ. μοσχαρίσιο κιμά1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους2 φύλλα δάφνης1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων470γρ. σάλτσα ντομάτας2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη450γρ. μακαρόνια Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ψεκάζουμε ελαφρά (ή το ραντίζουμε με λίγο λάδι) ένα ταψί με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος και το αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε στο ταψί με τις σκελίδες σκόρδου και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.Ενώ οι ντομάτες και το σκόρδο…
Υλικά: 2 συσκευασίες 250γρ. τυρί κρέμα, μαλακό3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρηξύσμα από 1 1/2 λεμόνι3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος34 μπισκότα με γεύση λεμόνι1/2 φλιτζάνι γάλασαντιγί και φράουλες, για γαρνίρισμα Εκτέλεση: Απλώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκατοστών πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Χτυπάμε μέσα και την κρέμα γάλακτος για 1-2 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει.Βουτάμε κάθε ένα μπισκότο μέσα στο γάλα και απλώνουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος κρέμας τυριού πάνω…
Υλικά 200 γρ. ρύζι για ριζότο300 γρ. μανιτάρια2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες150 γρ. κρέμα γάλακτος1 κομματάκι βούτυροαλάτι – πιπέριελαιόλαδομαϊντανός για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Βράζετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το κριθαράκι μέχρι να είναι μαλακό. Ύστερα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Αφού στραγγίζετε το κριθαράκι και το ρίχνετε το τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό και μαγειρεύετε λίγο μέχρι να δέσει…
Σελίδα 5 από 15

Δημοφιλή Άρθρα

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση κατά Αστ. Γαβότση για το νερό που κλέβουν στη Μυγδονία Οι αποκαλύψεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου στους δημοσιογράφους για τις κλοπές νερού στη δημοτική ενότητα της Μυγδονίας προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις…

Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017

Με αυξημένα 33% δημοτικά τέλη καταφθάνουν οι λογαριασμοί ρεύματος στους δημότες Ωραιοκάστρου

Με αυξημένα 33% δημοτικά τέλη καταφθάνουν οι λογαριασμοί ρεύματος στους δημότες Ωραιοκάστρου Οι πρώτοι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί με την αύξηση κατά 33% των δημοτικών τελών που επέβαλε μέσω της ΔΕΗ ο δήμος Ωραιοκάστρου,…

Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017

Aνεξαρτητοποίηση με πολλά ερωτηματικά

Aνεξαρτητοποίηση με πολλά ερωτηματικά «Υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων για τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης του Δήμου». Αλήθεια, τι θέλει να πει με αυτήν τη…

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017

"'Ελεος, ντροπή ντροπή!" Ξέσπασμα Πολυχρονίδη για κυκλοφοριακές μελέτες χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Ωραιοκάστρου

"'Ελεος, ντροπή ντροπή!" Ξέσπασμα Πολυχρονίδη για κυκλοφοριακές μελέτες χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Ωραιοκάστρου Οι 37 χιλιάδες ευρώ που πρόκειται να ξοδέψει η διοίκηση του δήμου σε μελέτες για το πως θα κυκλοφορούν τα…

Παρασκευή, 25 Αύγουστος 2017

Δε μαζεύουν τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά γιατί... φταίει η αντιπολίτευση!

Δε μαζεύουν τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά γιατί... φταίει η αντιπολίτευση! Ο τρόπος που αντιμετωπίζει καθημερινά η αντιδημαρχία καθαριότητας την έκκληση των πολιτών για μάζεμα ξερών χόρτων και κομμένων κλαδιών που…

Κυριακή, 03 Σεπτέμβριος 2017

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)

Ανοίγει θερινό σινεμαδάκι στο Ωραιόκαστρο (βίντεο) Είναι κάτι νύχτες μαγικές με καλοκαιρινό φεγγάρι, με ολόλαμπρα αστέρια στον ουρανό, με διάχυτο το άρωμα των λουλουδιών στην ατμόσφαιρα…

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017

Στέλνει την Αστυνομία στους Πολίτες!

Στέλνει την Αστυνομία στους Πολίτες! "Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την επιστολή του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Κυριάκου Ιωσηφίδη, με την οποία ούτε λίγο ούτε…

Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017

Κύλιση στην Αρχή