Γεύσεις

Υλικά: 1 φλιτζάνι μαργαρίνη, μαλακό2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη4 αυγά6 μπανάνες, πουρέ2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη1 φλιτζάνι sour cream1 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς 2 ορθογώνιες φόρμες για κέικ.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την μαργαρίνη, την ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέσα τον πουρέ μπανάνας και την βανίλια. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο. Τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέσα την sour cream και κομματάκια σοκολάτας. Χύνουμε το…

Μπακλαβάς με σοκολάτα

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015
Υλικά: 450γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα250γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα450γρ. φύλλα ζύμης, αποψυγμένα1 1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού1/2 φλιτζάνι μέλι1/2 φλιτζάνι νερό1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού65γρ. μαύρη σοκολάτα1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί.Ανακατεύουμε τα καρύδια, την μαύρη σοκολάτα, 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ. Απλώνουμε 8 φύλλα ζύμης στο έτοιμο ταψί, αλείφουμε κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με 2 φλιτζάνια από το μείγμα με καρύδια. Αλείφουμε το βούτυρο σε 4 φύλλα κρούστας και τα…

Κέικ καρότου με frosting κρέμας τυριού

Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2016
Υλικά: 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι4 αυγά3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια95γρ. τυρί κρέμα1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί.Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, τη σόδα και το λάδι. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέσα τα καρότα και τα καρύδια. Χύνουμε το μείγμα στο έτοιμο…
Υλικά: Για κεφτέδες: 2 μεσαία κολοκυθάκια, τριμμένα1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο½ κουταλάκι αλάτι χοντρό1 μεγάλο αυγό1 φλιτζάνι αλεύρι1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ½ φλιτζάνι γάλα½ κουταλάκι χοντρό πιπέρι1 κουταλάκι κύμινολάδι για τηγάνισμααλάτι για το τέλος Για τζατζίκι: 1 φλιτζάνι γιαούρτι1 μικρό αγγούρι, τριμμένο1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο άνηθο1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένοχυμό από 1 λεμόνι½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Για το τζατζίκι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Για του κεφτέδες, βάζουμε πάνω από ένα σουρωτήρι τουλουπάνι και το βάζουμε…
Υλικά: Για ζύμη: 1 φλιτζάνι ζεστό πλήρες γάλα1 φακελάκι ξηρή μαγιά¼ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου και ελαφρώς χτυπημένο2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και ελαφρώς κρύο2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό2 φλιτζάνια Nutella Για γλάσο: 250γρ. τυρί κρέμα, μαλακό1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη¼ φλιτζανιού πλήρες γάλα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ήπια χύνουμε το ζεστό γάλα πάνω από τη ζάχαρη και τη μαγιά. Το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.Χτυπάμε μέσα το χτυπημένο…

Κέικ με καρύδα

Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017
Υλικά: 2 αυγά1 ¼ φλιτζάνι γάλα1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη2 ½ φλιτζάνια αλεύρι2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερξύσμα από 1 λεμόνι¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό1 φλιτζάνι ζάχαρη1 1/2 φλιτζάνι καρύδα, ψιλοκομμένη και χωρίς ζάχαρη6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια.Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν. Κάνουμε ένα φρεάτιο στο…
Υλικά: 2 πακέτα (από 230γρ.) τυρί κρέμα, μαλακό3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια370γρ. Nutella1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος28 γεμιστά μπισκότα με φυστικοβούτυρο ή όποια άλλα γεμιστά μπισκότα προτιμάτε1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα Επικάλυψη-γαρνιτούρα: σαντιγίσάλτσα σοκολάταςγεμιστά μπισκότα, σε κομμάτια (αυτά που χρησιμοποιήσατε στην συνταγή) Εκτέλεση: Απλώνουμε σε ένα τετράγωνο μεγάλο ταψί λαδόκολλα. Το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ανακατεύουμε μέσα την Nutella. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μείγμα για 2 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.Βουτάμε τα μπισκότα στο…

Brownies με καφέ και μπισκότα Oreo

Παρασκευή, 27 Μάιος 2016
Υλικά: ½ φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη65γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη½ φλιτζάνι βούτυρο (ανάλατο)3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο1¼ φλιτζάνι ζάχαρη3 αυγά2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη3 κουταλιές αρωματικό καφέ φίλτρου ή εσπρέσο½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι αλεύρι15-20 μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί απλώνουμε αλουμινόχαρτο αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν.Λιώνουμε τις σοκολάτες και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Χτυπάμε την ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια, τον καφέ και το αλάτι για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας. Προσθέτουμε το αλεύρι…

Κέικ με μπανάνα και καρύδια

Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016
Υλικά: 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα1 πρέζα αλάτι1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη3/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη2 αυγά4 ώριμες μπανάνες, πουρέ2/3 φλιτζανιού γάλα1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε 2 στρογγυλά ταψιά. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο, τη λευκή ζάχαρη και την καφέ ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέσα τις μπανάνες. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με…
Υλικά: 400γρ. σπανάκιεξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες2 κονσέρβες (400γρ.) ντομάτας1 φύλλο δάφνης1/2 ματσάκι βασιλικό, τα φύλλαξύσμα ½ λεμονιού250γρ. τυρί ρικότα1 αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη παρμεζάνα150γρ. κανελόνια, περίπου 142 μπάλες μοτσαρέλα (125γρ. η κάθε μία), κομμένη σε φέτες Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το σπανάκι και λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε το σπανάκι να ιδρώσει. Το ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Στο ίδιο τηγάνι,…

Υπέροχο Ρυζόγαλο

Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2015
Υλικά: 3/4 φλιτζανιού άψητο λευκό ρύζι2 φλιτζάνια γάλα1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 αυγό, χτυπημένο2/3 φλιτζανιού σταφίδες1 κουταλιά της σούπας βούτυρο1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια Εκτέλεση: Βράζουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέσα το ρύζι στο βραστό νερό. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, καλύπτουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.Σε μια καθαρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε 1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι, 1 1/2 φλιτζάνι γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μαγειρεύουμε σε μετρία φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδες, 15 έως 20 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα, το χτυπημένο αυγό και τις σταφίδες,…

Μπισκότα με σοκολάτα και εσπρέσο

Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017
Υλικά: 85γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη2 φλιτζάνια σταγόνες μαύρης σοκολάτας8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια3 μεγάλα αυγά1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη εσπρέσο3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά) Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε δύο ταψιά.Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εσπρέσο σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να…

Πίτσα με 4 τυριά

Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2015
Ζύμης πίτσας: Υλικά: 3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν περισσότερο για τη διαμόρφωση της ζύμης2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι της θάλασσας1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά1,5 φλιτζάνι νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μεσαίο μπολ. Ενώ ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε σταδιακά 1,5 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ανακατεύουμε τη ζύμη απαλά με τα χέρια μας για να σχηματίσουμε μία μπάλα. Την μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μέρος χωρίς ρεύματα αέρος μέχρις ότου η…

Τάρτα με βατόμουρα

Κυριακή, 23 Αύγουστος 2015
Υλικά: 3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα4 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα1 έτοιμη ζύμη για 25 εκατοστών τάρτα1 κουταλιά της σούπας βούτυρο Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220°C.Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και την κανέλα. Πασπαλίζουμε το μείγμα πάνω από τα βατόμουρα.Απλώνουμε σε μία ταρτιέρα την κρούστα ζύμης. Χύνουμε το μείγμα βατόμουρων στην κρούστα και απλώνουμε και το βούτυρο. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε 1 εκατοστού πλατιές λωρίδες και φτιάχνουμε ένα πλέγμα στην κορυφή.Ψήνουμε την πίτα στο κάτω ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει.Τάρτα…

«Πλεκτή» μηλόπιτα

Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016
Υλικά: Για την κρούστα: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλιας σε σκόνη Για την γέμιση: 6 μήλα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε κύβους4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνουμε στην άκρη.Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Χτυπάμε μέσα και την βανίλια.Μειώνουμε την ταχύτητα σε χαμηλή και χτυπάμε…
Υλικά: Για την ζύμη για κρέπες: 4 αυγά2 φλιτζάνια γάλα¼ φλιτζανιού ζεστό νερό1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδοβούτυρο, για επάλειψη¼ φλιτζανιού βραστό νερό Για την γέμιση: 450γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα (περίπου 6 φλιτζάνια)½ μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι ελβετικό τυρί, ψιλοκομμένοαλάτι & πιπέρι1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο1 κουταλιά της σούπας βούτυρο + περισσότερο για το τσιγάρισμα Εκτέλεση: Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα και το ζεστό νερό.Ρίχνουμε το λάδι μέσα στο μείγμα.Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα καλά.Κοσκινίζουμε με ένα…

Γλυκό ψωμί με κανέλα

Σάββατο, 12 Νοέμβριος 2016
Υλικά: Για τη ζύμη: 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις80 gr. βούτυρο50 gr. ζάχαρη κρυσταλλική300 ml. γάλα1 δόση βανίλια1 πρέζα αλάτι Για την γέμιση: 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο100 gr. μαύρη ζάχαρη2 κ.σ. κανέλα Εκτέλεση: Ζεσταίνεται το γάλα να γίνει χλιαρό και ρίχνετε τη μαγιά. Ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί καλά και περιμένετε να φουσκώσει το γάλα. Ρίχνετε το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και το αλάτι και ζυμώνετε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Την αφήνετε σκεπασμένη για μία ώρα να φουσκώσει. Ανοίγετε τη ζύμη είτε σε ορθογώνιο σχήμα πάνω στο τραπέζι…
Υλικά: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 ¾ φλιτζάνι ζάχαρη1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 1/3 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο1 ¼ φλιτζάνι πλήρες γάλα3 μεγάλα αυγά1 ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού¼ φλιτζανιού φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι¼ φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε στον πάτο του ένα φύλλο λαδόκολλας.Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το γάλα, τα αυγά, το ξύσμα…
Υλικά: 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο190γρ. φέτες μπέικον1,5 κιλό πατάτες2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο¼ φλιτζανιού Parmigiano Reggiano, φρεσκοτριμμένοχοντρό αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέριφρέσκο ​​μαϊντανό Εκτέλεση: Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι οι πατάτες να καλυφθούν. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.Ψιλοκόβουμε το μπέικον.Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό.Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με επένδυση χαρτί κουζίνας.Κοιτάμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψιλοκόβουμε το σκόρδο…
Υλικά: 350γρ. μακαρόνιατριμμένη παρμεζάνα Για σάλτσα ντομάτας: 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά100γρ. μπέικον1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες1 βάζο σάλτσα ντομάτας (400γρ.)2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτόςλίγο νερό250γρ. τυρί κρέμααλατοπίπερορίγανηδενδρολίβανοπάπρικασκόνη τσίλι Για μπεσαμέλ: 20γρ. βούτυρο1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι250 ml γάλααλατοπίπερομοσχοκάρυδο Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε τον κιμά και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το πελτέ και ανακατεύουμε με λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 90 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το αφήνουμε να λιώσει.Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ.Λιώνουμε το βούτυρο…
Σελίδα 5 από 16

Δημοφιλή Άρθρα

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Για τον Δημήτρη Σαραμάντο η «μπίλια» στην εκλογική... ρουλέτα των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου κάθισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.…

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Πώς βιώνει την κρίση και την αγάπη του κόσμου πολύτεκνη οικογένεια στο Ωραιόκαστρο Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αστείρευτη…

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του Να μοιράσει χαμόγελα σε παιδιά του δήμου Ωραιοκάστρου κατασκευάζοντας μία πρότυπη παιδική χαρά που θα φέρει το όνομα της συζύγου…

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ) Δεκαπέντε μήνες μετά τις καταγγελίες (σ.σ. οι οποίες επιχειρήθηκε να «μαζευτούν» μετά τον σάλο που προκάλεσαν) του δημάρχου Αστέριου Γαβότση…

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018

Κύλιση στην Αρχή