Παραίτηση για "προσωπικούς λόγους" αλλά ..."φταίνε οι άλλοι" (βίντεο)

Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016 15:12

Την αδυναμία της να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα της προέδρου του ΔΟΠΠΑΩ, εξαιτίας μίας «παρατημένης διοικητικά κατάστασης που βρήκε», ανακοίνωσε ενώπιον των αιρετών του Δ.Σ, η πιο σύντομη πρόεδρος που πέρασε ποτέ από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου. 

Η κα Γεράκη, με μια λιτή δήλωση της, υπογράμμισε πως: «η παρατημένη διοικητικά κατάσταση που βρήκα, δεν μου ενέπνευσε καμία εμπιστοσύνη για να συνεχίσω. Αυτή είναι η προσωπική μου ταπεινή άποψη και θα ήθελα παρακαλώ να την σεβαστείτε, και εύχομαι στον νέο πρόεδρο καλή δύναμη»

Επί της ουσίας, με αυτή τη δήλωσή της η κα Γεράκη, φαίνεται να κατάφερε «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια». Να «αδειάσει» δηλαδή, τόσο την πρώην διοίκηση του ΔΟΠΠΑΩ με επικεφαλής τους Αντωνιάδου - Πανούση (ευχήθηκε στον τελευταίο και καλή δύναμη!), όσο και τον ίδιο τον δήμαρχο Α. Γαβότση, ο οποίος στην παράδοση - παραλαβή (δημοτικό συμβούλιο), εξήρε το έργο που άφησε η κ. Αντωνιάδου στον Δημοτικό Οργανισμό, τονίζοντας την ίδια ώρα, πως γι' αυτό τον λόγο «την τιμά με τη φιλία του». 

Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, αυτή η δήλωση παραίτησης της κ Γεράκη, -για προσωπικούς(!) λόγους, όπως είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του Δ.Σ-, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της πρώην προέδρου του ΔΟΠΠΑΩ, Ρένας Αντωνιάδου, η οποία δίχως άλλο, σήκωσε το γάντι.
Περνώντας στην αντεπίθεση, κάλεσε την κα Γεράκη να πάρει πίσω τα λόγια της, έκανε λόγο για «πόλεμο» στο πρόσωπό της μέσα από την δημοτική παράταξη του δημάρχου Ωραιοκάστρου, «Πολιτεία με Όραμα», και αφήνοντας άφωνους όλους όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέληξε: «μην βγάλω παραπάνω πράματα προς τα έξω, κι εάν είναι διοικητικά παρατημένο το ΔΟΠΠΑΩ, μόνο η κα Γεράκη δεν μπορεί να το έχει καταλάβει μέσα σε τρεις μέρες που ήταν εκεί»

Εδώ λοιπόν ξεκινούν κάποια ερωτηματικά, που χρήζουν απαντήσεων, όσον αφορά τη στάση και τα λεγόμενα των δύο δημοτικών συμβούλων. 

Πως αλήθεια οι «προσωπικοί λόγοι» της κα Γεράκη, μετατράπηκαν ξαφνικά σε «παρατημένη διοικητική κατάσταση»; Και ποια η μορφή αυτής (οφείλει να αποκαλύψει), που την οδήγησε μάλιστα σε άτακτη έξοδο από τον ΔΟΠΠΑΩ; 

Στην αντίπερα όχθη, ποια είναι αυτά τα «πράγματα» που «απείλησε» να βγάλει προς τα έξω, η πρώην πρόεδρος κα Αντωνιάδου, όπως η ίδια δήλωσε; Και γιατί απλά δεν κάλεσε την κα Γεράκη, να παρουσιάσει αμέσως και δημόσια την «παρατημένη διοικητική κατάσταση» όπως ισχυρίστηκε η ίδια, παρά προτίμησε να «χάσει το δίκιο της» αντιδρώντας με έντονο τρόπο; 

Σε αυτό το σκηνικό σύγκρουσης αναμένεται λοιπόν, να συνεχιστεί η συνύπαρξη ορισμένων δημοτικών συμβούλων στον δήμο Ωραιοκάστρου. Να σημειώσουμε πάντως, πως τη σκυτάλη διοίκησης του ΔΟΠΠΑΩ παρέλαβε, ως πρόεδρος πλέον, ο Άγγελος Πανούσης (μη αιρετός), ενώ αντιπρόεδρος ανέλαβε ο νυν πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας, Βαγγέλης Χατζηαντωνίου. Με τον τελευταίο μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες- οι σχέσεις της πρώην προέδρου Ρ. Αντωνιάδου δεν ήταν καθόλου καλές, γεγονός που φάνηκε από την τοποθέτηση της για τη νέα διοίκηση. «Ναι» στον Α. Πανούση, «Όχι» στον Β. Χατζηαντωνίου. 

Ο Άγγελος Πανούσης είναι Οικονομολόγος MSc, MBA, (Μεταπτυχιακά στη Δημόσια Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων). Διετέλεσε στέλεχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σήμερα υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι εκπαιδευτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά κατοικούν μόνιμα στο Ωραιόκαστρο. 

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Αξίζει η προσοχή στις αντιδράσεις της κ Αντωνιάδου μόλις ανακοινώνει τους λόγους παραίτησης η κ Γεράκη.

Δημοφιλή Άρθρα

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Για τον Δημήτρη Σαραμάντο η «μπίλια» στην εκλογική... ρουλέτα των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου κάθισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.…

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Πώς βιώνει την κρίση και την αγάπη του κόσμου πολύτεκνη οικογένεια στο Ωραιόκαστρο Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αστείρευτη…

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του Να μοιράσει χαμόγελα σε παιδιά του δήμου Ωραιοκάστρου κατασκευάζοντας μία πρότυπη παιδική χαρά που θα φέρει το όνομα της συζύγου…

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ) Δεκαπέντε μήνες μετά τις καταγγελίες (σ.σ. οι οποίες επιχειρήθηκε να «μαζευτούν» μετά τον σάλο που προκάλεσαν) του δημάρχου Αστέριου Γαβότση…

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018

Κύλιση στην Αρχή