(Βίντεο) Γ. Παπακωνσταντίνου: Οι μελέτες των 61.000 ευρώ και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πέμπτη, 02 Νοέμβριος 2017 15:15

«Η τεχνική μας υπηρεσία δε μπορεί να κάνει αυτές τις μελέτες; Έχουμε τεχνική υπηρεσία που έχει τοπογράφους μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς, ηλεκτρολόγους μηχανικούς... πολλοί κιόλας. Δεν είναι ένας και δύο. Αυτές τις μελέτες δε μπορεί να τις κάνει η δική μας υπηρεσία η οποία είναι και πιστοποιημένη; Όλες τις μελέτες τις δίνετε εξωτερικά. Τι κάνει η Τεχνική Υπηρεσία; Βγάζει φωτοτυπίες και βάζει σφραγίδες μόνο;» ρώτησε με νόημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

«Είναι μελέτες οι οποίες έχουν να κάνουν με κυκλοφορία, δεν υπάρχει εμπειρία, δεν υπάρχει σχεδιαστήριο, χρειάζεται ειδικό συγκοινωνιολόγο {...} υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης τέτοιων μελετών» απάντησε με καθυστέρηση ο Βαγγ. Καραστερίου. ("Μην απαντήσεις" ακούστηκε η φωνή του Θαν. Καρύδη)

Περίπου 61.000 ευρώ(!) πρόκειται να ξοδέψει η διοίκηση του δήμου σε μελέτες για το πώς θα κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα σε Μελισσοχώρι, Νεοχωρούδα και Πεντάλοφο όταν ξεκινήσουν τα έργα αποχέτευσης. Υπέρ ψήφισαν -πλην της αντιπολίτευσης- όλοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης (οι παρόντες). «Προκλητικά νούμερα σε περίοδο οικονομικής δυσχέρειας» θα πει ο Γρηγόρης Εδιρνέλης. 

«Πρέπει να γνωρίζουμε τι ψηφίζουμε» θα συμπληρώσει Γ. Παπακωνσταντίνου και Βαγγέλης Κανταρτζής, για τις αναμορφώσεις οι οποίες ήρθαν στο Δ.Σ για ακόμα μία φορά χωρίς ...εισηγήσεις. Η απάντηση που πήραν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο;

«Οι αναμορφώσεις έρχονται την τελευταία στιγμή. Και δυστυχώς θα επαναλάβω ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να γνωρίζουμε για όλα τα θέματα που έρχονται. Σε κάθε περίπτωση απάντηση θα δοθεί στο επόμενο συμβούλιο. Την αναμόρφωση δυστυχώς τη διαβάζουμε εδώ πέρα». Η στάση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία επί της ουσίας έπρεπε να ψηφίσει στα «τυφλά» και να πάρει εισηγήσεις την επόμενη ημέρα. 

«Δε θα ξαναβάλετε -τουλάχιστον εγώ δεν πρόκειται να εισηγηθώ καμία αναμόρφωση- θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κατά την πρόσκληση αν δεν έχει έρθει η εισήγηση στο γραφείο σας (ενν. του προέδρου του ΔΣ)» είπε ο κ. Κοϊτσίδης απευθυνόμενος προς τον Λάκη Σημαιοφορίδη, δίνοντας δίκιο στις όποιες αντιδράσεις. Ωστόσο συνέχισε και εκείνος (ίσως για πρώτη φορά) στο μότο των περί «εντυπώσεων» που συνήθως υιοθετεί και καταλογίζει με μεγάλη ευκολία η διοίκηση στην αντιπολίτευση: «ο στόμφος και η κατ' επανάληψη εκφράσεων ενός θέματος νομίζω ότι θέλετε να δημιουργήσετε κάποιες εντυπώσεις» κατέληξε ο αντ/ρχος Οικονομικού Διοικητικού, χωρίς όμως να καταφέρει να δώσει τελικά μία πειστική απάντηση στον «καταιγισμό» αναμορφώσεων που έρχονται πάντα στο Δ.Σ με τη μορφή που διαμαρτύρονται οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. 

 

Ακολουθούν οι τρεις μελέτες των 61.000 ευρώ όπως ήρθαν στο τελευταίο ΔΣ.

-Έγκριση εκπόνησης της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εργοταξιακής σήμανσης για τη κατασκευή του έργου {Αποχέτευση οικισμού Μελισσοχωρίου, προϋπολογισμού 12.082,93 €, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 16/2017 μελέτη προεκτιμώμενης αμοιβής}. 

-Έγκριση εκπόνησης της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εργοταξιακής σήμανσης για τη κατασκευή του έργου {Έργα αποχέτευσης οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας Δ.Ε. Καλλιθέας διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου, προϋπολογισμού 24.165,86 €, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 15/2017, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 15/2017 μελέτη προεκτιμώμενης αμοιβής}. 

-Έγκριση εκπόνησης της μελέτης «Προσαρμογή υφιστάμενης μελέτης αποχέτευσης στους όρους επικαιροποίησης τευχών δημοπράτησης σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, προϋπολογισμού 24.717,60 €, σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 13/2017 μελέτη προεκτιμώμενης αμοιβής»

Δημοφιλή Άρθρα

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Για τον Δημήτρη Σαραμάντο η «μπίλια» στην εκλογική... ρουλέτα των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου κάθισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.…

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Πώς βιώνει την κρίση και την αγάπη του κόσμου πολύτεκνη οικογένεια στο Ωραιόκαστρο Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αστείρευτη…

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του Να μοιράσει χαμόγελα σε παιδιά του δήμου Ωραιοκάστρου κατασκευάζοντας μία πρότυπη παιδική χαρά που θα φέρει το όνομα της συζύγου…

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ) Δεκαπέντε μήνες μετά τις καταγγελίες (σ.σ. οι οποίες επιχειρήθηκε να «μαζευτούν» μετά τον σάλο που προκάλεσαν) του δημάρχου Αστέριου Γαβότση…

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018

Κύλιση στην Αρχή