Ο δήμαρχος, οι φήμες, οι ψίθυροι και τα νεκρά κουτάβια στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)

Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 19:32

Τελικά τι ήταν; Ήταν μία φήμη; Ήταν αυτό που ψιθύρησαν κάποιοι στο αυτί του δημάρχου αλλά δεν έπρεπε να τους αποκαλύψει; Ήταν μία συζήτηση με ορισμένους -γενικά και αόριστα- κτηνίατρους; Ή τελικά ήταν η «πρεμούρα» -όπως είπε η αντιπολίτευση- της διοίκησης, προκειμένου να αποτινάξει την όποια ευθύνη βαραίνει την "καμπούρα" της, όσον αφορά τον θάνατο κουταβιών στο Ωραιόκαστρο (http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6536-foles-koutavia-parko-dimos-oraiokastro.html ). 

Όπως και να έχει το θέμα, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, "καλυμμένος" πίσω από την ασφάλεια που παρέχουν οι ...ανεπίσημες off the record ενημερώσεις, έσπευσε στο τελευταίο Δ.Σ να "διαψεύσει" φιλόζωους και μέλη του Φιλοζωικού Ωραιοκάστρου. 

Είπε λοιπόν με νόημα, πως τα είκοσι και πλέον κουτάβια που χάθηκαν σε μία μέρα ίσως να μην ήταν από φόλες αλλά από κάποιον ιό που χτυπάει κουτάβια, χωρίς όμως να μπορεί να το τεκμηριώσει με αποδείξεις (όφειλε να το κάνει), καθώς δεν προχώρησαν σε εξετάσεις στα νεκρά ζώα αλλά σε αποτέφρωση.

Να θυμίσουμε πάντως πως ο κτηνίατρος κ. Χ. Σώρος σε δηλώσεις του (10/10/2017) στο Polites Oraiokastrou, είχε κάνει λόγο για φόλα σε ένα από αυτά τα κουτάβια που είχε προσπαθήσει να σώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου υποστήριξε ακόμα -κόντρα στον Φιλοζωικό Ωραιοκάστρου- πως οι κτηνίατροι πληρώθηκαν κανονικά για τις στειρώσεις του προηγούμενου έτους, σε αντίθεση όσων είχε παραδεχτεί στη συγκέντρωση των φιλόζωων ο κ. Ζιακούλης, ότι δηλαδή «υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία, ξέρετε πως οι πληρωμές στο δημόσιο δεν είναι και τόσο εύκολες...».

Τέλος για ακόμα μία φορά έκανε λόγο περί πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, κατηγορώντας γι' αυτό τον επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Του «χρέωσε» βίντεο με δηλώσεις περί "ηθικών αυτουργών" από τη διοίκηση για τις φόλες, δηλώσεις όμως που βγήκαν από το στόμα του τέως δημάρχου Ωραιοκάστρου Δημήτρη Σαραμάντου στη συγκέντρωση του Φιλοζωικού Ωραιοκάστρου.

Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου εύλογα αναρωτήθηκε γιατί τρεισήμισι χρόνια η διοίκηση δεν εφάρμοζε το νόμο για την περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων όπως έπρεπε να κάνει.

Αναρωτήθηκε επίσης για ποιο λόγο μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο θέμα με τίτλο «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της συστηματικής εξολόθρευσης των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ωραιοκάστρου»

«Μου κάνει εντύπωση η αγωνία σας να πείτε ότι δεν ήταν φόλες. Για ποιο λόγο τόση πρεμούρα. Στο κομμάτι αυτό είστε ηθικοί αυτουργοί» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε ρωτώντας γιατί ο δήμος προχωρούσε σε στειρώσεις με το σταγονόμετρο και γιατί άφησαν απλήρωτους για το 2016 τους κτηνίατρους.

Στο τέλος ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι για το νέο έτος 2018 ο προϋπολογισμός του Δήμου για τα αδέσποτα θα ανέλθει πάνω από 50.000 ευρώ. «Δεν καταλαβαίνω γιατί προβλέψαμε ένα τόσο μικρό ποσό (15.000 ευρώ ετησίως) για την μέχρι τώρα αντιμετώπιση ενός τόσου μεγάλου προβλήματος» σχολίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ Λάκης Σημαιοφορίδης.

 

Ακολουθούν βίντεο αποσπάσματα από τη συζήτηση στο ΔΣ για το θέμα αυτό αλλά και από τοποθετήσεις στη συγκέντρωση του Φιλοζωικού Ωραιοκάστρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση"

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση" Θύελλα αντιδράσεων από τις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση: «Εμείς έχουμε 9 (ενν. μηχανικούς) και οι μισοί ξέρετε…

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo)

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo) Βλέποντας τη χθεσινή προπόνηση των παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας μπάσκετ των δημοτικών συμβούλων του Ωραιοκάστρου, καταλαβαίνει…

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017

Ψάχνει για ..."καρατέκα" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Ωραιοκάστρου

Ψάχνει για ..."καρατέκα" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Ωραιοκάστρου Την ανάγκη υπηρεσιών υπαλλήλου ο οποίος να γνωρίζει ...πολεμικές τέχνες(!) "έχει ανάγκη" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ωραιοκάστρου, σύμφωνα…

Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017

"Παράσταση" για ... λίγους ο απολογισμός του Αστέριου Γαβότση

"Παράσταση" για ... λίγους ο απολογισμός του Αστέριου Γαβότση Σε ...παράσταση μόνο για λίγους εξελίχθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του έργου της διοίκησης του…

Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017

Κύλιση στην Αρχή