Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 17:16

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ, Παντελής Τσακίρης. 

Ο κ. Τσακίρης με μία ολιγόλεπτη δήλωση στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb, έκανε σαφές, πως είναι αποφασισμένος για τρίτη φορά να δώσει (από ποια θέση όμως;) το «παρών» στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του δήμου Ωραιοκάστρου. 

Είχε προηγηθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα η δημοσιοποίηση υπογραφών από 50 νεαρούς πολίτες (όχι υποψήφιοι) που ζουν στο Ωραιόκαστρο, οι οποίοι ζήτησαν γραπτώς -ύστερα από συναντήσεις με τον Παντελή Τσακίρη- την εκ νέου ενεργοποίησή του στα δημοτικά δρώμενα του τόπου. 

Ο κ. Τσακίρης αποφεύγοντας επιμελώς την ευθεία κριτική των πεπραγμένων της τωρινής διοίκησης στα τρία χρόνια που πέρασαν, μίλησε γενικά για «τα χρόνια της κρίσης» τα οποία «απαξίωσαν την κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως αυτό αποτελεί ευκαιρία για την τοπική πολιτική, για την πολιτική που εμείς οι ενεργοί πολίτες μπορούμε να διαμορφώσουμε για τον τόπο μας, τη γειτονιά μας, τον Δήμο μας χωρίς να περιμένουμε πολλά από την κεντρική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα διεκδικώντας αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν»

Αναφέρθηκε επίσης και σε μία ανανέωση εκτός της «ηλικιακής διάκρισης» (κάποιοι θα έλεγαν πράσινο φως και στον νυν "γαλάζιο" δήμαρχο δηλαδή;) τονίζοντας σε πρώτο ενικό ότι «γνωρίζω πολλούς νέους με παλιές ιδέες και πολλούς «παλιούς» με νέες ιδέες. Το ζητούμενο εδώ είναι η αλλαγή στα μυαλά και στις πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι η ηλικιακή διάκριση. Ποτέ μου δεν υπήρξα υπέρμαχος ρατσιστικών αντιλήψεων και δεν πρόκειται να γίνω τώρα. Γνωρίζω καλά ότι ο Δήμος μας έχει κατά τόπους διαφορετικές – και εκ πρώτης όψεως αποκλίνουσες ανάγκες. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, δεν παύουμε όλοι να αποτελούμε πολίτες μια ενιαίας αυτοδιοικητικής οντότητας στην οποία αξίζουμε να ζούμε και να προοδεύουμε μαζί. Δεν πρέπει να είμαστε Δήμος των λίγων ή των «μερικών»

Πάντως είναι η τρίτη φορά που ο «γαλάζιος» Παντελής δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει αυτοδιοικητική θέση (η δεύτερη ήταν ως υποψήφιος δήμαρχος) σε δημοτικές εκλογές για τον δήμο Ωραιοκάστρου. Η δεύτερη φορά που έγινε γνωστή η πρόθεσή του αλλά τελικά δε κατέληξε σε υποψηφιότητα, ήταν τον Ιούνιο του 2010, όταν σε τότε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα (ΧΡΟΝΟΣ) δήλωνε πως «σίγουρα» θα ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές. Τότε είχε αναφέρει μετά από ερώτηση δημοσιογράφου (συγκεκριμένο απόσπασμα):

 

«Αυτό σημαίνει ότι θα είστε υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου; 

«Μέσα από αυτή τη συνέντευξη, μου δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τον κόσμο και να δηλώσω βροντερό παρών, κυρίως των νέων ανθρώπων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν μου ζητάτε να το εκφράσω, σας δηλώνω ευθαρσώς ότι το εκφράζω αυτή τη στιγμή»

Συνεπώς, θα είστε υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Νοεμβρίου; 

«Σίγουρα»... 

 

Όμως, περίπου δύο μήνες μετά, στις 21 Αυγούστου του 2010, αποσύρει με επιστολή (δημοσιευμένη) την υποψηφιότητά του για δήμαρχος, σημειώνοντας: 

«Προσπάθησα να βρω συμμάχους σ' αυτήν την προσπάθεια και να ενώσω τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου αλλά η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού παρέμενε. Για το λόγο αυτό, αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Ωραιοκάστρου»

Λίγο καιρό αργότερα και μετά την αποχώρησή του από την κούρσα διεκδίκησης της θέσης του δημάρχου, ο Παντελής Τσακίρης προσχωρεί στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Μπάτου, τη διοίκηση του οποίου είχε βαθμολογήσει (στην τότε συνέντευξη) με βάση την κλίμακα 1-5: «σίγουρα, θα έπαιρνε βαθμό κάτω από τη βάση, δηλαδή 2», τονίζοντας ταυτόχρονα πως: «Ειδικότερα, πιστεύω πως η πολυετής παραμονή στην εξουσία, καθιστά συνήθως αλαζονική τη συμπεριφορά της εκάστοτε διοίκησης». 

Στις εκλογές δε βγαίνει δημοτικός σύμβουλος αλλά παίρνει τελικά τη πολυπόθητη θέση ως επιλαχών (μετά την απομάκρυνση του κ. Μπάτου), για να παραιτηθεί έξι μήνες αργότερα μετά τον διορισμό του ως αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος. 

Το 2006 εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" και επικεφαλής τον Δημήτρη Καρασαββίδη, με τον οποίο συνδέεται με πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Μάλιστα ο κ. Καρασαββίδης φέρεται να είναι αυτός που κινεί «πίσω από τις κάμερες» τα νήματα της υποψηφιότητας του Παντελή Τσακίρη. 

 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης "παρών" του Παντελή Τσακίρη.

Στην τελευταία επίσκεψη της θητείας του στη χώρα μας, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε χαρακτηριστικά: το σημαντικότερο αξίωμα του κόσμου δεν είναι "πρόεδρος" ή "πρωθυπουργός". Το σημαντικότερο αξίωμα του κόσμου είναι "πολίτης".
Πενήντα τέτοιοι λοιπόν ενεργοί πολίτες του Δήμου μας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να με καλέσουν να συμμετάσχω και να ηγηθώ μίας νέας πρωτοβουλίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές - και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό.
Τα χρόνια της κρίσης απαξίωσαν την κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως αυτό αποτελεί ευκαιρία για την τοπική πολιτική, για την πολιτική που εμείς οι ενεργοί πολίτες μπορούμε να διαμορφώσουμε για τον τόπο μας, τη γειτονιά μας, τον Δήμο μας χωρίς να περιμένουμε πολλά από την κεντρική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα διεκδικώντας αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.
Με γνωρίζετε καλά. Είμαι ένας νέος που από καιρό έχω αναπτύξει, τόσο επαγγελματική όσο κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στο Ωραιόκαστρο. Γνωρίζετε την αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκα σκληρά για να στηρίξω την οικογένεια μου και τις επιχειρήσεις μας, χωρίς να χάσω ούτε στιγμή το ενδιαφέρον μου για τα κοινά της περιοχής μας. Θέλω να δω το Ωραιόκαστρο να ευημερεί και να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Θέλω να δω το Ωραιόκαστρο ξανά πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Χρειαζόμαστε ανανέωση στα πάντα. Όχι μόνο ηλικιακή. Γνωρίζω πολλούς νέους με παλιές ιδέες και πολλούς «παλιούς» με νέες ιδέες. Το ζητούμενο εδώ είναι η αλλαγή στα μυαλά και στις πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι η ηλικιακή διάκριση. Ποτέ μου δεν υπήρξα υπέρμαχος ρατσιστικών αντιλήψεων και δεν πρόκειται να γίνω τώρα.
Γνωρίζω καλά ότι ο Δήμος μας έχει κατά τόπους διαφορετικές – και εκ πρώτης όψεως αποκλίνουσες ανάγκες. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, δεν παύουμε όλοι να αποτελούμε πολίτες μια ενιαίας αυτοδιοικητικής οντότητας στην οποία αξίζουμε να ζούμε και να προοδεύουμε μαζί. Δεν πρέπει να είμαστε Δήμος των λίγων ή των «μερικών». Για τη Μυγδονία και την Καλλιθέα, συγκεκριμένα, οφείλουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές σύγκλισης, ιδιαίτερα σε ζητήματα υποδομών, ενώ για το Ωραιόκαστρο το ζητούμενο είναι να επαναφέρουμε την παλιά του αίγλη. Και πρέπει αυτό να το πράξουμε, στοχεύοντας σε έναν Δήμο «έξυπνο» που θα αξιοποιεί κατά τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο κάθε διαθέσιμο υλικό και ανθρώπινο πόρο, που θα επιμορφώνεται και που θα κοιτάζει προς τα έξω για να αντλήσει βέλτιστες πρακτικές, προσαρμόζοντάς τες στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής μας. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι εν τέλει ο τόπος όλων των δημοτών του και δεν περισσεύει κανείς από τη συνδιαμόρφωση της ζωής και του μέλλοντός του. Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω λοιπόν την πρόκληση και δηλώνω παρών για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή