Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 17:16

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ, Παντελής Τσακίρης. 

Ο κ. Τσακίρης με μία ολιγόλεπτη δήλωση στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb, έκανε σαφές, πως είναι αποφασισμένος για τρίτη φορά να δώσει (από ποια θέση όμως;) το «παρών» στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του δήμου Ωραιοκάστρου. 

Είχε προηγηθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα η δημοσιοποίηση υπογραφών από 50 νεαρούς πολίτες (όχι υποψήφιοι) που ζουν στο Ωραιόκαστρο, οι οποίοι ζήτησαν γραπτώς -ύστερα από συναντήσεις με τον Παντελή Τσακίρη- την εκ νέου ενεργοποίησή του στα δημοτικά δρώμενα του τόπου. 

Ο κ. Τσακίρης αποφεύγοντας επιμελώς την ευθεία κριτική των πεπραγμένων της τωρινής διοίκησης στα τρία χρόνια που πέρασαν, μίλησε γενικά για «τα χρόνια της κρίσης» τα οποία «απαξίωσαν την κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως αυτό αποτελεί ευκαιρία για την τοπική πολιτική, για την πολιτική που εμείς οι ενεργοί πολίτες μπορούμε να διαμορφώσουμε για τον τόπο μας, τη γειτονιά μας, τον Δήμο μας χωρίς να περιμένουμε πολλά από την κεντρική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα διεκδικώντας αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν»

Αναφέρθηκε επίσης και σε μία ανανέωση εκτός της «ηλικιακής διάκρισης» (κάποιοι θα έλεγαν πράσινο φως και στον νυν "γαλάζιο" δήμαρχο δηλαδή;) τονίζοντας σε πρώτο ενικό ότι «γνωρίζω πολλούς νέους με παλιές ιδέες και πολλούς «παλιούς» με νέες ιδέες. Το ζητούμενο εδώ είναι η αλλαγή στα μυαλά και στις πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι η ηλικιακή διάκριση. Ποτέ μου δεν υπήρξα υπέρμαχος ρατσιστικών αντιλήψεων και δεν πρόκειται να γίνω τώρα. Γνωρίζω καλά ότι ο Δήμος μας έχει κατά τόπους διαφορετικές – και εκ πρώτης όψεως αποκλίνουσες ανάγκες. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, δεν παύουμε όλοι να αποτελούμε πολίτες μια ενιαίας αυτοδιοικητικής οντότητας στην οποία αξίζουμε να ζούμε και να προοδεύουμε μαζί. Δεν πρέπει να είμαστε Δήμος των λίγων ή των «μερικών»

Πάντως είναι η τρίτη φορά που ο «γαλάζιος» Παντελής δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει αυτοδιοικητική θέση (η δεύτερη ήταν ως υποψήφιος δήμαρχος) σε δημοτικές εκλογές για τον δήμο Ωραιοκάστρου. Η δεύτερη φορά που έγινε γνωστή η πρόθεσή του αλλά τελικά δε κατέληξε σε υποψηφιότητα, ήταν τον Ιούνιο του 2010, όταν σε τότε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα (ΧΡΟΝΟΣ) δήλωνε πως «σίγουρα» θα ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές. Τότε είχε αναφέρει μετά από ερώτηση δημοσιογράφου (συγκεκριμένο απόσπασμα):

 

«Αυτό σημαίνει ότι θα είστε υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου; 

«Μέσα από αυτή τη συνέντευξη, μου δίνετε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τον κόσμο και να δηλώσω βροντερό παρών, κυρίως των νέων ανθρώπων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν μου ζητάτε να το εκφράσω, σας δηλώνω ευθαρσώς ότι το εκφράζω αυτή τη στιγμή»

Συνεπώς, θα είστε υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Νοεμβρίου; 

«Σίγουρα»... 

 

Όμως, περίπου δύο μήνες μετά, στις 21 Αυγούστου του 2010, αποσύρει με επιστολή (δημοσιευμένη) την υποψηφιότητά του για δήμαρχος, σημειώνοντας: 

«Προσπάθησα να βρω συμμάχους σ' αυτήν την προσπάθεια και να ενώσω τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου αλλά η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού παρέμενε. Για το λόγο αυτό, αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Ωραιοκάστρου»

Λίγο καιρό αργότερα και μετά την αποχώρησή του από την κούρσα διεκδίκησης της θέσης του δημάρχου, ο Παντελής Τσακίρης προσχωρεί στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Μπάτου, τη διοίκηση του οποίου είχε βαθμολογήσει (στην τότε συνέντευξη) με βάση την κλίμακα 1-5: «σίγουρα, θα έπαιρνε βαθμό κάτω από τη βάση, δηλαδή 2», τονίζοντας ταυτόχρονα πως: «Ειδικότερα, πιστεύω πως η πολυετής παραμονή στην εξουσία, καθιστά συνήθως αλαζονική τη συμπεριφορά της εκάστοτε διοίκησης». 

Στις εκλογές δε βγαίνει δημοτικός σύμβουλος αλλά παίρνει τελικά τη πολυπόθητη θέση ως επιλαχών (μετά την απομάκρυνση του κ. Μπάτου), για να παραιτηθεί έξι μήνες αργότερα μετά τον διορισμό του ως αναπληρωτής διοικητής στο νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος. 

Το 2006 εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" και επικεφαλής τον Δημήτρη Καρασαββίδη, με τον οποίο συνδέεται με πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Μάλιστα ο κ. Καρασαββίδης φέρεται να είναι αυτός που κινεί «πίσω από τις κάμερες» τα νήματα της υποψηφιότητας του Παντελή Τσακίρη. 

 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης "παρών" του Παντελή Τσακίρη.

Στην τελευταία επίσκεψη της θητείας του στη χώρα μας, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε χαρακτηριστικά: το σημαντικότερο αξίωμα του κόσμου δεν είναι "πρόεδρος" ή "πρωθυπουργός". Το σημαντικότερο αξίωμα του κόσμου είναι "πολίτης".
Πενήντα τέτοιοι λοιπόν ενεργοί πολίτες του Δήμου μας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να με καλέσουν να συμμετάσχω και να ηγηθώ μίας νέας πρωτοβουλίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές - και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό.
Τα χρόνια της κρίσης απαξίωσαν την κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως αυτό αποτελεί ευκαιρία για την τοπική πολιτική, για την πολιτική που εμείς οι ενεργοί πολίτες μπορούμε να διαμορφώσουμε για τον τόπο μας, τη γειτονιά μας, τον Δήμο μας χωρίς να περιμένουμε πολλά από την κεντρική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα διεκδικώντας αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.
Με γνωρίζετε καλά. Είμαι ένας νέος που από καιρό έχω αναπτύξει, τόσο επαγγελματική όσο κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στο Ωραιόκαστρο. Γνωρίζετε την αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκα σκληρά για να στηρίξω την οικογένεια μου και τις επιχειρήσεις μας, χωρίς να χάσω ούτε στιγμή το ενδιαφέρον μου για τα κοινά της περιοχής μας. Θέλω να δω το Ωραιόκαστρο να ευημερεί και να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Θέλω να δω το Ωραιόκαστρο ξανά πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Χρειαζόμαστε ανανέωση στα πάντα. Όχι μόνο ηλικιακή. Γνωρίζω πολλούς νέους με παλιές ιδέες και πολλούς «παλιούς» με νέες ιδέες. Το ζητούμενο εδώ είναι η αλλαγή στα μυαλά και στις πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι η ηλικιακή διάκριση. Ποτέ μου δεν υπήρξα υπέρμαχος ρατσιστικών αντιλήψεων και δεν πρόκειται να γίνω τώρα.
Γνωρίζω καλά ότι ο Δήμος μας έχει κατά τόπους διαφορετικές – και εκ πρώτης όψεως αποκλίνουσες ανάγκες. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, δεν παύουμε όλοι να αποτελούμε πολίτες μια ενιαίας αυτοδιοικητικής οντότητας στην οποία αξίζουμε να ζούμε και να προοδεύουμε μαζί. Δεν πρέπει να είμαστε Δήμος των λίγων ή των «μερικών». Για τη Μυγδονία και την Καλλιθέα, συγκεκριμένα, οφείλουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές σύγκλισης, ιδιαίτερα σε ζητήματα υποδομών, ενώ για το Ωραιόκαστρο το ζητούμενο είναι να επαναφέρουμε την παλιά του αίγλη. Και πρέπει αυτό να το πράξουμε, στοχεύοντας σε έναν Δήμο «έξυπνο» που θα αξιοποιεί κατά τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο κάθε διαθέσιμο υλικό και ανθρώπινο πόρο, που θα επιμορφώνεται και που θα κοιτάζει προς τα έξω για να αντλήσει βέλτιστες πρακτικές, προσαρμόζοντάς τες στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής μας. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι εν τέλει ο τόπος όλων των δημοτών του και δεν περισσεύει κανείς από τη συνδιαμόρφωση της ζωής και του μέλλοντός του. Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω λοιπόν την πρόκληση και δηλώνω παρών για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Δημοφιλή Άρθρα

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση"

(BINTEO) Απίστευτη δήλωση Αστ. Γαβότση για τους μηχανικούς του δήμου: "ΑμεΑ στην πράξη και στη γνώση" Θύελλα αντιδράσεων από τις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση: «Εμείς έχουμε 9 (ενν. μηχανικούς) και οι μισοί ξέρετε…

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo)

Μία ομάδα ποίημα! Η προπόνηση των αιρετών ενόψει του φιλανθρωπικού αγώνα της Κυριακής (video-photo) Βλέποντας τη χθεσινή προπόνηση των παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας μπάσκετ των δημοτικών συμβούλων του Ωραιοκάστρου, καταλαβαίνει…

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017

Ψάχνει για ..."καρατέκα" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Ωραιοκάστρου

Ψάχνει για ..."καρατέκα" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Ωραιοκάστρου Την ανάγκη υπηρεσιών υπαλλήλου ο οποίος να γνωρίζει ...πολεμικές τέχνες(!) "έχει ανάγκη" η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ωραιοκάστρου, σύμφωνα…

Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017

(ΒΙΝΤΕΟ) Συγκινητικό μήνυμα Σαλπιγγίδη για την παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία

(ΒΙΝΤΕΟ) Συγκινητικό μήνυμα Σαλπιγγίδη για την παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία «Οι πραγματικοί αγωνιστές της ζωής είστε εσείς και οι γονείς αυτών των παιδιών» ήταν το συγκινητικό μήνυμα του διεθνή ποδοσφαιριστή…

Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017

(ΒΙΝΤΕΟ) Η βεντέτα Γεράκη - Αντωνιάδου: "Μη ξαναμιλήσεις"..."Γιατί θα σε φοβηθώ;"

(ΒΙΝΤΕΟ) Η βεντέτα Γεράκη - Αντωνιάδου: "Μη ξαναμιλήσεις"..."Γιατί θα σε φοβηθώ;" Με τις δύο γυναίκες της αυτοδιοίκησης να έχουν «απλωθεί» τα τελευταία χρόνια ενεργά στα καθημερινά του τόπου, είναι φυσικό να…

Κυριακή, 03 Δεκέμβριος 2017

"Παράσταση" για ... λίγους ο απολογισμός του Αστέριου Γαβότση

"Παράσταση" για ... λίγους ο απολογισμός του Αστέριου Γαβότση Σε ...παράσταση μόνο για λίγους εξελίχθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό του έργου της διοίκησης του…

Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017

Κύλιση στην Αρχή