Καθυστερημένα τα αντανακλαστικά της "Πολιτεία με Όραμα" για τα "ψευδή" δημοσιεύματα

Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 11:01

Ομπρέλα προστασίας σε μέλη της παράταξής του άνοιξε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστ. Γαβότσης, με αφορμή δημοσιεύματα τοπικού blog, τα οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- στρέφονται εναντίον μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα». 

Με ανάρτηση (21/01/2018) στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο κ. Γαβότσης μίλησε για «παράνομες συμπεριφορές, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την ενημέρωση αλλά είναι παραπάνω από βέβαιο ότι είναι κατευθυνόμενες και εκπορευόμενες από κέντρα που ως στόχο έχουν πρώτον να πλήξουν τη συνοχή και την πολυσυλλεκτικότητα της παράταξής μας»

Απέφυγε, ωστόσο, επιμελώς να αναφερθεί σε πρόσωπα - καταστάσεις, αλλά και να κάνει γνωστές στον κόσμο ποιες επιτέλους είναι αυτές οι «παράνομες συμπεριφορές» και ποια ακριβώς τα «κέντρα». Εκτός αν θεωρεί πως τα «αληθινά γεγονότα» όλοι τα γνωρίζουν, αλλά για κάποιο λόγο τόσο καιρό δεν μιλούν. 

Μάλιστα αποκάλυψε -με μεγάλη καθυστέρηση και ανοχή αρκετών ημερών, προκαλώντας αναπάντητα ερωτήματα- ότι από τις 15 Ιανουαρίου είχε προχωρήσει σε εξώδικη κλήση στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη και αρθρογράφο των ψευδών ειδήσεων!

Γιατί όμως «αναγκάστηκε» τώρα να το κάνει γνωστό; Ίσως γιατί προηγήθηκε το δελτίο τύπου του επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», Γιώργου Παπακωνσταντίνου; Πολύ πιθανό. (http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6674-anakoinosi-freno-kitrinismo-athliotita-oraiokastro.html) Άλλωστε, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας του δημάρχου (στο δημαρχείο το μεσημέρι του Σαββάτου) την οποία ζήτησαν επιτακτικά να γίνει -και μετά το δελτίο τύπου του κ. Παπακωνσταντίνου- τα θιγόμενα και λεγόμενα εμπροσθοβαρή μέλη της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα». 

Στη σύσκεψη διατυπώθηκαν έντονα παράπονα για καθυστερημένα αντανακλαστικά από πλευράς του επικεφαλής, Αστ. Γαβότση, όσον αφορά τα κίτρινα δημοσιεύματα τα οποία πλήττουν τη «συνοχή» και την «πολυσυλλεκτικότητα» της παράταξης, ενώ εντύπωση προκάλεσε η ηχηρή απουσία συγκεκριμένων στελεχών της διοίκησης από τη σύσκεψη αυτή. 

Στα βήματα, λοιπόν, της ελάσσονας αντιπολίτευσης, η οποία προηγήθηκε με δελτίο τύπου ένα 24ωρο πριν, αλλά επίσης με γενική και αόριστη αναφορά περί ψευδών δημοσιευμάτων, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έβαλλε εναντίον του διαχειριστή συγκεκριμένης ιστοσελίδας για δυσφημιστικές αναφορές. Οι αναφορές αυτές φέρεται να αφορούσαν ψήφισμα συμπαράστασης συλλόγου από τα Γιαννιτσά για τη μη χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία των Σκοπίων, το οποίο ψήφισμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η ίδια η διοικούσα παράταξη. 

Ακολουθεί η ανάρτηση στο fb του δημάρχου Ωραιοκάστρου

.............................................................................

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ

"Με αφορμή συκοφαντικά δημοσιεύματα συγκεκριμένης τοπικής ιστοσελίδας του Ωραιοκάστρου που στρέφονται εναντίον μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε επιθέσεις τέτοιου είδους να δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα στον Δήμο μας και να σπιλώνουν ατιμώρητα υπολήψεις συμπολιτών μας. 

Δεσμευόμαστε ως δημοτική αρχή να παλέψουμε για να εξαλειφθούν τέτοιου είδους παράνομες συμπεριφορές, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την ενημέρωση αλλά είναι παραπάνω από βέβαιο ότι είναι κατευθυνόμενες και εκπορευόμενες από κέντρα που ως στόχο έχουν πρώτον να πλήξουν τη συνοχή και την πολυσυλλεκτικότητα της παράταξής μας και σε δεύτερο βαθμό να υποσκάψουν τα θεμέλια της ομαλής λειτουργίας του νόμιμα εκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στα πλαίσια αυτά, προσωπικά ως Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, συγκατένευσα να αποσταλεί η από 15.01.2018 εξώδικη κλήση – διαμαρτυρία προς τον φερόμενο ως αρθρογράφο των συκοφαντικών δημοσιευμάτων που υπογράφουν οι θιγόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο τοπικός σύμβουλος δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους. Πρόκειται για τους Αντιδημάρχους Καραστερίου Ευάγγελο και Κοϊτσίδη Παναγιώτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Καρύδη Αθανάσιο, Δίγκαλη Θωμά, Τερζή Χρήστο, Δούμπαλα Κυριάκο, Χατζηαντωνίου Ευάγγελο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΩ Παπαδόπουλο Νικόλαο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού Πατσαλά Κωνσταντίνο. Ταυτόχρονα δηλώνω και την ηθική συμπαράσταση μου στους δύο θιγόμενους δημοτικούς συμβούλους που δεν συμμετείχαν στην εξώδικο, τον Κανταρτζή Ευάγγελο και τον Παραπανήσιο Γεώργιο. 

Με την παραπάνω εξώδικη διαμαρτυρία κλήθηκε ο φερόμενος ως διαχειριστής της ιστοσελίδας και αρθρογράφος να ανακαλέσει όλους τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του, να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους θιγόμενους για την κατασυκοφάντησή τους και συγγνώμη από την τοπική κοινωνία γιατί με τα γραφόμενά του διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις παραποιώντας τα αληθινά γεγονότα. 

Ως αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής υπήρξε η μερική διόρθωση των ψεμάτων του και μάλιστα σε περίεργο χρόνο, αμέσως μετά από το δελτίο τύπου παράταξης της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση ο παραπλανητικός αυτός ελιγμός δεν αποκατέστησε την προσβεβλημένη τιμή και υπόληψη των συμβούλων. 

Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία των θιγόμενων συμβούλων της παράταξής μας εξέφρασε ήδη την επιθυμία να κινηθεί νομικά τόσο ενώπιον των ποινικών όσο και των πολιτικών δικαστηρίων, ζητώντας τον ποινικό κολασμό του συκοφάντη, την αποκατάσταση του ονόματός τους αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη. Στις ενέργειες τους αυτές έχουν την αμέριστη στήριξη όλων των μελών της παράταξης μας μηδενός εξαιρουμένου. Τονίζω δε ότι όσοι εκ των συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποφασίσουν να κινηθούν ανάλογα θα έχουν την αδιαπραγμάτευτη συμπαράσταση μου. 

Τέλος, προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τα ψηφίσματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με το επικείμενο συλλαλητήριο. Η παράταξη μας έχει συγκεκριμένη άποψη για το εθνικό ζήτημα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες βδομάδες την κοινή γνώμη της χώρας και αυτή εκφράσθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα της ΠΕΔ ΚΜ δια της παρουσίας μου, ως Δημάρχου Ωραιοκάστρου. Κανείς από τους συμβούλους της παράταξης δεν αντιτίθεται σε αυτή τη θέση. Από κει και πέρα όμως για λόγους σοβαρότητας και ορθής λειτουργίας της Διοίκησης δεν θα αναπαραγάγουμε κανένα άλλο ψήφισμα πλην αυτού που θα επικυρώνει τη θέση της Διοίκησης όπως εκτέθηκε ανωτέρω. Επιπλέον, για το προγραμματισμένο σημερινό συλλαλητήριο ουδέποτε εκφρασθήκαμε αρνητικά, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του κάθε δημότη μας να διατρανώσει την άποψη του για το ζήτημα μέσω της συμμετοχής σε αυτό και ευχόμαστε ολόψυχα να βοηθήσει ως μέσο πίεσης στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα."

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή