«Είμαι εδώ» από Δημήτρη Σαραμάντο στη συγκέντρωση στελεχών της παράταξης - Ποιοι φαίνεται να διαφωνούν

Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 10:38

«Είμαι εδώ» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του τέως δημάρχου Δημήτρη Σαραμάντου στην πρώτη κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στελεχών της δημοτικής παράταξης. «Δεν σε στηρίζω για τρίτη συνεχόμενη φορά» φαίνεται να διαχώρισε τη θέση του ο Ανέστης Πολυχρονίδης (πρ. αντ/ρχος Τ.Ε) Τα τελευταία λεπτά της πρώτης συνάντησης στελεχών της δημοτικής παράταξης «Ωραιόκαστρο Τώρα» έκρυβαν όλο το «ζουμί». 

Πως έφτασε εκεί η συζήτηση; Ο Δημήτρης Σαραμάντος από την αρχή έδωσε το στίγμα της συγκέντρωσης των μελών της παράταξης, στο ταβερνάκι του Λαγκαδά. «Είμαι εδώ, είμαι παρών»... φέρεται να δήλωσε. Άλλωστε λίγο πολύ το είχε πει σχετικά πρόσφατα με δηλώσεις του στο Polites Oraiokastrou, κάνοντας αναφορά στο έργο της Γέφυρας Φιλαδέλφειας. 

Σε αυτή τη λογική φαίνεται να κύλησε η συζήτηση όλη τη βραδιά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και δίνοντας προσοχή σε βασικές παραμέτρους. Όπως δηλαδή, πάνω σε ποια βάση, με ποια νέα εκλογικά δεδομένα, πώς θα γίνει το ανακάτεμα της τράπουλας και ποιες οι ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν εντός και εκτός δημοτικής παράταξης, ώστε η «ομάδα» να αποδειχτεί και πάλι αξιόμαχη. 

Ο Δημήτρης Σαραμάντος προσπέρασε σχετικά εύκολα τα ερωτήματα για τη στάση αδράνειας και την έλλειψη αντιπολιτευτικού λόγου που του «χρεώνουν» ορισμένα στελέχη της παράταξης, παρά την «ανικανότητα» της διοίκησης Γαβότση. «Η γόνιμη αντιπολίτευση χωρίς διαμάχες και τριβές με κοινό γνώμονα το καλό του τόπου, ήταν η μία δέσμευση που είχα πάρει από την αρχή και έτσι σκοπεύω να συνεχίσω» φέρεται να είπε, κάτι που δέχτηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία όσοι αποτελούσαν την πρώτη ομάδα από τον κύκλο των τριών συναντήσεων που ξεκίνησε ο τέως δήμαρχος. 

Η κουβέντα όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Υπήρξαν τοποθετήσεις από τα «γερά» χαρτιά της παράταξης οι οποίες πολύ πιθανόν να πυροδοτήσουν εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα στη δημοτική παράταξη «Ωραιόκαστρο Τώρα». 

Σύμφωνα λοιπόν με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Ανέστης Πολυχρονίδης φέρεται να διαχώρισε τη στάση του απέναντι στον Δημήτρη Σαραμάντο. Φαίνεται να ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να στηρίξει για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τέως δήμαρχο, ζητώντας την ίδια ώρα μία αλλαγή, μία ανανέωση μέσα στην παράταξη. «Το 2010 ήταν μία σύμπραξη δημοτικών παρατάξεων, το 2014 συνεχίσαμε έτσι, αλλά τώρα ίσως πρέπει να το σκεφτούμε. Υπήρξε ανυπαρξία αντιπολιτευτικού έργου λειτουργίας και θέσεων της παράταξης από την αρχή που χάσαμε τις εκλογές» φαίνεται πως απάντησε, χωρίς αναστολές, σε ερώτηση στελέχους της παράταξης. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, όχι όμως τόσο ξεκάθαρα όσο ο Ανέστης Πολυχρονίδης, φέρεται να κινήθηκε και ο Δημήτρης Καρασαββίδης. Αρχικά, στην τοποθέτησή του θέλησε να κάνει σαφές πως η καθημερινή επαφή και σχέση του με τον Παντελή Τσακίρη -έχει δήλωσει «παρών» στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές- συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας και ότι έχει ηθική(;) υποχρέωση απέναντί του. Στη συνέχεια φέρεται να υποστήριξε πως η συνάντηση αυτή έρχεται με καθυστέρηση χρόνων και ότι πριν από οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να προηγηθεί ο εκλογικός νόμος. 

Από την πλευρά του ο Θόδωρος Ματσουκατίδης (πρ. αντ/ρχος Καθαριότητας) έδειξε πως στηρίζει ανοιχτά τον Δημήτρη Σαραμάντο, ωστόσο φέρεται εύκολα να συναίνεσε σε νέα πρόσωπα μέσα στην παράταξη αν τεθεί θέμα διαδοχής, όμως πάντα σε ευρύτερη βάση και με ανοιχτές διαδικασίες.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συγκέντρωση στελεχών (διαφορετικά πρόσωπα), για να ολοκληρωθεί στη συνέχεια ο κύκλος των συναντήσεων αμέσως μετά το Πάσχα, οπότε και θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για όλα τα θέματα που αφορούν την παράταξη.

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή