Σύλλογοι - Φορείς Νεοχωρούδας: Μόνο υποσχέσεις είστε για την αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου

Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 19:57

Το ξημέρωμα της 12ης Μαρτίου του 2016 βρήκε το Πνευματικό κέντρο της Νεοχωρούδας κατεστραμμένο από τις φλόγες (http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/5521-folia-neoxorouda-pneumatiko-kentro-oraiokastro.html). Η προσπάθεια διάρρηξης του ΑΤΜ από αγνώστους άφησε πίσω της στάχτη και αποκαΐδια, ενώ το μαυρισμένο κουφάρι του ιστορικού κτιρίου έμεινε για να θυμίζει πως κάποτε αποτελούσε πνεύμονα πολιτισμού στο όμορφο χωριό. Πέρασαν δύο χρόνια από τότε. Οι φορείς και οι σύλλογοι της Νεοχωρούδας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε επιστολή διαμαρτυρίας βλέποντας ότι μέχρι σήμερα «πολλές υποσχέσεις λάβαμε για την αποκατάσταση του από τους αρμόδιους φορείς αλλά καμία δεν πραγματοποιήθηκε. Πέραν μίας τεχνικής μελέτης του Δήμου Ωραιοκάστρου ουδέν».

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από πλευράς διοίκησης του δήμου, ήταν το δελτίο τύπου με τη φωτογραφία του Αστέριου Γαβότση δίπλα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ της Β' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μάρδα, μπροστά από το καταστραμμένο κτίριο.

 

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας και μετά το δελτίο τύπου μετά το κάλεσμα του δημάρχου Ωραιοκάστρου στον Δημήτρη Μάρδα

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»
Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου Νεοχωρούδας
Τοπική Κοινότητα Νεοχωρούδας
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Καλλιθέας
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλλιθέας
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Νεοχωρούδας
Αθλητικός Σύλλογος «Νίκη» Νεοχωρούδας
Αθλητικός Σύλλογος «Αγ. Γεώργιος» Νεοχωρούδας

Όπως γνωρίζετε από τις 12.3.2016 το Πνευματικό κέντρο Νεοχωρούδας κάηκε ολοσχερώς από φωτιά που προκλήθηκε στη προσπάθεια κλοπής του A.T.M. της Τράπεζας Πειραιώς που βρισκόταν στο εσωτερικό του κτηρίου.
Έκτοτε πολλές υποσχέσεις λάβαμε για την αποκατάσταση του από τους αρμόδιους φορείς αλλά καμία δεν πραγματοποιήθηκε. Πέραν μίας τεχνικής μελέτης του Δήμου Ωραιοκάστρου ουδέν.
Με την παρούσα Διαμαρτυρόμαστε για την αδιαφορία των υπεύθυνων και των αρμόδιων φορέων καθώς και καλούμε όσους μπορούν και έχουν πραγματική βούληση να μας βοηθήσουν, να αποκαταστήσουμε το κτήριο αυτό το οποίο αποτελούσε κέντρο πολιτισμού της περιοχής.
Οι ανωτέρω σύλλογοι αριθμούμε πλέον των 3.500 μελών ο οποίοι ενεργά δραστηριοποιούμαστε για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και της ενασχόλησης των νέων ανθρώπων με το συλλογικό γίγνεσθαι. Το πνευματικό κέντρο αποτελούσε σημείο αναφοράς των δράσεων όλων των συλλόγων αλλά πολύ περισσότερο των σχολείων της περιοχής, τα οποία στερούνται αίθουσας εκδηλώσεων.
Στην προσπάθεια μας να αποκαταστήσουμε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό έλλειμμα στην περιοχή μας, θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο προσπαθώντας να αφυπνίσουμε όχι μόνο τους αρμόδιους φορείς αλλά και κάθε ευαίσθητο πολιτισμικά φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό προκειμένου να σταματήσουμε την πολιτισμική υποβάθμιση που υφίσταται η περιοχή και η νέα γενιά της περιοχής μας.

Θεσσαλονίκη 05.03.2018

Με τιμή,
Οι εκπρόσωποι.

 

......................

 

Η ανοικοδόμηση του πολιτιστικού κέντρου Νεοχωρούδας στο επίκεντρο της συνάντησης Μάρδα - Γαβότση (24-07-2017)

Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ της Β' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μάρδα συναντήθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης μετά από σχετική πρόσκληση του τελευταίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Νεοχωρούδα, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο, το οποίο καταστράφηκε εντελώς από πυρκαγιά που ξέσπασε στην προσπάθεια κλοπής του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν τοποθετημένο στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Η διοίκηση του δήμου από την πρώτη στιγμή κατέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το πολιτιστικό κέντρο. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης συναντήθηκε με τον κ. Μάρδα και του ζήτησε τη βοήθειά του αναφορικά με την ανοικοδόμησή του.

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η Νεοχωρούδα να αποκτήσει και πάλι το στολίδι της, το πολιτιστικό της κέντρο, το μοναδικό μάλιστα χώρο που διαθέτει το χωριό για πολιτιστικές εκδηλώσεις, το οποίο έχει πλούσια ιστορία και δράση», αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και συμπληρώνει: «Ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα πλήρη μελέτη αποκατάστασης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο και πλέον βρισκόμαστε στην αναζήτηση χρηματοδότησης για την υλοποίησή της»

Σύμφωνα με τον κ. Γαβότση στο πλαίσιο αυτό το έργο προτάθηκε από τον δήμο Ωραιοκάστρου ως πρώτη προτεραιότητα στο πρόγραμμα LEADER, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας με απευθείας επαφή με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και των βουλευτών της Β' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας ανταποκρινόμενος άμεσα και με ευαισθησία στην προσπάθεια αυτή συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και αφού εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει στην προσπάθεια της διοίκησης του δήμου, απέδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον αυτό πραγματοποιώντας μια σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους παράγοντες προς εξεύρεση αποτελεσματικής και γρήγορης λύσης. Το αποτέλεσμα αυτό των συναντήσεων ο κ. Μάρδας το παρουσίασε παρουσία του δημάρχου Αστέριου Γαβότση, του αντιδημάρχου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δ.Ε. Καλλιθέας Χρήστου Παναγιωτίδη και του δημοτικού συμβούλου Θωμά Δίγκαλη στο τοπικό συμβούλιο και στο διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρούδας.

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή