Ο Κώστας Τεκερλέκης υποψήφιος για πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας Ωραιοκάστρου

Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 11:23

photo/politesoraiokastrou.gr photo/politesoraiokastrou.gr

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ  Ωραιοκάστρου έκανε γνωστή με δηλώσεις του στο Polites Oraiokastrou, ο μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας της Τ.Ο, Κώστας Τεκερλέκης. 

Ο κ. Τεκερλέκης αφού ευχαρίστησε όλους τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που του έδειξαν εδώ και περίπου δυο χρόνια στη θέση του γ.γ της τοπικής ΝΔ, έκανε σαφές ότι «με αίσθημα ευθύνης και διάθεση για προσφορά, κατεβαίνω για υποψήφιος πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση όλων των πολιτών των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Ωραιοκάστρου. Πιστεύω βαθιά μέσα μου πως αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας οι υγιείς δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, θα δώσουμε ένα δύσκολο αλλά έναν καλό αγώνα, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση»

Να θυμίσουμε πως οι εκλογές για τις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις του κόμματος έχουν οριστεί για τις 13 Μαΐου, οι οποίες θα διεξαχθούν με αλλαγές στο κανονισμό λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, στον τρόπο ανάδειξης των Προέδρων, καθώς και στο ασυμβίβαστο.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων της ΝΔ, τα βασικά σημεία του οποίου παρουσίασε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τον περασμένο Γενάρη, ο γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, θα ισχύσουν τα εξής:

- Άμεση εκλογή προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. από τα μέλη του κόμματος.

- Σαφή δικαιώματα, υποχρεώσεις και ευθύνες για τα μέλη και τα στελέχη των οργανώσεών. Εισάγονται δύο πρωτοπόρες πρακτικές στην κομματική δομή: Προγραμματισμός και λογοδοσία: Οι οργανώσεις πλέον καταρτίζουν προγραμματισμό υλοποίησης των ετήσιων στόχων τους και απολογισμό των δράσεων του έτους. Παράλληλα καταργούνται μια σειρά από περιττές και γραφειοκρατικές κατά βάση διαδικασίες εγκρίσεων με απλοποίηση διαδικασιών.

- Διευρύνεται το ασυμβίβαστο για τις κομματικές θέσεις. Ασυμβίβαστο έχουν πλέον εκτός από α) τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, β) τα μονοπρόσωπα όργανα των Ο.Τ.Α α' και β' βαθμού, γ) οι εν ενεργεία εκπρόσωποι της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., δ) οι αποσπασμένοι και μετακλητοί υπάλληλοι πολιτικών γραφείων, ε) οι υπάλληλοι των κεντρικών γραφείων του κόμματος, στ) οι υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές και ζ) οι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι αν δεν έχουν παραιτηθεί από το αξίωμά τους, τουλάχιστον έξι μήνες πριν τις αντίστοιχες εκλογές.

Καταργούνται οι περιφερειακές οργανώσεις λόγω επικαλύψεων και σύγχυσης αρμοδιοτήτων. Έτσι επιτυγχάνεται πιο άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ κέντρου - περιφερειακών και τοπικών αιρετών οργάνων.

Την ίδια ώρα οι πρόεδροι έχουν διετή θητεία.

Δημοφιλή Άρθρα

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Για τον Δημήτρη Σαραμάντο η «μπίλια» στην εκλογική... ρουλέτα των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου κάθισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.…

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Πώς βιώνει την κρίση και την αγάπη του κόσμου πολύτεκνη οικογένεια στο Ωραιόκαστρο Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αστείρευτη…

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του

Παιδική χαρά στα «Αλώνια» - Δωρεά από επιχειρηματία του Ωραιοκάστρου στο όνομα της συζύγου του Να μοιράσει χαμόγελα σε παιδιά του δήμου Ωραιοκάστρου κατασκευάζοντας μία πρότυπη παιδική χαρά που θα φέρει το όνομα της συζύγου…

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ) Δεκαπέντε μήνες μετά τις καταγγελίες (σ.σ. οι οποίες επιχειρήθηκε να «μαζευτούν» μετά τον σάλο που προκάλεσαν) του δημάρχου Αστέριου Γαβότση…

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018

Κύλιση στην Αρχή