Χαμός για το «υπέρ» της απλής αναλογικής που δεν «αναρτήθηκε» στη διαύγεια

Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 11:44

Την έντονη αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και όλων όσοι ψήφισαν «υπέρ» της απλής αναλογικής στο έκτακτο Δ.Σ της 4ης Μαΐου, προκάλεσε η μη ανάρτηση στη διαύγεια της απόφασης «υπέρ» της απλής αναλογικής από την πλειοψηφία των αιρετών, η οποία απόφαση πέρασε στα «ψιλά» γράμματα και όχι στο «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ» όπως -σύμφωνα με όσους ψήφισαν υπέρ- έπρεπε να αναφέρεται καθαρά (παρακάτω photo). 

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» αποφασίστηκε ακόμα (με πλειοψηφία), και η παράταση του χρόνου διαβούλευσης. 

 

Screen Shot 2018-05-09 at 16 Fotor

 

Το Polites Oraiokastrou ζήτησε από επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων αλλά και συμβούλους αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης που ψήφισαν «υπέρ» της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις εκλογές των ΟΤΑ, να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα αυτό. Να σημειώσουμε πως την ώρα της ψηφοφορίας, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της διοικούσας παράταξης είχε εγκαταλείψει την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (κεντρική φώτο). Κάτι που καυτηρίασαν με δηλώσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι. 

Ακολουθούν οι δηλώσεις τους

Ανέστης Πολυχρονίδης (Ωραιόκαστρο Τώρα)

30624124 113407346181131 2102687555714547712 o

"Νομίζω ότι όσοι είμασταν εκεί και ψηφίσαμε, ήταν ξεκάθαρο ότι το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την πρόταση της διεξαγωγή των επόμενων εκλογών με την απλή αναλογική. Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται τώρα εκ των υστέρων να αλλοιωθεί αυτή η απόφαση, είναι καταδικαστέα. Θα πρέπει να γίνει μία ορθή επανάληψη, γιατί νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο προς όλους. Διατυπώθηκαν και οι δύο οι θέσεις, και η βούληση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου για τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής, και να δοθεί δίμηνη παράταση για τη διαβούλευση. Δεν θέλω να πιστέψω πως έγινε κάτι τέτοιο, γιατί αυτό επισείει διοικητικές ευθύνες για κάποιον που παραποιεί ή αλλοιώνει τις αποφάσεις και τη βούληση του δημοτικού συμβουλίου. Ψηφίσαμε πάνω σε αυτές για να έχουμε μία ξεκάθαρη απάντηση. Πρώτον στο θέμα της απλής αναλογικής για τις επόμενες εκλογές και δεύτερον για τη δίμηνη διαβούλευση και τα δύο ειπώθηκαν και επαναειπώθηκαν και ψηφίστηκαν."

 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Δύναμη Δημιουργίας - Νέα Πρόταση)

image46

"Είμαστε συνηθισμένοι στις χαραμάδες πονηριάς από τη διοίκηση σε θέματα που αποτελούν καυτή πατάτα για την ίδια. Σηκώσαμε το χέρι ψηλά και ψηφίσαμε ως Δύναμη - Δημιουργίας «υπέρ» της απλής αναλογικής, με προτάσεις και τοποθετήσεις. Αυτό βέβαια έχει καταγραφεί και σε οπτικοακουστικό υλικό. Ξεκάθαρα πράγματα. Όπως ξεκάθαρα ταχτήκαμε «κατά» της παράτασης του χρόνου διαβούλευσης του «Κλεισθένης 1». Ας μας εξηγήσει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος τον λόγο που ανέβηκε στη διαύγεια μόνο η μία από τις δύο αποφάσεις του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου. Δηλαδή μόνο αυτή της παράτασης του χρόνου διαβούλευσης. Ας μας εξηγήσει ακόμα γιατί οι δημοτικοί του σύμβουλοι εγκατέλειψαν τα έδρανά τους πριν τη ψηφοφορία. Μήπως γιατί ... «η ώρα ήταν περασμένη, θα πηγαίνατε για ύπνο; Μάλλον, ναι...τελικά»."

 

Γρηγόρης Εδιρνέλης (Αλληλεγγύη - Ανατροπή)

edirnelis.jpg srz

"Το δημοτικό συμβούλιο ξεκάθαρα πριν τη λήξη της συνεδρίασης αποφάσισε κατά πλειοψηφία δυο πράγματα. Πρώτον ότι τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής ως το επόμενο εκλογικό σύστημα τον αυτοδιοικητικών εκλογών, και δεύτερον αποφάσισε την κατά πλειοψηφία παράταση της διαβούλευσης του Κλεισθένη για δύο ακόμα μήνες. Έχουμε λοιπόν δύο αποφάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο ανέβασε η διοίκηση στη διαύγεια μία μόνο απόφαση και όχι αυτές τις δύο αποφάσεις, είναι παράτυπο και καλώ τη διοίκηση να προβεί άμεσα σε διόρθωση της ανακοίνωσης που έδωσε στη διαύγεια. Οτιδήποτε άλλο συνιστά παράβαση και παρατυπία, και νομίζω ότι παραβιάζονται οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αν δεν αναρτηθούν όπως πρέπει. 

Νομίζω -για την απουσία συμβούλων της συμπολίτευσης- ότι ήταν κίνηση τακτικής. Δεν ήθελαν να τοποθετηθούν καθαρά και προτίμησαν την αποχώρηση και την υποχώρηση, για να μην εκτεθούν απέναντι στις κομματικές τους υποχρεώσεις. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε ποτέ για σκοινί και όποιος ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη στο τέλος τον χτυπάει η ίδια η γκλίτσα. 

Το δελτίο τύπου το οποίο εγώ καυτηρίασα το χαρακτήρισα προσβλητικό, αποδείχτηκε μπούμερανγκ στη δημοτική παράταξη του δημάρχου με την απουσία και τα άδεια έδρανα των συμβούλων. Αυτό πρέπει να γίνει παράδειγμα στον κύριο δήμαρχο να αποφεύγει τις μεγαλοστομίες και τα φανφαρονικά δελτία τύπου, και να μην καυτηριάζει την αντιπολίτευση όταν δεν κοιτάει τα του οίκου του πρώτα."

 

Παναγιώτης Κοϊτσίδης (Πολιτεία με Όραμα)

kOITSIDIS-2

"Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 4ης Μαΐου του 2018, είχα τη δυνατότητα και εξέθεσα με απόλυτη σαφήνεια τις απόψεις μου σχετικά με το σχέδιο νόμου για την αυτοδιοίκηση ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του δήμου, γίνονται σεβαστές από όλους."

 

Κώστας Πατσαλάς (Πολιτεία με Όραμα)

10264021 1467186543514883 2902170962442442951 o

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου έλαβε ξεκάθαρη θέση υπέρ της απλής αναλογικής. Με αυτόν τον τρόπο έστειλε ένα συγκεκριμένο μήνυμα όχι μόνο στα κεντρικά όργανα της αυτοδιοίκησης αλλά και στους δημότες του Ωραιοκάστρου. Το εάν η απόφαση δεν αποτυπώνει με σαφήνεια τη θέση αυτή δεν είναι ζήτημα ουσίας, αλλά τυπικό, και θα πρέπει να το κοιτάξουν τα αρμόδια όργανα."

 

Ακολουθεί το βίντεο (Στάθης Κελεσίδης) με την ψηφοφορία "υπέρ" της απλής αναλογικής στο έκτακτο Δ.Σ

 

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή