Σημαιοφορίδης: Για να μη σας...κακοκαρδίσω έβαλα σε ψηφοφορία την απλή αναλογική!

Τρίτη, 15 Μάιος 2018 13:48

«Για να μη σας κακοκαρδίσω το έβαλα σε ψηφοφορία (ενν. την απλή αναλογική) και αποτυπώθηκε» ήταν η απίστευτη ατάκα του Λάκη Σημαιοφορίδη, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά την αποκάλυψη περί «αλλοίωσης» -σύμφωνα με την αντιπολίτευση- της απόφασης υπέρ της απλής αναλογικής, όπως αυτή αναρτήθηκε στη Διαύγεια. 

Στην προσπάθειά του να αντικρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, υποστήριξε ότι το «υπέρ» στην απλή αναλογική που έβαλε σε ψηφοφορία ο ίδιος, ήταν «επιμέρους ζήτημα» ψηφίσματος το οποίο τέθηκε στο Δ.Σ, και γι' αυτό τον λόγο δεν αναρτήθηκε στο αποφασιστικό που ανέβηκε στη Διαύγεια. Κατά τα άλλα, όπως είπε, το έθεσε επίσημα σε ψηφοφορία για να μην ... κακοκαρδίσει τους δημοτικούς συμβούλους. 

«Την τοποθέτηση του κ. Παπακωνσταντίνου. Τη ψηφίσαμε; Όχι. Την τοποθέτηση του κ. Εδιρνέλη, συγκεκριμένα. Του κ. Πολυχρονίδη, συγκεκριμένα... Για επιμέρους ζητήματα. Τα ψηφίσαμε; όχι. Παρά ταύτα, εγώ αυτό το θέμα που το θίξατε, για να μη σας «κακοκαρδίσω» το έβαλα σε ψηφοφορία, και αποτυπώθηκε («α έτσι» ακούγεται από δημότη που παρακολουθεί το Δ.Σ). Άρα τι αλλοιώθηκε κύριοι συνάδελφοι;» είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ, Λάκης Σημαιοφορίδης. 

 

Για εσκεμμένη πολιτική κίνηση της διοίκησης να μην καταγραφεί το «υπέρ» της απλής αναλογικής στο αποφασιστικό, έκανε λόγο ο τοπικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Λαμπρόπουλος, ο οποίος είχε φέρει ανάλογο ψήφισμα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τον «Κλεισθένης 1». Ο πρόεδρος του Δ.Σ τον «απείλησε» με δικαστήριο. 

 

Ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μίλησε για αποσιώπηση της απόφασης υπέρ της απλής αναλογικής, ενώ επεσήμανε ακόμα πως η παράταξή του, όσον αφορά την παράταση της διαβούλευσης για τον «Κλεισθένη 1», ήταν «κατά» και όχι «παρών» όπως αποτυπώθηκε στη διαύγεια.

 

Ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» Γρηγόρης Εδιρνέλης, δικηγόρος στο επάγγελμα αποδήμησε «νομικά» τα όσα υποστήριξε ο Λάκης Σημαιοφορίδης, αναφέροντας ότι, σύμφωνα με τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 3, 4, 7 παρ. 5, 7,11 και 10 παρ. 1 και 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προκύπτουν τα παρακάτω νόμιμα:

α) Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την 4/5/2018 έχοντας την νόμιμη απαρτία με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την τοποθέτηση του δημοτικού Συμβουλίου επί του σ/ν του ΥΠΕΣ με την επωνυμία "Κλεισθένης".

β) Σύμφωνα με τη σαφέστατη διατύπωση του άρθρου 4 «...αφού εξαντληθεί ο κατάλογος των ομιλητών, ο Πρόεδρος διατυπώνει την οριστική πρόταση προς ψήφιση του θέματος, όπως διαμορφώθηκε με τις τροπολογίες που πιθανόν έχουν επέλθει. Ο Γραμματέας καταγράφει την ψήφο των συμβούλων, καθώς και όσους συμβούλους αποχωρούν από τη συνεδρίαση».

γ) Κατά την συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ (κατά πλειοψηφία) να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου θέματος ψηφίζοντας 1) τη θέσπιση της απλής αναλογικής όπως αυτή προωθείται με το σ/ν ως το επόμενο εκλογικό σύστημα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και 2) την παράταση της διαβούλευσης για τα λοιπά θέματα του σ/ν για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών. 

Κατά συνέπεια λοιπόν μετά από όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φαίνεται πως έσφαλε ως προς την ερμηνεία της απόφασης της συνεδρίασης, θεωρώντας πως αποφασίστηκε μόνο η παράταση της διαβούλευσης, αφού τόσο από τα τηρούμενα πρακτικά όσο και από το βιντεοσκοπημένο και δημοσιοποιημένο υλικό προκύπτει, πως το Δ.Σ διαχωρίζοντας το θέμα της ημερήσιας διάταξης, ψήφισε και αποφάσισε επί δύο υποθεμάτων και όχι μόνο για ένα και συνεπώς οφείλει να συμπληρώσει στην διαύγεια και την απόφαση για την υπερψήφιση της απλής αναλογικής. 

 

«Αυτό που μετράει είναι η απόφαση» είπε ο δημοτικός σύμβουλος και τέως αντιδήμαρχος Τ.Ε Ανέστης Πολυχρονίδης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι εφόσον τέθηκαν δύο ουσιώδη θέματα προς ψήφιση -απλή αναλογική και παράταση χρόνου διαβούλευσης- να γίνει ορθή επανάληψη στην απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια. 

 

Για πολιτικό «τουμπεκί» έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Άγγελος Θεμελής.

 

Πάντως σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι επικεφαλής των παρατάξεων «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», Γιώργιος Παπακωνσταντίνου και Γρηγόρης Εδιρνέλης, αναμένεται να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης με αίτημα να συμπληρωθεί στην απόφαση που ανέβηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το υπέρ της απλής αναλογικής που ψήφισε το Δ.Σ στην έκτακτη συνεδρίασή του.

Να θυμίσουμε ότι στην έκτακτη συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου αποφάσισε, και τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ της απλής αναλογικής, ωστόσο στην απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια δεν αναφέρθηκε ως απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά έγινε αναφορά μόνο στο θέμα της παράτασης της διαβούλευσης για 2 μήνες. Θέμα που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης. (http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/6831-antidraseis-apli-analogiki-antipoliteusi-polites-oraiokastrou-oraiokastro.html)

Ακολουθεί το βίντεο με τη ψηφοφορία υπέρ της απλής αναλογικής

Δημοφιλή Άρθρα

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο»

Διχαστική δήλωση Αστ. Γαβότση: «Βάρδα και μη βγει δήμαρχος από το Ωραιόκαστρο» Στον φανατισμό και στη διχόνοια φαίνεται να επενδύει προεκλογικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπως έδειξε τουλάχιστον με τον λόγο…

Κυριακή, 15 Ιούλιος 2018

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παντελής Τσακίρης επανέρχεται δηλώνοντας "παρών" στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέλεξε να κάνει γνωστή την επάνοδό του (μετά 7 χρόνια) στον αυτοδιοικητικό στίβο ο πολιτευτής της Ν.Δ,…

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο

Έτσι θα είναι το Ενεργειακό σκέπαστρο στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο Ψηφιακές εικόνες από το Ενεργειακού τύπου στέγαστρο που προτίθεται να κατασκευάσει η διοίκηση του δήμου προκειμένου να «κλείσει» το δημοτικό…

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε»

Απάθεια δημάρχου για τις νέες τιμές ζώνης που «καίνε» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Η αδιάφορη αλλά συνάμα παθητική στάση του δημάρχου Ωραιοκάστρου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή των…

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις;

'Αλλα λέει ο δήμαρχος, άλλα λένε οι αποφάσεις; Την περασμένη Τρίτη 20-3-2018, δηλαδή χθες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, εξέδωσε δελτίο τύπου με διευκρινήσεις όσον αφορά την εις…

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά

Μαζί τα έπιναν Γαβότσης - Καρασαββίδης σε ταβέρνα στον Λαγκαδά Μακριά από το Ωραιόκαστρο, σε μεζεδοπωλείο του δήμου Λαγκαδά, βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου και συνέφαγαν μαζί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου…

Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018

Κύλιση στην Αρχή