Με δύο μήνες καθυστέρηση αντιλήφθηκε η διοίκηση του Δήμου τη λύση με το τηλεοπτικό σήμα στις «λευκές» περιοχές

Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2018 19:09

Μετά από καθυστέρηση περίπου δύο μηνών αντιλήφθηκε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» από τη Βουλή, με το οποίο 411.000 πολίτες της χώρας αποκτούν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια. 

Μάλιστα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας του Ωραιοκάστρου «ΠΟΛΙΤΗΣ news» στις αρχές Οκτωβρίου (στο πρώτο φύλλο κυκλοφορίας), είχε αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

Screen Shot 2018-11-27 at 19 Fotor

 

«Το νομοσχέδιο για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη, που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, έρχεται να λύσει το πρόβλημα του αποκλεισμού 411.000 συμπολιτών μας από το αγαθό της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας, έρχεται να διώξει το «μαύρο» από τις τηλεοράσεις τους. Μεταξύ αυτών των πολιτών βρίσκονται και οι κάτοικοι περιοχών του Ωραιοκάστρου. Και με τη λύση που δίνουμε, τα νοικοκυριά της Νέας Φιλαδέλφειας, του Πετρωτού και άλλων περιοχών θα ξαναδούν, εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, τηλεόραση και πάλι. Η δράση του Υπουργείου μας, που αποτελεί εκπλήρωση της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και σχετικής υπόσχεσης του ίδιου του Πρωθυπουργού, αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων θα προμηθευτούν κουπόνι για την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού, ώστε να λαμβάνουν -δωρεάν και για πάντα- το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, αλλά και -κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις- των περιφερειακών καναλιών.

Μετά από αρκετά χρόνια «μαύρου» στις τηλεοράσεις των νοικοκυριών της Περιφέρειας, όπως επιβλήθηκε κατά τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea και επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, δίνουμε οριστική λύση. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για όλους τους Έλληνες πολίτες.» 

Βέβαια τα παραπάνω «διέφυγαν της προσοχής» της νυν διοίκησης η οποία έσπευσε -προφανώς ενόψει της... προεκλογικής περιόδου- να οικειοποιηθεί την επίλυση του προβλήματος αποστέλλοντας σήμερα δελτίο Τύπου, όπου, μεταξύ άλλων σημειώνει πως μετά «από προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Αστέριου Γαβότση και του αντιδημάρχου Καλλιθέας Χρήστου Παναγιωτίδη, στις δύο παραπάνω περιοχές εξαλείφονται τα σχετικά προβλήματα σύνδεσης και παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου» !

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Ωραιοκάστρου:

"Επιλύονται πλήρως όλα τα προβλήματα πρόσβασης των κατοίκων των περιοχών της Νέας Φιλαδέλφειας και του Πετρωτού στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Έπειτα από προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Αστέριου Γαβότση και του αντιδημάρχου Καλλιθέας Χρήστου Παναγιωτίδη, στις δύο παραπάνω περιοχές εξαλείφονται τα σχετικά προβλήματα σύνδεσης και παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 169).

Έτσι, επιλύεται ένα χρόνιο ζήτημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και του Πετρωτού, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου μετά την επιτυχή έκβαση του αιτήματος τηλεοπτικής κάλυψης για την Νέα Φιλαδέλφεια και το Πετρωτό, προώθησε ήδη νέα αίτηση επίλυσης των προβλημάτων τηλεοπτικής σύνδεσης και για τις περιοχές Μεσαίο, Μονόλοφος και Μελισσοχώρι. Οι συγκεκριμένες περιοχές δεν διαθέτουν καθόλου ή διαθέτουν μη ικανοποιητική πρόσβαση στο σήμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής.

Με την νέα αίτηση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου αναμένεται ότι σύντομα θα επιλυθούν τα προβλήματα τηλεοπτικής κάλυψης και για τις περιοχές Μεσαίο, Μονόλοφος και Μελισσοχώρι."

Δημοφιλή Άρθρα

Δημοσκόπηση της εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ news" και της Opinion Poll για τον δήμο Ωραιοκάστρου

Δημοσκόπηση της εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ news" και της Opinion Poll για τον δήμο Ωραιοκάστρου Σημαντικά τα ευρήματα της έρευνας της Opinion Poll που έγινε στον δήμο Ωραιοκάστρου για λογαριασμό της free press εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ…

Κυριακή, 16 Δεκέμβριος 2018

Με δύο μήνες καθυστέρηση αντιλήφθηκε η διοίκηση του Δήμου τη λύση με το τηλεοπτικό σήμα στις «λευκές» περιοχές

Με δύο μήνες καθυστέρηση αντιλήφθηκε η διοίκηση του Δήμου τη λύση με το τηλεοπτικό σήμα στις «λευκές» περιοχές Μετά από καθυστέρηση περίπου δύο μηνών αντιλήφθηκε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Πρόσβαση…

Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2018

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ) Δεκαπέντε μήνες μετά τις καταγγελίες (σ.σ. οι οποίες επιχειρήθηκε να «μαζευτούν» μετά τον σάλο που προκάλεσαν) του δημάρχου Αστέριου Γαβότση…

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Για τον Δημήτρη Σαραμάντο η «μπίλια» στην εκλογική... ρουλέτα των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου κάθισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.…

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Πώς βιώνει την κρίση και την αγάπη του κόσμου πολύτεκνη οικογένεια στο Ωραιόκαστρο Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αστείρευτη…

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018

Κύλιση στην Αρχή