Άρχισαν τα όργανα - Η «ανικανότητα» της διοίκησης και το «καπέλωμα» της Ένωσης Γονεων & Κηδεμόνων!

Σάββατο, 01 Δεκέμβριος 2018 16:36

Σκληρή αντιπαράθεση με εκατέρωθεν βολές μεταξύ διοίκησης και επικεφαλής της 'Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ωραιοκάστρου, Μίνας Μέρμηγκα, έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της με την παράταξη του Παντελή Σκαρλάτου.
Η φωτιά που άναψε το φυτίλι της αντιπαράθεσης δεν ήταν τίποτα άλλο από την έντονη κριτική της κ. Μέρμηγκα προς τη διοίκηση του Αστέριου Γαβότση, η οποία -όπως σημείωσε στην δήλωσή της- το μόνο που εγγυάται για την Παιδεία και τον Πολιτισμό είναι η «αδυναμία, η αδιαφορία και η ανικανότητα»

Αυτή η δημόσια τοποθέτησή της, πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις των δύο προέδρων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, Βαγγέλη Χατζηαντωνίου και Παντελή Πορφυριάδη, οι οποίοι χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έκαναν λόγο (με δελτίο τύπου) για «καπέλωμα» της Ένωσης Γονέων, κατηγορώντας ταυτόχρονα την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων πως «ανερυθρίαστα χρησιμοποιεί το αξίωμα της υπέρ της πολιτικής υποστήριξης ενός υποψηφίου.» 

Οι δύο πρόεδροι μάλιστα «υπέδειξαν» και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η κ. Μέρμηγκα, υπογραμμίζοντας ότι: «εάν θέλει να κατέλθει στον «στίβο» της αυτοδιοίκησης, όπως έχει κάθε δικαίωμα, μπορεί το πράξει, αλλά πρώτα να παραιτηθεί.»

Ακολουθούν το δελτίο τύπου της διοίκησης και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

............

Δελτίο τύπου διοίκησης

Είναι πρωτοφανές το «καπέλωμα» της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου

"Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πρόωρη δημόσια τοποθέτηση της Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου, περί της στήριξης της στο πρόσωπο ενός συγκεκριμένου υποψηφίου για τον Δήμο Ωραιοκάστρου.
Είναι πρωτοφανές το «καπέλωμα» της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου από αυτές τις δηλώσεις, η οποία ανερυθρίαστα χρησιμοποιεί το αξίωμα της υπέρ της πολιτικής υποστήριξης ενός υποψηφίου.
Εάν θέλει να κατέλθει στον «στίβο» της αυτοδιοίκησης, όπως έχει κάθε δικαίωμα, μπορεί το πράξει, αλλά πρώτα να παραιτηθεί.
Η θέση της ως Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν της επιτρέπει να τοποθετείται δημόσια με τον τρόπο, που το έπραξε πρόσφατα υπέρ ενός υποψηφίου. Η παραίτηση είναι η μόνη καθαρή και έντιμη διέξοδος.

Όσο για την κριτική της για την σημερινή δημοτική αρχή, στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει με την παράταξη που είχε διοικήσει τον Δήμο την προηγούμενη τετραετία. Μια τετραετία όπου στην Πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή, δημιουργήθηκαν χρέη στους προμηθευτές, 670.000 ευρώ, που σήμερα το ποσό αυτό έχει σχεδόν μηδενιστεί. Επίσης να θυμίσουμε ότι πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε συνάντηση που έγινε, τα μέλη της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου Ωραιοκάστρου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πορεία και ολοκλήρωση των εργασιών στα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Όσον τώρα αφορά την Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, η προηγούμενη διοίκηση, δημιούργησε ένα χρέος άνω των 160.000 ευρώ [70.000 ευρώ στο φυσικό αέριο, 10.000 ευρώ στο μετοχικό ταμείο, 8.000 ευρώ στην εφορία, 10.000 ευρώ στο φοροτεχνικό γραφείο που συνεργάζονταν, 30.000 ευρώ στον ΟΤΕ, και σε αρκετούς ιδιώτες], με άβαφα και ασυντήρητα σχολεία, και με δέντρα πάνω στις σκεπές. Σήμερα λοιπόν που μιλάμε στα σχολεία έγιναν παρεμβάσεις με βαψίματα, με επιδιορθώσεις, με ηχητικές εγκαταστάσεις, με εξωτερικούς προβολείς, με νέες αίθουσες καλλιτεχνικών, με αγορές φωτοτυπικών, και με διάφορα άλλα, αφού καλύφτηκαν οι λειτουργικές δαπάνες.

Τέλος αν η κα. πρόεδρος είχε τόσα ζητήματα με τα σχολεία, όφειλε να ενημερώσει τους γονείς, και όχι την παράταξή της, εκτός εάν θέλει να έρθει για να συνεχίσει το ανύπαρκτο έργο της προηγούμενης διοίκησης, γιατί πρέπει να την θυμίσουμε ότι η σημερινή έστρεψε την βάρκα στην σωστή κατεύθυνση, γιατί πηγαίναμε για πνιγμό.

Ευάγγελος Χατζηαντωνίου Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής

Παντελής Πορφυριάδης Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής

....................................

 

ΔΗΛΩΣΗ: ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου & Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

"Ο τόπος που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας έχει την ανάγκη της συμμετοχής όλων μας. Μέσα από την ενασχόλησή μου με συλλογικούς φορείς για την παιδεία και τον πολιτισμό, διαπίστωσα με θλίψη, την αδυναμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να συνεργαστεί προκειμένου να διευκολύνει τη λειτουργία τους. Η παρούσα Δημοτική Αρχή στάθηκε μακριά από τους συλλόγους και έδειξε αδιαφορία για όλους εμάς που προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να μεταδώσουμε την παράδοση του τόπου μας, για όλους εμάς που παράγουμε πολιτισμό. 

Επιπλέον, απέτυχε παταγωδώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες τον δομών παιδείας, είτε τακτικές είτε έκτακτες. Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να ανατρέψουμε μια κατάσταση που το μόνο που εγγυάται είναι η αδυναμία, η αδιαφορία και η ανικανότητα. Χρειαζόμαστε ανοιχτή την πόρτα για διάλογο, μέσα από τον οποίο θα βρίσκονται λύσεις. Χρειαζόμαστε ανθρώπους πρόθυμους και ικανούς. 

Για τους παραπάνω λόγους, δηλώνω ότι στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Παντελή Σκαρλάτο, με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης «αν.α.σ.α». Για το δικό μας καλό και το καλό των παιδιών μας!"

Δημοφιλή Άρθρα

Δημοσκόπηση της εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ news" και της Opinion Poll για τον δήμο Ωραιοκάστρου

Δημοσκόπηση της εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ news" και της Opinion Poll για τον δήμο Ωραιοκάστρου Σημαντικά τα ευρήματα της έρευνας της Opinion Poll που έγινε στον δήμο Ωραιοκάστρου για λογαριασμό της free press εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ…

Κυριακή, 16 Δεκέμβριος 2018

Με δύο μήνες καθυστέρηση αντιλήφθηκε η διοίκηση του Δήμου τη λύση με το τηλεοπτικό σήμα στις «λευκές» περιοχές

Με δύο μήνες καθυστέρηση αντιλήφθηκε η διοίκηση του Δήμου τη λύση με το τηλεοπτικό σήμα στις «λευκές» περιοχές Μετά από καθυστέρηση περίπου δύο μηνών αντιλήφθηκε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Πρόσβαση…

Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2018

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Επί 15 χρόνια κάποιοι πλήρωναν μόνο το πάγιο καθώς δεν γίνονταν μετρήσεις στο νερό! (ΒΙΝΤΕΟ) Δεκαπέντε μήνες μετά τις καταγγελίες (σ.σ. οι οποίες επιχειρήθηκε να «μαζευτούν» μετά τον σάλο που προκάλεσαν) του δημάρχου Αστέριου Γαβότση…

Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Μετά την απομάκρυνση εκ του… εκλογικού ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Για τον Δημήτρη Σαραμάντο η «μπίλια» στην εκλογική... ρουλέτα των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου κάθισε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.…

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Η 13μελής οικογένεια από το Ωραιόκαστρο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Πώς βιώνει την κρίση και την αγάπη του κόσμου πολύτεκνη οικογένεια στο Ωραιόκαστρο Με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αστείρευτη…

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018

Κύλιση στην Αρχή