Ωραιόκαστρο: Εκδηλώσεις μνήμης για την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης τίμησε σήμερα ο Δήμος Ωραιοκάστρου με εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος».

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια στο Μνημείο Κρητών Μακεδονομάχων, πλησίον του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέση στη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος», Γιώργο Καπετανάκη.

«Η Μάχη της Κρήτης μας γεμίζει ρίγη συγκίνησης για τον άθλο που οι Κρητικοί πραγματοποίησαν για λογαριασμό ολόκληρης της Ελλάδας και η μνημόνευσή της μας επιφορτίζει με την ευθύνη να είμαστε  πάντοτε αντάξιοι της κληρονομιάς της στο παρόν, αλλά και στο μέλλον», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Σύλλογο Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος», διότι «εδώ και περίπου 15 χρόνια αποτελεί ένα ολοζώντανο κύτταρο της τοπικής μας πολιτιστικής ζωής και συμβάλλει ενεργά στη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της πλούσιας Κρητικής παράδοσης και κουλτούρας στο Ωραιόκαστρο».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος», Γιώργος Καπετανάκης, αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τη Μάχη της Κρήτης, επισημαίνοντας ότι οι Κρητικοί απέδειξαν με τον πιο γενναίο τρόπο την αγάπη τους για την πατρίδα και την ελευθερία.

Η εκδήλωση στο Μνημείο των Κρητών Μακεδονομάχων ολοκληρώθηκε με ένα ριζίτικο, αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης.

===========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,