Δ. Ωραιοκάστρου: Παραδόθηκε η εντυπωσιακή «Καστροπολιτεία» στα παιδιά

Σε μικρές πριγκίπισσες και λιλιπούτειους ιππότες παραδόθηκε σήμερα η εντυπωσιακή «Καστροπολιτεία» του Δήμου Ωραιοκάστρου! Οι πύλες της εμβληματικής παιδικής χαράς στο πάρκο του Κονταξοπούλειου Δημοτικού Γυμναστηρίου άνοιξαν το απόγευμα για τα παιδιά, που την «κατέκτησαν» με επιφωνήματα χαράς, χαμόγελα και με πολύ όρεξη για παιχνίδι! Τις μικρές και τους μικρούς ήρωες της «Καστροπολιτείας» καλωσόρισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μοιράζοντας τους πολύχρωμα γλειφιτζούρια και μπαλόνια!

«Η μεγαλύτερη χαρά για εμάς είναι τα χαμόγελα όλων αυτών των παιδιών, που τα βλέπουμε να παίζουν με κέφι και ενθουσιασμό στην «Καστροπολιτεία» . Η μεγαλύτερη ικανοποίηση που νιώθουμε ως  διοίκηση είναι να βλέπουμε πως τα έργα που υλοποιούμε βελτιώνουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η «Καστροπολιτεία» είναι πραγματικά μια εντυπωσιακή παιδική χαρά και πιστεύω πως θα την λατρέψουν τα παιδιά όχι μόνο του Ωραιοκάστρου, αλλά όλης της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Μόλις άνοιξαν οι πύλες της «Καστροπολιτείας», που κατασκευάστηκε με μέριμνα του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Χαράλαμπου Καζαντζίδη, τα παιδιά «όρμησαν» και «κατέκτησαν» το εμβληματικό κάστρο που δεσπόζει στην παιδική χαρά, ένα πολυσύνθετο όργανο πολλαπλών δραστηριοτήτων που έχει τη μορφή κάστρου και προσφέρεται για αναρρίχηση και εξερεύνηση, ενώ έχει τσουλήθρες και πολλά παιχνίδια.

Η «Καστροπολιτεία» του Δήμου Ωραιοκάστρου συνδυάζει το παιχνίδι και τη διασκέδαση με την εκπαίδευση, καθώς κάποια όργανα δραστηριοτήτων έχουν θεματολογία, όπως «αυτοκίνητο», «καιρός», «μπορείτε να συλλαβίσετε», «παγκόσμιος χάρτης», «ρολόι», «υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», «μουσική», «γίνε ο πρώτος», «ακολουθώ την γραμμή» και «νούμερα» κ.ά…

==========

Παντελής Τσακίρης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,