ΔΗΚΕΩ – ΔΟΠΠΑΩ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν εισαγωγή σε Παιδικούς Σταθμούς – ΚΔΑΠ

Τόσο από τη ΔΗ.ΚΕ.Ω. όσο και από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. ανακοινώθηκε πως ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη δωρεάν εισαγωγή στους Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2021-2022 μέσω ΕΣΠΑ:

Από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ωραιοκάστρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ω.) ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για δωρεάν εισαγωγή στον Παιδικό Σταθμό και στα ΚΔΑΠ της ΔΗ.Κ.Ε.Ω. για το σχολικό έτος 2021-2022, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, και ολοκληρώνονται την Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021.

Πληροφορίες για την συμπλήρωση των αιτήσεων παρέχονται:

Στο γραφείο της διοίκησης της ΔΗ.Κ.Ε.Ω. (Λόρδου Βύρωνα & Θεσσαλονίκης/Δημοτικό Κολυμβητήριο), τηλ. 2310697755, 2310809323.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι, όπως επίσης υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α.. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους.

Οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ γίνονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (https://www.eetaa.gr/).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν:

Το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ ΚΑΙ των δύο γονέων, το ΑΜΚΑ των παιδιών, καθώς επίσης και τους κωδικούς εισόδου στο TAXISNET.

Οι δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας νηπίων και παιδιών στο Δήμο Ωραιοκάστρου είναι:

1) Παιδικός Σταθμός- Λητής ΚΩΔΙΚΟΣ- 379

2) ΚΔΑΠ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – Α΄ Βάρδια ΚΩΔΙΚΟΣ-282

3) ΚΔΑΠ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – Β΄ Βάρδια ΚΩΔΙΚΟΣ-62522

4) ΚΔΑΠ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ- Α΄ Βάρδια ΚΩΔΙΚΟΣ-358

5) ΚΔΑΠ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ- Β΄ Βάρδια ΚΩΔΙΚΟΣ-21263

6) ΚΔΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- Α΄ Βάρδια ΚΩΔΙΚΟΣ-51869

7) ΚΔΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- Β΄ Βάρδια ΚΩΔΙΚΟΣ-62547.

==========

Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση παιδιών στους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. μέσω του Προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (ΕΣΠΑ) ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και ολοκληρώνονται την  Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, με την εξαιρετικά καινοτόμο διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε. (https://www.eetaa.gr/).

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνει με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet της ωφελούμενης) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Α) Για τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες και οι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα- εκκαθαριστικό 2020) και η κατάσταση απασχόλησης.

Β) Για τη Δράση «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» οι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ (α΄ και β΄ βαθμού), μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες λόγω εισοδήματος δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής  στη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα- εκκαθαριστικό 2020) και η κατάσταση απασχόλησης.

Επισημαίνεται ότι ωφελούμενοι των Προγραμμάτων δύνανται να είναι και άντρες, εφόσον τους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών ή βρίσκονται σε χηρεία.

Οι Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και προ-νηπίων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. είναι:

  1. Α΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Ο.Α.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης 73, Ωραιόκαστρο  (βρέφη και προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.
  2. Β΄ Βρεφικός Σταθμός Παιδόπολης  (Τέρμα Λεωφόρου Δημοκρατίας, εντός Παιδόπολης «Άγιος Δημήτριος», Ωραιόκαστρο (βρέφη,  λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.
  3. Β΄ Παιδικός Σταθμός Παιδόπολης, (Τέρμα Λεωφόρου Δημοκρατίας, εντός Παιδόπολης «Άγιος Δημήτριος», Ωραιόκαστρο (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.
  4. Γ΄ Παιδικός Σταθμός Νεοχωρούδας (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.
  5. Δ΄ Παιδικός Σταθμός Πενταλόφου (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.
  6. Ε΄ Παιδικός Σταθμός Μεσαίου (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.
  7. ΣΤ΄ Παιδικός Σταθμός Μελισσοχωρίου-Κρυονερίου (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.

Πληροφορίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων:

Στο γραφείο της διοίκησης του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω ( Μακεδονικού Αγώνα & Καραϊσκάκη, Κτίριο «Παύλος  Μελάς» – Παλαιόκαστρο) τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-694566 & 2310-690712, ώρες εξυπηρέτησης 07.30-14.00 καθημερινά

===========

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,