Δ. Ωραιοκάστρου: 3 εκατ. ευρώ για Αθλητικό κέντρο στο ύψος της Γαλήνης

Την κατασκευή αθλητικού κέντρου taekwondo στην είσοδο του Ωραιοκάστρου, στην περιοχή της Γαλήνης, ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Με ανάρτησή του η οποία μάλιστα περιέχει ψήγμα ειρωνείας προς την αντιπολίτευση, ο κ. Τσακίρης ανέφερε πως «η είσοδος της πόλης του Ωραιοκάστρου, στη Γαλήνη, θα αλλάξει οριστικά όψη. Ένα μεγάλο έργο έρχεται για όλο το Ωραιόκαστρο και όχι μόνο», σημειώνοντας την ίδια ώρα: «αφήνουμε τα μικρά στους μικρούς (πολιτικά) και δίνουμε ως διοίκηση τα μεγάλα σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας.»

Σύμφωνα με τη δημόσια ανάρτηση του Δημάρχου, ο δήμος Ωραιοκάστρου πέτυχε χρηματοδότηση 3.000.000 ευρώ για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου με αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, με πάρκο, παιδική χαρά και χώρο πρασίνου.

«Ένα ακόμη μεγάλο έργο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η σημερινή διοίκηση προκειμένου να αναδείξει τον τόπο μας ως σημείο αναφοράς σύγχρονης και εξελισσόμενης πόλης της Δυτικής Θεσσαλονίκης» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικού – Διοικητικού, Δημήτρης Καρασσαβίδης.

Το έργο

Η ανάπλαση αφορά στο Οικοδομικό Τετράγωνο 15 που βρίσκεται στον οικισμό Γαλήνη, στη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου σε συνδυασμό με την λειτουργική ενσωμάτωση του ημιτελούς κτιρίου που βρίσκεται εκεί.

Πρόκειται για ένα έργο που άρχισε το 2006, αλλά στην πορεία εγκαταλείφθηκε, αφήνοντας ένα ημιτελές κτίσμα.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου συνέταξε σχετική μελέτη και κατέθεσαν πρόταση χρηματοδότησης ύψους 3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η επιτροπή αξιολόγησης την προηγούμενη εβδομάδα ενέκρινε την πρόταση και έτσι ανάβει το πράσινο φως για να τεθεί το έργο σε τροχιά υλοποίησης.

Στο οικοδομικό τετράγωνο πρόκειται να κατασκευαστεί υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο – προπονητήριο Ταε Κβον Ντο, που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης, αποδυτήρια, ιατρείο, αναψυκτήριο και χώρους αποθήκευσης.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του έργου, ο υπαίθριος χώρος υποδιαιρείται σε τέσσερις επί μέρους περιοχές. Η πρώτη αφορά στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου αποτελεί η διαμόρφωση της πλατείας που θα περιλαμβάνει ένα υπόστεγο χώρο με την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου.

Η δεύτερη περιοχή του υπαίθριου χώρου αφορά στη διαμόρφωση αναβαθμών, που θα δημιουργούν ένα φυσικό αμφιθεατρικό σκηνικό. Στην τρίτη περιοχή προβλέπεται να διαμορφωθεί μια παιδική χαρά ακριβώς απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Η παιδική χαρά έχει σχεδιαστεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και πιστοποιημένο εξοπλισμό και πρόκειται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του οικισμού της Γαλήνης.

Τέλος, η τέταρτη περιοχή ανάπλασης του υπαίθριου χώρου του Ο.Τ. 15 αφορά στη διαμόρφωση ενός χώρου στάσης, με παγκάκια ορθογωνικού σχήματος από μπετόν και ξύλο. Στο χώρο αυτό, παράλληλα, διαμορφώνεται και ένας κήπος με ενδημικά, μυρωδικά φυτά, που θα έχει ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δίνοντας τη δυνατότητα επισκέψεων από μαθητές.

==========

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,