Ωραιόκαστρο: Αγιασμός στο «Πέτρινο» σχολείο – άνοιξε τις πόρτες του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το «Πέτρινο» σχολείο, το παλαιό λιθόκτιστο κτήριο που κουβαλά ιστορία και προσφορά πολλών χρόνων θα «πλημμυρίσει» ξανά με παιδικές φωνές. Ο Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τις πόρτες του παλιού διδακτηρίου ανοιχτές, έτοιμο να δεχτεί και πάλι μαθητές και εκπαιδευτικούς. Λειτουργικό και ασφαλές παραδόθηκε σήμερα με την έναρξη της νέας σχολικής στον δήμο Ωραιοκάστρου, παρουσία του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, του αντ/ρχου Οικονομικού, Δημήτρη Καρασαββίδη, της πρόεδρου ΔΣ και επιτροπής Παιδείας, Λία Δρόσου, δασκάλων, μαθητών και γονέων.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο προϊστάμενος του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου, πατέρας Νικόλαος Μοναστηρίδης, ο οποίος στο κήρυγμά του μετέφερε το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας σε περιόδους κρίσεων. (Βίντεο)

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μαζί με ευχές για μια καλή και ασφαλή χρονιά προς τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, αναφέρθηκε στον ασημένιο Ολυμπιονίκη, Άγγελο Βλαχόπουλο.

Κάλεσε τους δασκάλους να «ανακαλύψουν» και να καλλιεργήσουν τα ταλέντα των παιδιών δηλώνοντας βέβαιος πως στο τέλος «θα καμαρώσουμε πολλούς «Άγγελους Βλαχόπουλους». (βίντεο)

Με τη σειρά της, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, Φωτεινή Κεφαλίδου, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και καλωσόρισε τα «πρωτάκια» της νέας σχολικής χρονιάς, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και τους συνεργάτες του γιατί «ξεπερνώντας δυσκολίες, αντιξοότητες και χρονοβόρες διαδικασίες, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα, να παραδώσουν ένα σύγχρονο διδακτήριο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου.» (Βίντεο)

Ο Δάσκαλος… που «έβγαλε» Δήμαρχο

Ο Γιώργος Μπάρμπας, δάσκαλος στο 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου εδώ και περίπου τριάντα χρόνια, δήλωσε συγκινημένος από τη σημερινή ημέρα. Έχοντας …άριστο μαθητή τον Παντελή Τσακίρη, σήμερα, όπως ανέφερε στο Polites Oraiokastrou, το έφερε ο χρόνος να εγκαινιάσει μαζί του ένα σύγχρονο σχολείο:

«Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που μαζί με τον Δήμαρχο εγκαινιάζουμε ένα νέο κτήριο στον τόπο που μεγαλώσαμε και ζούμε. Έχουν περάσει γενιές και γενιές από αυτό το σχολείο γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική και ξεχωριστή αυτή η μέρα. Το Παντελή Τσακίρη τον είχα μαθητή μου. Ήταν άριστος μαθητής και σε συμπεριφορά και σε χαρακτήρα και που έφτασε ως εδώ αυτό σημαίνει πολλά.»

Η ιστορία του σχολείου

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου βρίσκεται στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, στην οδό Αριστοτέλους. Ιδρύθηκε το 1931. Το 1932 κατασκευάστηκε το παλιό διδακτήριο. Από το σχολικό έτος 1983-1984 στεγάζεται στο υφιστάμενο διδακτήριο. Το Σεπτέμβριο του 2001 δόθηκε σε χρήση μια νέα πτέρυγα με δύο αίθουσες διδασκαλίας.

Το παλιό λιθόκτιστο κτίριο είναι ένα διώροφο κτίριο με στέγη, έχει εμβαδό περίπου 520 τ.μ. και κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1960. Το σχήμα του είναι ορθογωνικό.

Επιστολή Λίας Δρόσου προς τους Εκπαιδευτικούς

Η πρόεδρος του Δ.Σ. και επιτροπής Παιδείας, Λία Δρόσου, με επιστολή της προς τους εκπαιδευτικούς, ευχήθηκε κουράγιο, υπομονή και δύναμη:

Αξιότιμοι συνάδελφοι καθηγητές/-τριες,

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Σας ευχαριστούμε που μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους εποχή καταφέρατε το αδύνατο.

Δώσατε ζωή στις ψηφιακές οθόνες, πήρατε τα παιδιά μας από το χέρι και τους δείξατε για μια ακόμη φορά το δρόμο προς τη γνώση. Τα βοηθήσατε να εκφράσουν τα συναισθήματά τους σε ένα νέο περιβάλλον. Γονείς και παιδιά με τη βοήθειά σας ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις της ασύγχρονης διδασκαλίας και παρά τις αντιξοότητες σε υλικοτεχνικό και προσωπικό επίπεδο, τα καταφέραμε.

Σήμερα ξεκινά μία καινούρια χρονιά. Οι δυσκολίες μεγάλες, όπως και οι προκλήσεις. Μέσα από τις σχολικές επιτροπές του Δήμου μας, θα είμαστε στο πλευρό σας αρωγοί σε ό,τι χρειαστείτε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Ακόμη και αν αυτές αρκετές φορές μειονεκτούν της επιθυμίας μας να σας προσφέρουμε το κάτι παραπάνω.

Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μιλώντας εκ μέρους του σώματος των συναδέλφων μου σας εύχομαι κουράγιο, υπομονή και δύναμη.

Να έχετε όλοι μια καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά! Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία σας! Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.

Με Εκτίμηση

Η Πρόεδρος ΔΣ Ωραιοκάστρου & Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Δρόσου Ευαγγελία

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , , ,