Τι γίνεται με τα «λιμνάζοντα» ανταποδοτικά χρήματα καθαριότητας και φωτισμού;

Τα τέλη που πληρώνουμε για την καθαριότητα και τον φωτισμό έχουν καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει: «εγώ ο πολίτης πληρώνω στο Δήμο τα ανταποδοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ που μου επιβάλει ο Δήμος και ο Δήμος έχει την υποχρέωση να αξιοποιήσει ολόκληρο το ποσό αυτών των τελών για να μου παρέχει καθαριότητα και φωτισμό».

Η νέα διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου βρήκε στα ταμεία του δήμου «λιμνάζοντα» χρήματα, ένα ποσό μαμούθ που αγγίζει, ίσως και ξεπερνάει τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά προήλθαν από την υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών το Δεκέμβριο του 2016, μετά από την εισήγηση του τότε αντιδημάρχου Οικονομικών επί διοίκησης Αστέριου Γαβότση, Ηρακλή Τσακαλίδη. Ο δήμος άρχισε να εισπράττει από την 1/1/2017 χωρίς όμως να γίνονται οι απαιτούμενες και αναγκαίες επενδύσεις από τους διατελέσαντες αντιδημάρχους καθαριότητας και τον προηγούμενο δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

Δεδομένο λοιπόν του υψηλού και …διαχρονικού αποθεματικού προκύπτουν αβίαστα τα εξής ερωτήματα; Ήταν αναγκαία η αύξηση των δημοτικών τελών κατά 33%; Για ποιο λόγο δεν έγιναν οι επενδύσεις και ποιοι ευθύνονται για αυτό; Ποιες άραγε είναι οι (ξανά) επενδύσεις της νέας διοίκησης ενόψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού; Έχει επενδυτικό πρόγραμμα;

Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων…

#H σημερινή επιδημιολογική κατάσταση οδήγησε την Πολιτεία να επιτρέψει στους δήμους στην άντληση χρημάτων από τον συγκεκριμένο κωδικό και για άλλες έκτακτες καταστάσεις.

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,