Τοποθέτηση Σ.Αναστασιάδη για τη δημιουργία του ογκολογικού νοσοκομείου στο Δ. Ωραιοκάστρου

Στην κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Λητή του Δ. Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό και βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας στην εφημερίδα “ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ” Λαγκαδά – Ωραιοκάστρου:

“Η Θεσσαλονίκη αφήνει πίσω της την μιζέρια και τη στασιμότητα γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός την έθεσε στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος. Φέτος από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως, ένα από τα πέντε έργα που ανακοίνωσε ήταν και η κατασκευή νέου ογκολογικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Το σημερινό ογκολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, «Θεαγένειο», που υπηρέτησε την δημόσια υγεία για δεκαετίες και πρόσφερε τα μέγιστα στην κοινωνία, είναι πλέον ξεπερασμένο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής.

Η δημιουργία ενός σύγχρονου ογκολογικού νοσοκομείου, εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, που θα εξυπηρετεί όλη τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, είναι επιτακτική εδώ και πολύ καιρό. Έστω και με καθυστέρηση δρομολογείται η κατασκευή του ο δε χώρος εγκατάστασης του, σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού, βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης. Ο χώρος αυτός όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ανήκει στο δήμο Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας, στην περιοχή της Λητής.

Χώρος τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά, είναι έτοιμος και αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη και ιδανικότερη λύση, από όποια πλευρά και αν το εξετάσει κανείς.

============

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,