Καταγγελία μητέρας για επικίνδυνο διαδικτυακό «challenge game» στο Παλαιόκαστρο

Επικίνδυνο παιχνίδι «challenge game» καταγγέλλει μητέρα με ανάρτησή της στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τη «μόδα» στο διαδίκτυο που επιτάσσει επικίνδυνες προκλήσεις σε νεαρά παιδιά, οι οποίες τις περισσότερες φορές μπορεί να φέρει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή αυτών που συμμετέχουν.

Σύμφωνα με τη ανάρτηση της μητέρας:

«Πριν λίγη ώρα ήρθα αντιμέτωπη κι εγώ με ένα πιθανό επικίνδυνο «challenge game» παιδιών στην οδό Καραϊσκάκη, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου.

Λόγω έλλειψης επαρκή φωτισμού στο σημείο παρατήρησα μια σκιά να κινείται χαμηλά στο οδόστρωμα, φυσικά φρέναρα πολλά μέτρα πιο πριν διότι μου δημιουργήθηκαν αμφιβολίες.

Μετά λύπης μου, αντιλήφθηκα πως ήταν μαθητής όταν σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει προς το παγκάκι του σχολείου! Ο μαθητής φορούσε μαύρες φόρμες και τα λευκά σχέδια ή οι γραμμές στην φόρμα του έκαναν αντανάκλαση στο φως των φαναριών. Σοκαρισμένη και αρκετά στεναχωρημένη αποφάσισα να μιλήσω στο παιδί πως είναι άκρως επικίνδυνο και λάθος αυτό το είδος παιχνιδιού καθώς θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

Αντίκρισα δυο όμορφα αγόρια ηλικίας 10-12 ετών, ο πρώτος μου ζήτησε συγνώμη και ο δεύτερος απλά παρακολουθούσε, όπως παρακολουθούσε το «challenge». Θα σας παρακαλούσα να μιλήσετε στα παιδιά σας για την σοβαρότητα και την επικινδυνότητα της πράξης αυτής, ακόμα θυμάμαι τα προσωπάκια τους… δεν μπορώ καν να φανταστώ μια διαφορετική εξέλιξη. Το αστυνομικό τμήμα είναι ενήμερο, τους κάλεσα άμεσα. Εύχομαι να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο και να μην προκύψει ποτέ κάτι δυσάρεστο.»

Σημειώνεται πως είναι επικίνδυνα διαδικτυακά «παιχνίδια» και online προκλήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των χρηστών μονοπωλούν συχνά πυκνά την επικαιρότητα και κατά συνέπεια και το ενδιαφέρον των παιδιών μας.

[φωτό αρχείο]

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,