Ωραιόκαστρο: Ψήφισμα καταδίκης φαινομένων παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και εκβιασμού αιρετών

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου με μοναδικό θέμα συζήτησης την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης φαινομένων παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και εκβιασμού αιρετών προσώπων, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου προχώρησε ομόφωνα επί των καταμετρηθεισών ψήφων στην έκδοση του εξής ψηφίσματος:

«Μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις παρακολούθησης και εκβιασμού του δημάρχου Ωραιοκάστρου που συγκλόνισαν την τοπική μας κοινωνία και έγιναν ευρέως γνωστές σε πανελλαδικό επίπεδο, επιθυμούμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πρόσωπο του δημάρχου, αλλά και κάθε αιρετού δημοτικού ή τοπικού συμβούλου, καθώς και κάθε ανθρώπου που θα μπορούσε να έχει πέσει επίσης θύμα τέτοιων παράνομων πρακτικών και μεθοδεύσεων.

Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, κάθε χυδαία και παράνομη πρακτική που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ιδιωτικότητα, θίγει τη δημοκρατική συνείδηση κάθε ευσυνείδητου πολίτη και επιχειρεί να διαβρώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή απειλής εις βάρος αιρετών και αμαύρωσης της εικόνας τους με ανοίκειες και ποινικά κολάσιμες μεθόδους, οι οποίες μπορούν να αλλοιώσουν την εντύπωση των πολιτών για αυτούς και να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και τρόμου.

Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη για την αντιμετώπιση αντίστοιχων υποθέσεων που πλήττουν το κύρος των θεσμών και «πληγώνουν» τη δημοκρατία.

Ενθαρρύνουμε κάθε αιρετό ώστε να μη διστάσει να καταφύγει στις Αρχές και να καταγγείλει τέτοια νοσηρά φαινόμενα χωρίς κανένα ίχνος φόβου, όπου και όποτε εμφανιστούν ξανά.

Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν φοβούνται.

 Η χυδαιότητα, η παρανομία και οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις θα μας βρίσκουν πάντα ενωμένους και δυνατούς».

===========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, ,