Επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης το έργο της αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι και τμήμα της Λητής

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει επιτέλους το σημαντικό έργο «Τμήμα Υπολειπόμενων Δικτύων Ακαθάρτων των Οικισμών Λητής και Μελισσοχωρίου Δήμου Ωραιοκάστρου» που επί χρόνια βρισκόταν σε τέλμα.

Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, από τον Θωμά Βράνο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α.Ο.Τ.Α.» ως «φορέας κατασκευής» του έργου, από την Ευδοξία Κυριακίδου – Βέσκου, πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου, ως «κύριος του έργου» και από τον Μιχαήλ Γιαλιτάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «ΚΑΝΤΙΑ Έργα Α.Τ.Ε.» ως «ανάδοχος» κατασκευής του έργου.

«Εργαστήκαμε εντατικά και συντονισμένα για να επιλύσουμε χρόνια προβλήματα και να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στο Μελισσοχώρι και σε τμήμα της Λητής», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου πέτυχε να ενταχθεί στους “οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας” το Μελισσοχώρι, κάτι που δεν είχε γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Με αυτό τον τρόπο η περιοχή συμπεριλήφθηκε στην αναθεώρηση του επιχειρησιακού προγράμματος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) και στη συνέχεια εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου, ύψους 3,48 εκατ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.).

«Είμαστε ικανοποιημένοι που επιτέλους ξεκινά ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον τόπο μας, ένα έργο που κάποιοι θεωρούσαν ότι είχε ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και όσους εργάστηκαν, για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να υπογραφεί η σύμβαση υλοποίησης», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος.

«Για να υλοποιηθεί το έργο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Υπό τις οδηγίες του δημάρχου εργαστήκαμε μεθοδικά και επιτέλους τίθεται σε τροχιά υλοποίησης ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Μελισσοχώρι και τη Λητή», ανέφερε η πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Ευδοξία Κυριακίδου – Βέσκου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου. 

==========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,