Γ. Παρισόπουλος: Ο κόσμος δεν μας τίμησε για να είμαστε καταγραφείς των προβλημάτων, αλλά για να τα λύνουμε

Ο Γιώργος Παρισόπουλος σε μια μίνι συνέντευξη στο «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ»

Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκανε σε μίνι συνέντευξή του, ο Γιώργος Παρισόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και ένας εκ των ιδρυτών της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία τώρα». Απαντώντας σύντομα στις ερωτήσεις της εφημερίδας «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» , ο κ. Παρισόπουλος μίλησε για το «πνεύμα συνεργασίας» μέσα στην παράταξη, για την αντιπολίτευση, για τον Παντελή Τσακίρη καθώς και για την ενδεχόμενη συνεργασία με τη σημερινή διοίκηση του δήμου:

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μια ερώτηση που την ακούμε να λέγεται συχνά τελευταία από πολλούς. Πως ο Γιώργος Παρισόπουλος, το νούμερο «2» της «Συνεργασία τώρα» φαίνεται να εγκαταλείπει τη «γραμμή πλεύσης» της δημοτικής του παράταξης;

Για ποια «γραμμή πλεύσης» μιλάτε; Να τονίσω πως η τοπική αυτοδιοίκηση πάντα αποτελούσε και αποτελεί ένα χώρο συνεργασίας δημιουργικών δυνάμεων πάνω από «πλεύσεις» και κομματικές «εντολές». Ένα έργο σε μια περιοχή, μια ασφαλτόστρωση ενός δρόμου, μια ανάπλαση σε γειτονιά και πολλά άλλα, αποτελούν καθημερινές, πραγματικές ανάγκες και οι συμπολίτες μας απαιτούν να γίνουν ανεξάρτητα από «παραταξιακές» ταμπέλες. Σε αυτό συμφωνούσαμε όλοι σε μια «κοινή γραμμή πλεύσης». Τώρα αν έχει εκλείψει το «συνεργασία» δίπλα από το «τώρα» αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Δηλαδή δεν υπάρχει «πνεύμα συνεργασίας» στην παράταξη του Ανέστη Πολυχρονίδη; Θα αποχωρήσετε από τη δημοτική παράταξη που είστε τώρα;

Υπάρχει και η παράταξη, υπάρχει και η συνεργασία και φυσικά ο Ανέστης.  Όμως καμιά φορά ο χρόνος δεν συμφωνεί πάντα σε όλα με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι «αποστάσεις» ακόμα και με ανθρώπους που εκτιμάς και σέβεσαι. Αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να λειτουργώ συλλογικά και όχι με αποκλεισμούς πέρα από όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και στοχεύσεις.

Να σας ρωτήσω ευθέως λοιπόν. Θα υπάρξει προσχώρηση στο διοικητικό σχήμα του Παντελή Τσακίρη υπό μορφή συνεργασίας, ή θα υπάρξει οριστική προσχώρηση;

Κοιτάξτε. Θέλω να είμαι χρήσιμος, όσο μπορώ αποτελεσματικός και να συμβάλλω με τον τρόπο μου στην επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μου. Δεν μου αρέσει να είμαι απλός παρατηρητής, ή θεατής των καταστάσεων που παιδεύουν τον συμπολίτη μου. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για χωριστά «στρατόπεδα» σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες και συνθήκες. Ο κόσμος δεν μας τίμησε με τη ψήφο του για να είμαστε καταγραφείς των προβλημάτων που τον ταλανίζουν αλλά για να τα λύνουμε…

…σας ψήφισαν σε μια παράταξη όμως

…αυτό ακριβώς σας απαντώ. Οι πολίτες ήξεραν πολύ καλά με ποιο εκλογικό σύστημα πήγαιναν στις κάλπες, γνώριζαν πολύ καλά ποιον θα ψηφίσουν για να τους εκπροσωπήσει στη διοίκηση που ενδεχομένως θα προκύψει από τις συνεργασίες που απαιτούσε η απλή αναλογική. Δεν κάνουμε εμείς εδώ στο Ωραιόκαστρο τους νόμους. Ούτε έχουμε εμμονή σε στρατηγικές αντιπολίτευσης. Όχι, δεν θα υπάρξει «προσχώρηση» σε κανένα διοικητικό σχήμα, θα υπάρξει όμως κοινό μέτωπο ευθύνης για τα προβλήματα του τόπου μας.

Από τη μία πλευρά ο δήμαρχος και από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση;

…και στη μέση ο τόπος; Σχεδόν πάντα δεν γίνεται έτσι; Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και νομίζω ότι θα κρίνουν και θα θυμηθούν στην κάλπη τι έχει κάνει και τι όχι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.  Οι πολίτες διαμαρτύρονται  για τα πεπραγμένα μα κυρίως για τα μη πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Αλλά και η αντιπολίτευση πρέπει να είναι εποικοδομητική, να έχει διάρκεια και όχι ανεπάρκεια. Ενίοτε η συνεχιζόμενη ανεπάρκεια της (όποιας) αντιπολίτευσης, να παρουσιάσει ουσιαστικές πολιτικές θέσεις μόνο θετικά δεν προμηνύει για τον δήμο μας. Η πόλωση για την διαίρεση της μικρής κοινωνίας μας δεν κάνει καλό.

Για την υπόθεση της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής του δημάρχου Ωραιοκάστρου τι λέτε;

Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν το τόπο και την ηθική μας και πρέπει να βρίσκουν σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του Δήμου Ωραιοκάστρου. Με πρωτοβουλία του Ανέστη Πολυχρονίδη ήμασταν οι πρώτοι που καταδικάσαμε απερίφραστα την κάθε προσπάθεια παραβίασης στην προσωπική ζωή του καθενός, πόσο μάλλον του Δημάρχου Παντελή Τσακίρη.

===========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,