Παντελής Τσακίρης: Ενότητα, Αισιοδοξία και Δράση για το 2022

  • Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, μέσα από την εφημερίδα “ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ”

“Οι αντικειμενικές δυσκολίες του 2021 δεν μείωσαν ούτε στο ελάχιστο τη βούλησή μας να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων μας.

Εργαστήκαμε σκληρά για να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας ενώπιον των συνδημοτών μας, και με τη νέα χρονιά θα δούμε να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης αποφάσεις που λάβαμε με επίκεντρο την εφαρμογή του Τεχνικού μας Προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει έργα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και απαντά σε διαχρονικά προβλήματα.

Δίνουμε έμφαση στη στήριξη της Δημόσιας Υγείας. Ενδεικτικά αναφέρω τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού, την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε Δημοτικό Ιατρείο στο Ωραιόκαστρο, την ενίσχυση του «RemoteCare» και τη στήριξη των δημοτικών δομών υγείας.

Ενισχύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, στηρίζοντας τους ευάλωτους συμπολίτες μας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, του σχεδίου μας για την δημιουργία «Κέντρου Ημέρας» και της υλοποίησης πρωτοβουλιών με κοινωνικό χαρακτήρα.

Στον τομέα του αθλητισμού προγραμματίζουμε συντηρήσεις και αναβαθμίσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ενώ παράλληλα θέλω να αναφέρω και την επιτυχημένη μας διεκδίκηση περίπου 3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αθλητικού κέντρου – προπονητηρίου πολεμικών τεχνών και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή της Γαλήνης.

Μας ενδιαφέρει να ενδυναμώσουμε την τοπική πολιτιστική παραγωγή και να σταθούμε στο πλευρό των συλλόγων μας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε σχεδιάσει να υλοποιήσουμε δράσεις πολιτισμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Στηρίζουμε τις εκπαιδευτικές δομές του τόπου μας, καθώς προβλέψαμε να διατεθούν κονδύλια στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή για την υλικοτεχνική υποδομή σχολικών κτιρίων. Προχωρήσαμε στην κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων. Ήδη λειτουργεί από την φετινή χρονιά το ολοκαίνουργιο 4ο Γυμνάσιο στη Γαλήνη, ένα σχολείο πρότυπο, πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας.

Μετά από εντατική προσπάθεια  λειτουργεί από φέτος πλήρως αποκατεστημένο και λειτουργικό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, το ιστορικό «Πέτρινο». Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου. Υλοποιούμε την ανέγερση δύο νέων υπερσύγχρονων βιοκλιματικών σχολικών κτιρίων, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στο Παλαιόκαστρο. Αναβαθμίζουμε σχολικά κτίρια με συνεχείς παρεμβάσεις και συντηρήσεις μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».  Επιπρόσθετα, δημιουργούμε νέες παιδικές χαρές και αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες.  Στους ίδιους και ακόμη εντονότερους ρυθμούς θα συνεχίσουμε και το 2022.

Εύχομαι σε όλους ένα δυναμικό, παραγωγικό νέο έτος, με αγάπη, ψυχική δύναμη και πίστη στις δυνατότητές μας.”

============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , ,