Συνάντηση κορυφής της ελληνικής ομογένειας τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί, το τριήμερο 12-13-14 Ιανουαρίου, η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με το ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).

Στο πλαίσιο γεύματος που παραχώρησε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης,  τόνισε ότι «η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εκτός κοινοβουλίου και εκτός Αθήνας και είναι ένα γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την Θεσσαλονίκη».

Η κοινή συνεδρίαση της ελληνικής ομογένειας στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, στις 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης και ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι από ομοσπονδίες ομογενών.

Θα ακολουθήσει την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 (09.00 – 14.00, Αποθήκη Δ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) η  ημερίδα «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη». Κατά  τη διάρκεια  των εργασιών της, τις οποίες θα συντονίσει ο κ. Αναστασιάδης, θα συζητηθεί  ο αναπτυξιακός και ο γεωστρατηγικός ρόλος της αξιοποίησης των λιμένων της Βορείου Ελλάδος. Στους ομιλητές της εκδήλωσης  περιλαμβάνονται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννης Πλακιωτάκης, o υφυπουργός Εθνικής  Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης. Επίσης  θα συμμετάσχουν με ομιλίες οι  Δήμαρχοι  Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνος  Ζέρβας, Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης και Αλεξανδρούπολης Ιωάννης  Ζαμπούκης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές του εξωτερικού θα έχουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και θα επισκεφθούν την Παναγία Σουμελά και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και της Πέλλας.

Την τρίτη και τελευταία μέρα οι ομογενείς βουλευτές θα επισκεφθούν την Παναγία Σουμελά και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και της Πέλλας, ενώ θα έχουν συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,