Β. Χατζηαντωνίου – Α. Χαλκίδης: Όλα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων στο Δ. Ωραιοκάστρου

Έτοιμα να επαναλειτουργήσουν είναι τα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου τη Δευτέρα, με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Βαγγέλη Χατζηαντωνίου και Αναστάσιο Χαλκίδη, να διαβεβαιώνουν τους γονείς με δηλώσεις τους στο Polites Oraiokastrou, ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στις σχολικές μονάδες που λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει:

Βαγγέλης Χατζηαντωνίου πρόεδρος σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Βαγγέλης Χατζηαντωνίου

«Τα σχολεία μας ανοίγουν ξανά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλήρως εφοδιασμένα με αντισηπτικά και απολυμαντικά, όπως προβλέπεται από τα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. Επίσης, έχουμε διαθέσει σε όλα τα σχολεία μάσκες μίας χρήσης, ώστε σε περίπτωση που κάποιο παιδάκι χάσει την δική του ή του πέσει από το πρόσωπο, αυτή να αντικαθίσταται άμεσα. Επίσης, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ώστε να αντιμετωπίζουμε άμεσα όποια προβλήματα προκύπτουν.  Ευχόμαστε στους μαθητές, στους δασκάλους και στους γονείς καλή και εποικοδομητική νέα χρονιά».

Αναστάσιος Χαλκίδης πρόεδρος σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αναστάσιος Χαλκίδης

«Με αφορμή την επανέναρξη των μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου υπενθυμίζει τη σημασία της τήρησης των οδηγιών που δίδονται από τον ΕΟΔΥ για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τα σχολεία είναι έτοιμα να δεχθούν ξανά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Από την έναρξη του σχολικού έτους ως και σήμερα πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες ειδικές απολυμάνσεις, ενώ ακολούθησαν και επαναληπτικές όπου παρουσιάστηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Χορηγούνται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα μάσκες και αντισηπτικά, ενώ δόθηκαν και ειδικά υγρά αντισηπτικά επιφανειών, προκειμένου το προσωπικό καθαριότητας να τα χρησιμοποιεί στις κοινόχρηστες επιφάνειες. Επίσης, μεριμνήσαμε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, προκειμένου να συνεχίσουμε να έχουμε τα σχολεία μας ανοιχτά, εντούτοις σημαντικό ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη καθώς πρέπει όλοι μας να εφαρμόζουμε τις οδηγίες (διενέργεια των προβλεπόμενων τεστ, μάσκες, αποστάσεις). Ευχόμαστε το 2022 να είναι το έτος επίτευξης στόχων τόσο για τους μαθητές όσο και για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό. Καλή χρόνια με υγεία».

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,