Αναπάντητη μέχρι και σήμερα η αύξηση κατά 33% των δημοτικών τελών επί διοίκησης Αστ. Γαβότση

Την ανάγκη να «απολογηθεί» και ίσως να απλώσει ομπρέλα προστασίας σε πρώην συνεργάτες του για την υπερβολική -επί θητείας του- αύξηση των δημοτικών τελών κατά 33%, ένιωσε ο παραιτηθείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Ο κ. Γαβότσης, με γραπτή του ανακοίνωση, αρχικά κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη, ότι «αρνείται» να μειώσει (ξανά) τα δημοτικά τέλη προκειμένου (προφανώς) να το χρησιμοποιήσει ως «εργαλείο για προεκλογική εκμετάλλευση». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην «αναγκαιότητα» που οδήγησε τη διοίκησή του να επιλέξει να επιβάλει μια υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών μιλώντας για:

  • την «εγκληματική» (όπως είπε) μείωση κατά 47% των δημοτικών τελών από τον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο. Σημειώνεται εδώ βέβαια, πως ο κ. Γαβότσης είχε αναφερθεί στη μείωση αυτή κατά τη διάρκεια της κεντρικής του προεκλογικής ομιλίας (το 2014) στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, τονίζοντας μάλιστα ότι ήταν κάτι το οποίο ο ίδιος …ψήφισε αφού ήταν σωστό! (ΒΙΝΤΕΟ)
  • την «επιβεβλημένη» αύξηση για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις στον τομέα αυτό (καθαριότητας) «ώστε να προσφέρουμε στους πολίτες καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών.» Όμως τα τέλη που πληρώνουμε για την καθαριότητα και τον φωτισμό έχουν καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει: «εγώ ο πολίτης πληρώνω στο Δήμο τα ανταποδοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ που μου επιβάλει ο Δήμος και ο Δήμος έχει την υποχρέωση να αξιοποιήσει ολόκληρο το ποσό αυτών των τελών για να μου παρέχει καθαριότητα και φωτισμό». Ο δήμος βέβαια άρχισε να εισπράττει από την 1/1/2017 τα υπερβολικά αυξημένα τέλη χωρίς όμως να γίνονται οι απαιτούμενες και αναγκαίες επενδύσεις από τους διατελέσαντες αντιδημάρχους καθαριότητας και τον προηγούμενο δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

              Και το πιο σημαντικό:

  • την αύξηση που ήταν «επιβεβλημένη» όπως σημείωσε, αφού έπρεπε να «εξισορροπηθούν» τα έσοδα με τις δαπάνες. Βέβαια εδώ τίθεται ένα πολύ απλό και διαχρονικό ερώτημα, στο οποίο συστηματικά αποφεύγουν και αδυνατούν να απαντήσουν επί της ουσίας μέχρι και σήμερα, τόσο ο εισηγητής της αύξησης όσο και ο τότε δήμαρχος Ωραιοκάστρου: γιατί προχώρησαν στην υπερβολική αύξηση κατά 33% και μάλιστα σε μνημονιακές περιόδους, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο τότε αντιδήμαρχος των Οικονομικών, Ηρακλής Τσακαλίδης, το 2016 τα έσοδα (4.016.287) υπολείπονταν των εξόδων (4.230.698) κατά 5,33%;

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2022, ο παραιτηθείς δήμαρχος επανέλαβε την πρόταση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών.

(ΒΙΝΤΕΟ Το ψηφίσαμε ήταν σωστό)

=========

Το Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,