Στο μικροσκόπιο της ΕΑΔ η υπόθεση των βεβαιώσεων για «ανύπαρκτα» έργα στο Δ. Ωραιοκάστρου;

Στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ενδέχεται να μπει η δημόσια καταγγελία του Αντιδημάρχου Οικονομικών – Διοικητικού, Δημήτρη Καρασαββίδη, σχετικά με φερόμενες βεβαιώσεις εκτέλεσης έργων ύψους 200.000 ευρώ, τα οποία έργα -όπως υποστήριξε ο ίδιος- ουδέποτε υλοποιήθηκαν στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σώμα επιθεωρητών – ελεγκτών της ανεξάρτητης αρχής προτίθεται να προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο της περίεργης αυτής υπόθεσης προκειμένου, αφενός να διαπιστώσει εάν ευσταθεί η συγκεκριμένη καταγγελία και αφετέρου να δοθούν απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν: Σε ποια «αόρατα έργα» αναφέρθηκε ο κ. Καρασαββίδης, ποια περίοδο αφορούν και ποιος-οι είναι αυτοί που φέρεται να έδωσαν τις υποτιθέμενες βεβαιώσεις για να απαιτηθεί η πληρωμή τους με αντίστοιχη αγωγή από τον υποτιθέμενο ανάδοχο;

Σημειώνεται, ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου κέρδισε την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, χωρίς τελικά να βγει ούτε ένα ευρώ μέσα από τα ταμεία του.

Η καταγγελία στα social media

Η υπόθεση ήρθε από το «πουθενά» στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου ενάμιση μήνα, μετά από δημόσια καταγγελία του αρμόδιου αντιδημάρχου μέσα από τα social media. Ο κ. Καρασαββίδης με ανάρτησή του στο facebook έκανε λόγο για «παρορμητικούς» τύπους, τους οποίους μάλιστα συμβούλευε να είναι πιο …συγκρατημένοι «γιατί και εκκρεμοδικίες υπάρχουν εις βάρος τους και βεβαιώσεις προς τρίτους έχουν εκδώσει, ότι έχουν υλοποιηθεί έργα στον δήμο μας αξίας 200.000 ευρώ, που η διοίκηση μας απέδειξε ότι ουδέποτε υλοποιήθηκαν και φυσικά κέρδισε και την αντίστοιχη αγωγή – απαίτηση του υποτιθέμενου αναδόχου».

Όπως ήταν φυσικό η ανάρτηση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με πρώτο τον δικηγόρο και πολίτη αυτού του Δήμου, Γρηγόρη Εδιρνέλη, να ζητά απαντήσεις. Ο πρώην επικεφαλής της «Αλληλεγγύη Ανατροπή» αναρωτήθηκε δημόσια με ανακοίνωσή του, αν «καταγγέλθηκε η παρανομία αυτή και στον Εισαγγελέα διαφθοράς για να διερευνήσει το αξιόποινο των πράξεων του τότε αναθέτοντα και του «υποτιθέμενου» αναδόχου, όπως υποχρεούται από το νόμο.»

Ακόμα σημείωσε με νόημα πως σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να πραγματωθεί σε βάρος του (ενν. τον Δ. Καρασαββίδη) «είτε η υπόσταση του αδικήματος της απιστίας είτε της παράβασης καθήκοντος.»

Επίσης ανέφερε, πως και η άλλη πλευρά, οι «θιχθέντες», έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν τα εκ του νόμου δικαιώματα τους ή αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης από την προσβολή της προσωπικότητας τους, από αδικοπραξία, κ.λπ. κατά του καταγγέλλοντα και οποιουδήποτε τρίτου εμπλεκόμενου.

Μήνυση κατά του Δημήτρη Καρασαββίδη;

Μήνυση με χρηματική ικανοποίηση 200.000 ευρώ για ηθική βλάβη φέρεται να έχει υποβάλει πρώην αυτοδιοικητικός κατά του νυν αντιδημάρχου Οικονομικού – Διοικητικού, Δημήτρη Καρασαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αυτοδιοικητικός, φαίνεται πως «είδε» τον εαυτό του μέσα στη συγκεκριμένη ανάρτηση – καταγγελία στα social media του κ. Καρασαββίδη σχετικά με τις φερόμενες βεβαιώσεις τέλεσης των έργων, με αποτέλεσμα να προχωρά σε μηνυτήρια αναφορά κατά του αντιδημάρχου, ζητώντας ταυτόχρονα χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Εφόσον βέβαια ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

==========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,