Δ. Ωραιοκάστρου: Δραματική έλλειψη αστυνόμευσης – Επιστολή αγωνίας σε Θεοδωρικάκο

Νέο καμπανάκι κινδύνου για τις μεγάλες και πολύ σημαντικές ελλείψεις στην αστυνόμευση στο Δήμο Ωραιοκάστρου χτυπάει η διοίκηση του Δήμου μετά την καταγραφή νέων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή της Γαλήνης.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, έστειλε για πολλοστή φορά επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, αυτή τη φορά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ζητώντας το αυτονόητο: να ενισχυθεί και να επανδρωθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου όσο και το Τμήμα Ασφάλειας, καθώς τα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών παρουσιάζουν ανησυχητική άνοδο και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μειώνεται συνεχώς.

Δεν είναι λίγοι οι δημότες που ζητούν αύξηση των αστυνομικών περιπολιών στους δρόμους ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την εμφανή αδυναμία αστυνόμευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Τσακίρης στην επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Θεοδωρικάκο αναφέρει:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ – Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

«Με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι σε συνέχεια της αλληλογραφίας με τον προκάτοχό σας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιθυμώντας να σας αναφέρω ότι επείγει η άμεση επάνδρωση με επιπλέον αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου και του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, καθώς επίσης και η ενίσχυση των περιπολιών στο Δήμο μας. Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται ολοένα και πιο συχνά περιστατικά ληστειών και κλοπών στην περιοχή μας.

Πρόκειται για ένα αίτημα που επανειλημμένα έχω καταθέσει προς το Υπουργείο στο οποίο προΐστασθε και επιμένω να καταθέτω μέχρι να ικανοποιηθεί, καθώς οι πολίτες μας στο Δήμο Ωραιοκάστρου βιώνουν έντονα το αίσθημα της ανασφάλειας. Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε δέκτες αναφορών από δημότες μας, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών και ληστών. Μας εκφράζουν την ανησυχία και το φόβο τους, τονίζοντας πως τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η περιουσία τους. Οι διαρρήκτες και οι ληστές δεν διστάζουν να εισβάλουν σε κατοικίες ακόμη και την ώρα που βρίσκονται εντός οι ιδιοκτήτες τους!

Πρόσφατα στην περιοχή της Γαλήνης του Δήμου Ωραιοκάστρου καταγράφηκαν περιστατικά διαρρήξεων και ληστειών σε κατοικίες. Οι κάτοικοι νιώθουν ανασφάλεια, φοβούνται και εύλογα ζητούν να ενισχυθούν οι περιπολίες των αστυνομικών στην περιοχή για να προστατευθούν. Τα κρούσματα εγκληματικότητας δυστυχώς είναι αυξημένα και στις άλλες περιοχές του Δήμου μας, στη Δ.Ε. Μυγδονίας και στη Δ.Ε. Καλλιθέας. Το πρόβλημα το έχω επανειλημμένα καταθέσει και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι επείγει η άμεση ενίσχυση του ΑΤ Ωραιοκάστρου, καθώς καλύπτει μία περιοχή γεωγραφικά μεγάλη και η υφιστάμενη δύναμη δεν επαρκεί, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς.

Ευελπιστώ στην ανταπόκρισή σας και στην άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας. Θεωρώ πως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον Δήμο Ωραιοκάστρου είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,