Ερώτηση Κ. Χήτα στη Βουλή για τα αδέσποτα του Δήμου Ωραιοκάστρου

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον  Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής της «Ελληνική Λύση», Κωνσταντίνος Χήτας, και η οποία έχει να κάνει με τη μέριμνα για τα αδέσποτα του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης του βουλευτή, «σε ανησυχία και προβληματισμό βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής, εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκύλων στην περιοχή.»

Στην ερώτηση κάνει λόγο για την καθημερινή καταγραφή του προβλήματος επιβίωσης των αδέσποτων αλλά και για «το πρόβλημα συμβίωσης με τους ανθρώπους, καθώς δεν υπάρχει από πλευράς Δήμου Ωραιοκάστρου κανένας προγραμματισμός.»

Προσθέτει ότι τα αδέσποτα εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και συνεχίζονται συνεχώς οι εγκαταλείψεις και «παρά τις συστάσεις προς τον Δήμο για περισυλλογή και φροντίδα, ο Δήμος στο κομμάτι αυτό είναι πολύ πίσω, επιδεικνύοντας πλήρη αδυναμία διαχείρισης.»

Αναφερόμενος στη Φιλοζωική Ωραιοκάστρου, ο κ. Χήτας επισημαίνει ότι με κάθε τρόπο έχει ζητήσει τροφές για να μπορεί να σιτίζει τα ζώα και αυτά να είναι πιο ήρεμα χωρίς το άγχος αναζήτησης τροφής.

Επίσης τονίζει ότι ίσως ο εμβολιασμός των ζώων, η δημιουργία χώρων σίτισης ή δομών φιλοξενίας αδέσποτων ή ακόμη καλύτερα η δημιουργία καμπάνιας υιοθεσίας αδέσποτων σε συνεργασία με φιλοζωικές εταιρίες να αποτελούσαν μερικές λύσεις που οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους.

«Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τη συμπεριφορά του και από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα. Οι ιθύνοντες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας μη μείνουν μόνο στις καλές προθέσεις αλλά σε έργα ουσίας» καταλήγει ο βουλευτής της «Ελληνική Λύση».

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,