Π. Τσακίρης: Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση για τη ΜΕΑ

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους τοποθέτηση από πλευράς διοίκησης διότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, σχετικά με το θέμα της δημιουργίας ΜΕΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσακίρης έκανε σαφές στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, πως η μόνη ενημέρωση που είχε ήταν μόνο μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων στον τύπο. 

Μάλιστα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει μία πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Μιχάλη Γεράνη και στη συνέχεια πρόθεσή του είναι να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τους αρμόδιους φορείς.  

Σημειώνεται ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου είναι ανάμεσα στις τέσσερις υποψήφιες περιοχές που θα γίνει η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικού Τομέα της Θεσσαλονίκης, που πριν από λίγα 24ωρα εγκρίθηκε να κατασκευαστεί. 

Τα μείζονα ζητήματα

Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα που έβαλαν στο τραπέζι του Δ.Σ τόσο οι πολίτες όσο και το σώμα των αιρετών στα εκτός ημερησίας, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου σημείωσε:

Για την πιθανότητα δημιουργία μονάδας καύσης απορριμμάτων RDF και SFR στη δυτική Θεσσαλονίκη, θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα ανάλογη συνάντηση. Ο Παντελής Σκαρλάτος διερωτήθηκε «πως μπορεί να έχει τοποθετηθεί ο δήμος Ωραιοκάστρου μέσα σε ένα σχήμα ΣΔΙΤ χωρίς να γνωρίζει για ποιο λόγο», βάζοντας στο “κάδρο” τη διοίκηση Γαβότση. 

Για τη συνεργασία ΟΑΣΘ – ΚΤΕΛ ο δήμαρχος τόνισε πως αυτό που ενδιαφέρει είναι να εκτελούνται οι υπηρεσίες για όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, είτε λέγεται ΟΑΣΘ είτε ΚΤΕΛ. «Είναι συμβατική υποχρέωση» σημείωσε «να εκτελούν τις υποχρεώσεις τους», καθώς και ότι «το ΚΤΕΛ θα πληρώνεται βάση των χιλιομέτρων των οποίων διανύονται ανεξαρτήτως αν θα υπάρχει ένας επιβάτης μέσα ή 150». Να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών και η σταθερή τιμή του εισιτηρίου υπογράμμισε η αντιπολίτευση, εάν και εφόσον βέβαια προχωρήσει αυτή η συνεργασία. Ακόμα τέθηκε και το θέμα της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας.

Για το φλοιοφάγο έντομο ανέφερε πως έχει γίνει η αυτοψία από τη διεύθυνση δασών, έχει οριοθετηθεί ο χώρος του δασοκτήματος του Ωραιοκάστρου και πρέπει να προχωρήσουν σε υλοτόμηση χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο σε υλοτόμηση. Ωστόσο υπάρχει μία αντίθεση απόψεων αφού αυτή πρέπει να γίνει α) ή με τη Διεύθυνση Δασών σε συνεργασία με υλοτομικό συνεταιρισμό, «όπου όσες ενέργειες έγιναν από τη διεύθυνση δεν έχει γίνει αυτό εφικτό, ή β) με ιδιώτη ο οποίος ενδιαφέρεται να κάνει δωρεάν την υλοτόμηση και να εκμεταλλευτεί τη ξυλεία. Περιμένουμε να μας απαντήσουν αν νομιμοποιούμαστε να κάνουμε αυτό». 

Για τα λατομεία – δανειοθαλάμους ο κ. Τσακίρης ξεκαθάρισε ότι το σώμα των αιρετών πρέπει να σεβαστεί απολύτως την απόφαση της τοπικής κοινωνίας. «Υπάρχουν συμβάσεις που λήγουν μέσα στο 2020 που σημαίνει ότι θα κληθεί ξανά αυτό το σώμα να αποφανθεί αν επιθυμεί την συνέχιση της λειτουργίας τους ή όχι. Όσον αφορά τα λατομεία του Δρυμού. Όσον αφορά τα λατομεία του Μεσαίου αυτό που θα επιδιώξουμε από την πρώτη στιγμή είναι ο αποχαρακτηρισμός της συγκεκριμένης περιοχής, όπου έχει πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να κλείσουν τα λατομεία στην περιοχή».

Για τους δανειοθαλάμους είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου πως θα εισηγηθεί «να μη δοθεί άδεια αλλά σε κάθε περίπτωση αποφασίζει το σώμα». 

Οι πρώτες εντυπώσεις από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο

Ξεκάθαρος και διαβασμένος ήταν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, απέναντι σε μία επίσης διαβασμένη αντιπολίτευση για τα προβλήματα του τόπου και κυρίως για τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. 

Ο Παντελής Σκαρλάτος (αν.α.σ.α) έδωσε από την αρχή υπεύθυνο, αντιπολιτευτικό στίγμα. Το ύφος και το στυλ πάντως φαίνεται πως θα είναι ανάλογο με την πολιτική της διοίκησης Τσακίρη. 

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Δύναμη Δημιουργίας) δεν έδειξε διατεθειμένος, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλε, να ξεφύγει από την πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων με τις μακρόσυρτες τοποθετήσεις. 

Ο Γρηγόρης Εδιρνέλης (Αλληλεγγύη – Ανατροπή) ήταν «σα να μην πέρασε μία μέρα». Σωστός και αξιόπιστος με σωστές παρεμβάσεις. Υπήρχαν φορές που…επανάφερε την τάξη στην αίθουσα.

Ο Άγγελος Θεμελής έδωσε -όπως πάντα- το «παρών» μαζί με το διαχρονικό και σταθερό του σκεπτικό απέναντι στα θέματα του δήμου.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης απουσίαζε διαμαρτυρόμενος διότι όπως υποστήριξε, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της παράταξης, δεν έλαβαν έγκαιρα την πρόσκληση και τις εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. 

Εντυπωσιακή ήταν η επίσημη πρώτη της νέας προέδρου του ΔΣ, Λίας Δρόσου. Με ευθύ και στρωτό λόγο αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο Δ.Σ. Πολύ μικρή εξαίρεση ήταν η παραπάνω ανοχή που έδειξε στο «πινγκ – πονγκ» αντιπαραθέσεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
,