Οι προτάσεις στο ΔΣ για τα 100 χρόνια Εθνικής Μνήμης από τη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ»

Σε μια σειρά επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή αναφέρεται η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ».

Στη χρονιά που ο απανταχού ελληνισμός ο απανταχού Ελληνισμός αποτίει φόρο τιμής σε όλες τις αθώες ψυχές που χάθηκαν καθώς και στους πρόσφυγες εκείνης της εποχής που βίωσαν τον ξεριζωμό, η δημοτική παράταξη του Ανέστη Πολυχρονίδη καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις στο ΔΣ:

1) Ανάρτηση σημαίας μεσίστια -κατά την θλιβερή επέτειο, σε όλες τις κοινότητες του Δ. Ωραιοκάστρου.

2) Δίπλα στο πανώ για την Ποντιακή Γενοκτονία, να τοποθετηθεί κι ένα για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

3) Φύτευση 100 δένδρων ελιάς σε συνεργασία με τους Συλλόγους σε κάποιο εμβληματικό σημείο του Δήμου Ωραιοκάστρου.

4) Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας και προβολής ντοκιμαντέρ, σχετικά με τα πρώτα χρόνια διαβίωσης των προσφύγων και την ιστορική αναδρομή-ανάπτυξη του Δ. Ωραιοκάστρου .

5) Διοργάνωση έκθεσης Εικόνων και Κειμηλίων των προσφύγων σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και τους Ι.Ν. του Δήμου.

6) Διοργάνωση θεατρικής-αφηγηματικής βραδιάς σε συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και με συμμετοχή των μεγαλύτερων κατοίκων, σχετικά με την συμβίωση των πρώτων χρόνων μεταξύ γηγενών και προσφύγων. 

7) Διοργάνωση στα δημοτικά σχολεία διαγωνισμού ζωγραφικής, με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή.

8) Πρόταση στα γυμνάσια-λύκεια και στους συλλόγους, να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή.

9) Εθελοντικές αιμοδοσίες, συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες του πολέμου στην Ουκρανία καθώς και συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τους τοπικούς φορείς και τους συλλόγους για την δυνατότητα φιλοξενίας ομογενών από την πολύπαθη Μαριούπολη και όχι μόνον!

10) Πολιτιστική βραδιά με μουσική, τραγούδι, χορό και δρώμενα σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους καλλιτέχνες του δήμου Ωραιοκάστρου και όχι μόνο.

==========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , , , ,