Στα «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Με το μπλε χρώμα φωτίστηκε το βράδυ της 2ας Απριλίου 2022 το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να φωτιστούν με το μπλε χρώμα στις 2 Απριλίου Δημαρχεία και εμβληματικά κτίρια σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να αναδειχθεί το θέμα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Από το 2008 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε διεθνώς την 2α Απριλίου ως ημέρα ανάδειξης του αυτισμού και ευαισθητοποίησης σχετικά με τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, διοργανώνει ημερίδα για τον αυτισμό με φιλανθρωπικό σκοπό.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, στις 6 το απόγευμα στο καφέ «B House» (Θεσσαλονίκης 64, Ωραιόκαστρο). Τα έσοδα από την κατανάλωση των αφεψημάτων όσων συμμετάσχουν στην ημερίδα θα διατεθούν στην Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα», που λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, θα απονείμει τιμητική πλακέτα  στην Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα» για την προσφορά της στον τομέα της προστασίας και εκπαίδευσης των ατόμων με αυτισμό.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Ευάγγελος Πιαστόπουλος, ψυχολόγος της Μονάδας «Ελπίδα» και ο Ευάγγελος Κατικαρίδης, διευθυντής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19. Για την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού / νόσησης ή αρνητικού rapid test.

==========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , ,