Ο Δ. Ωραιοκάστρου τίμησε την «Ελπίδα» (φωτορεπορτάζ)

«Είναι πραγματικά συγκλονιστικό και σπουδαίο το έργο που παράγετε στην Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία ”Ελπίδα”, όπως και η προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος Φίλων της Ελπίδας, στηρίζοντάς σας επικουρικά. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το ότι η Μονάδα βρίσκεται στον τόπο μας, στις παρυφές του Δασοκτήματος Ωραιοκάστρου, και μας θυμίζει το πώς μπορούμε να είμαστε άνθρωποι, οτιδήποτε άλλο είναι περιττό. Σας συγχαίρουμε για την προσφορά σας και θέλω να γνωρίζετε ότι στεκόμαστε ειλικρινείς αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο σας».

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, εξήρε το έργο της «Ελπίδας» και απένειμε στην πρόεδρο της, Μαρία Καστανοπούλου, τιμητική πλακέτα ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύχρονης προσφοράς της Μονάδας στον τομέα της προστασίας και της εκπαίδευσης των ατόμων με αυτισμό.

Ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε και στην πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου να κατασκευάσει σε χώρο απέναντι από την Μονάδα «Ελπίδα» ένα πάρκο για ΑμΕΑ, που θα παρέχει την δυνατότητα σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να απολαμβάνουν στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω, θέλω να ευχαριστήσω την κοινότητα του Ωραιοκάστρου, όλον αυτό τον κόσμο που επί χρόνια μας αγκαλιάζει και μέσω του Συλλόγου Φίλων της Ελπίδας μας στηρίζει. Δεν έχω δει ποτέ μια κοινότητα ανθρώπων να ενδιαφέρεται τόσο πολύ, αυτό μας συγκινεί και μας δίνει δύναμη», είπε η πρόεδρος της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα», Μαρία Καστανοπούλου.

Η απονομή της τιμητικής πλακέτας από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου στην πρόεδρο της «Ελπίδας» έγινε στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής ημερίδας για τον αυτισμό που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ωραιοκάστρου. Η ημερίδα έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο καφέ «B House» και τα έσοδα από την κατανάλωση των αφεψημάτων όσων συμμετείχαν διατέθηκαν στην «Ελπίδα».

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί είστε εδώ και αφιερώνετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να ενημερωθούμε όλοι για τον αυτισμό και να ενισχύσουμε την ”Ελπίδα”, που λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο. Παρουσιάζει σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο στην εκπαίδευση των αυτιστικών ατόμων και έχουμε καθήκον να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια», είπε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΠΚΜ, Χρήστος Μήττας, εκπρόσωποι συλλόγων, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Για τον αυτισμό και για το έργο της «Ελπίδας» μίλησαν ο Ευάγγελος Πιαστόπουλος, ψυχολόγος της Μονάδας και ο Ευάγγελος Κατικαρίδης, διευθυντής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).

=========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,