Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού «Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ»: Επανέρχεται ξανά στις 22 Μαΐου

Μπορεί να έλειψε από το ημερολόγιο, μπορεί οι εκατοντάδες φίλοι να στερήθηκαν, λόγω πανδημίας, τις όμορφες ανοιξιάτικες εξορμήσεις στο πανέμορφο δασόκτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου, όμως τα … «ψέματα» τελείωσαν.

Ο 8ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού «Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ» ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά τις υπέροχες πολυάριθμες παρέες του με τις δικές τους «δρομικές» ιστορίες στην περιοχή, τις οικογένειες, τις μανούλες και τους μπαμπάδες με τα μωρά στο καρότσι, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους υπέροχους αθλητές …όλο τον κόσμο.

Κορίνα Κοντοδήμου
πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων «Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ»

«Την Κυριακή 22 Μαΐου θα είμαστε ξανά όλοι μαζί να χαρούμε, να αθληθούμε, να βρεθούμε στα ίδια πατήματα καρδιάς με τους συμπολίτες μας για να προσφέρουμε πολύ πολύ αγάπη» σημείωσε στην εφημερίδα «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων «Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ», Κορίνα Κοντοδήμου, και συνέχισε:

«Όλα αυτά τα χρόνια, οι συμμετέχοντες αλλά κυρίως οι άνθρωποι της Μονάδας, οι γονείς και τα παιδιά, οι εργαζόμενοι, η Διοίκηση και ο Σύλλογος Γονέων, μιλούν για ένα πανηγύρι χαράς που κάθε χρόνο δυναμώνει τα θετικά του μηνύματα. Αυτή τη γιορτή της χαράς και της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ετοιμάζουμε και φέτος. Έχουμε μεγάλη ανάγκη από χαμόγελα, από εξωστρέφεια, από γιορτή μετά από δύο χρόνια “υποχρεωτικής σιωπής”. Γι αυτό σας καλούμε όλες και όλους να ζήσουμε μαζί αυτή την υπέροχη γιορτή» αναφέρει η κ. Κοντοδήμου.

       Ο 8ος Αγώνας Βουνού είναι ένας κλασσικός αγώνας με τρεις διαδρομές που σκοπό έχουν να προσφέρουν ευχαρίστηση και άθληση, καθώς και τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι δρομείς από ψηλά την πόλη της Θεσσαλονίκης, τη θάλασσα και ίσως να μπορέσουν να πουν και μια …«καλημέρα» στον Όλυμπο.

«Είναι όλοι εδώ» υπογραμμίζει η κ. Κοντοδήμου. «Βροντερό παρών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  με τον κ. Τζιτζικώστα, τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης με την κα Πατουλίδου, τον Δήμο Ωραιοκάστρου με τον κ. Τσακίρη . Όλοι μαζί με τους ευγενικούς Χορηγούς μας και τους ενθουσιώδεις Εθελοντές στοχεύουμε σε μια δράση με ισχυρό φιλανθρωπικό, αθλητικό και εθελοντικό αποτύπωμα.»

Όμως, πώς ξεπήδησε αυτή η ιδέα; Πώς βρήκε αμέσως πρόσφορο έδαφος να ανθίσει και να στεριώσει;

«Ο στίχος του Σαββόπουλου θα κάνει την εικόνα» μας λέει η Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων «Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ», Ειρήνη Κέπετζη, και εξιστορεί:

Ειρήνη Κέπετζη
Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων «Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ»

«Το 2013  ήρθε στον Δήμο Ωραιοκάστρου ένα Μέλος του Συλλόγου Φίλων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, άρα της Παρέας, ο αεικίνητος Φώτης Μπιτζιλής και μου μίλησε για  τη διοργάνωση ενός αγώνα βουνού στο Δήμο μας. Την είχαν συζητήσει στο Συμβούλιό τους, τη σκέφτηκαν, έψαξαν, ρώτησαν και έμαθαν και μια Κυριακή, στις 13 Μαρτίου 2013, ο 1ος  Αγώνας Βουνού «Αυτισμός- ΕΛΠΙΔΑ» ήταν γεγονός.»

«Ενθουσιασμένοι οι συμμετέχοντες και οι παρευρισκόμενοι στις εκκινήσεις, στους τερματισμούς και στις απονομές» συνεχίζει η κ. Κέπετζη «μιλούσαν για κάτι πρωτόγνωρο στην πόλη μας. Τα παιδιά της Μονάδας παρακολουθούσαν έκπληκτα την προετοιμασία των χώρων υποδοχής δρομέων και επισκεπτών και αρκετά από αυτά έζησαν τον Αγώνα στο 1 χλμ. με τους γονείς ή τους συνοδούς τους.»

      Ο επόμενος αγώνας και μέχρι το 2019, τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου Φίλων της Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης του Αγώνα Βουνού, έβαζαν πιο ψηλά τον πήχη, έφερναν περισσότερο κόσμο κοντά στην ΕΛΠΙΔΑ, οι εταιρείες που στηρίζουν τον αγώνα ως πολύτιμοι χορηγοί πολλαπλασιάστηκαν.  

Όλοι έβλεπαν μέσα σε αυτή τη δράση την προσφορά, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, πράξεις ανθρωπιάς που αντανακλούν άμεσα στην κοινωνία μας, στην πόλη μας, στην ΕΛΠΙΔΑ. Η Πρόεδρος κα Κορίνα Κοντοδήμου, κόβοντας φέτος μοναχικά την πίτα του Συλλόγου Φίλων, μόνο με τα Μέλη του Δ.Σ., ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που στερούμαστε τους Φίλους μας και να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους.

      Οι δυσκολίες όμως είναι για να αντιμετωπίζονται και για να γίνονται βήματα μπροστά.  Έτσι λοιπόν, ο Σύλλογος Φίλων «Αυτισμός-ΕΛΠΙΔΑ» συνεχίζει την παράδοση και καλεί όλο τον κόσμο στον 8ο Αγώνα Βουνού που θα γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

       Πληροφορίες-Εγγραφές autismelpida.gr

==========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,