Το 1ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου στο πρόγραμμα ΚΑ229-Erasmus+2020- Code4Europe

Από τις 28 Μαρτίου 2022 έως την 1η Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 4η εκπαιδευτική συνάντηση με εκπαιδευτικούς από την Ιταλία ,Κροατία, Πολωνία ,Πορτογαλία και την Τουρκία  στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus+ Δράση ΚΑ229, με τίτλο “Code4Europe”.

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου υποδεχτήκαμε τις αντιπροσωπείες των εταίρων με μία τελετή που περιλάμβανε μουσική ,θεατρικά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά  τμήματα στα οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας . Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης την προβολή ενός βίντεο παρουσίασης της χώρας και της πόλης μας, την προβολή ενός βίντεο με θέμα τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, καθώς και δραστηριότητες κωδικοποίησης στις οποίες συμμετείχαν και οι εταίροι μας . Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου , η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , ο πρόεδρος ης Σχολικής Επιτροπής , καθώς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Την Τρίτη 29 Μαρτίου, οι αντιπροσωπίες των εταίρων επισκέφτηκαν διάφορες τάξεις και παρακολούθησαν από κοντά μία σειρά  δημιουργικών και βιωματικών  δράσεων κωδικοποίησης που υλοποιήθηκαν από  μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των εταίρων στην Αγρέπαυλη, το παλαιότερο εύρημα της παλαιοχριστιανικής περιόδου στο Παλαιόκαστρο .

Η τρίτη και η τέταρτη ημέρα του προγράμματος ήταν αφιερωμένες σε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, συγκεκριμένα στη Βεργίνα και το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την 1η Απριλίου, οι αντιπροσωπίες των εταίρων επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογικό Μουσείο ΝΟΗΣΙΣ, και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας και των νεότερων χρόνων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παράθεση δείπνου προς τιμήν των αντιπροσωπειών των εταίρων και την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής και παρακολούθησης.

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,