Έρχονται κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δ. Ωραιοκάστρου

Ποδηλατάδες με κοινόχρηστα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά ποδήλατα θα μπορούν να κάνουν στο προσεχές μέλλον οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, αφού η διοίκηση εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων.

«Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τον κόσμο τόσο σε ελληνικές πόλεις, όσο και σε πόλεις του εξωτερικού. Με τη χρήση των ποδηλάτων οι δημότες μας θα μπορούν να μετακινούνται οικονομικά και εύκολα, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον», αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο. Προβλέπεται ακόμη η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας απομακρυσμένης διαχείρισης των συσκευών πεδίου, δηλαδή φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων.

Επίσης, όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιούν τακτικά τα ποδήλατα θα μπορούν να εκδώσουν κάρτα συνδρομής, ενώ μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα οι πολίτες θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να έχουν ακριβή εικόνα για την διαθεσιμότητα των ποδηλάτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης των πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας.

============

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , ,