Μανιταρολιχουδιές …μετά μουσικής στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Μπορεί η Νεοχωρούδα να είναι το χωριό των αβγών στη βόρεια Ελλάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει και το σημείο αναφοράς για πάρα πολλούς φίλους των μανιταριών. 

Για ακόμη μία χρονιά πλήθος κόσμου συμμετείχε στη «5η Μανιταρογιορτή» που διοργάνωσε (20/21 Σεπτεμβρίου) με εξαιρετική επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» με την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη Συλλόγων Μανιταρόφιλων από τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα, με τη συνεργασία επιχειρήσεων του τόπου καθώς και με την οικονομική ενίσχυση από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Λιχουδιές από μανιτάρια

Όσοι έδωσαν το «παρών» στην όμορφη αυτή εκδήλωση δοκίμασαν γευστικό ριζότο από μανιτάρια, ριγκατόνι με μανιτάρια, μαγειρίτσα από μανιτάρια, ευφάνταστες λιχουδιές από μανιταροπροϊόντα, αλλά είχαν και την ευκαιρία να αγοράσουν και δημιουργίες σχετικών με το μανιτάρι αλλά και συναφών φυσικών προϊόντων. Όλα αυτά υπο τον ήχο των τραγουδιών από το μουσικό συγκρότημα MANITAROCK

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλο τον κόσμο για την παρουσία του στη Νεοχωρούδα αλλά και όλους όσοι βοήθησαν, δούλεψαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη, μοναδική γιορτή στην περιοχή μας» δήλωσε στο Polites Oraiokastrou ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» Βασίλης Αρβανιτόπουλος. 

«Πρέπει ο κόσμος να γνωρίσει τα μανιτάρια, να γίνουμε όλοι μανιταρόφιλοι» συνέχισε ο κ. Αρβανιτόπουλος «είναι ένα πολύ νόστιμο προϊόν, με χαμηλές θερμίδες, που μπορεί να το βρει παντού ο καθένας. Οφείλουμε όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν πρόκειται να το μαζέψουμε οι ίδιοι». 

Παρευρέθηκαν ακόμη…

Στη γιορτή παρευρέθηκαν εκτός των άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Μπάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» και «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γρηγόρης Εδιρνέλης και Άγγελος Θεμελής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικού και πολιτιστικών συλλόγων κ.α. 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας: