Πειθαρχικό έλεγχο 7 υπαλλήλων του Δ. Ωραιοκάστρου ζητά η Αρχή Διαφάνειας μετά τις καταγγελίες της «αν.α.σ.α.»

Πειθαρχικό έλεγχο επτά υπαλλήλων του Δήμου Ωραιοκάστρου φέρεται να ζητά η Εθνική Αρχή Διαφάνειας από τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» με τίτλο «Σοβαρές παρατυπίες επί ημερών Π. Τσακίρη», η ΕΑΘ καλεί τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, ως προϊστάμενη αρχή, να εξετάσει αν οι εν λόγω εργαζόμενοι  προχώρησαν σε παράτυπες διαδικασίες σχετικά με απευθείας αναθέσεις και πληρωμές, κυρίως  για περιπτώσεις επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το πόρισμα των επιθεωρητών που άσκησαν τον έλεγχο -μετά από καταγγελίες του επικεφαλής της «αν.α.σ.α.» Παντελή Σκαρλάτου- έχει αποσταλεί προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων αλλά «ενδεχομένως και αιρετών».

Το ρεπορτάζ προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης του Δήμου και «αν.α.σ.α.», με τον «καταγγέλλοντα» Παντελή Σκαρλάτο να μιλά για «παράνομες απευθείας αναθέσεις της διοίκησης Π. Τσακίρη» και τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου (με ανάρτηση στο διαδίκτυο) να τον χαρακτηρίζει «λασπολόγο» και «γνωστό πλέον σκανδαλολόγο».

Ταυτόχρονα, μέσω της ανάρτησης – απάντηση στον κ. Σκαρλάτο, η διοίκηση του Δήμου βάζει στο «κάδρο» και τον τέως αντιδήμαρχο Οικονομικών επί διοίκησης Αστέριου Γαβότση, Ηρακλή Τσακαλίδη, διότι σε ανάρτησή του στο facebook «αφήνει σαφή υπονοούμενα κατά των υπαλλήλων, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης από τον Δήμαρχο.»

Ακολουθούν οι εν λόγω ανακοινώσεις:

Παντελής Τσακίρης

“αν.α.σ.α.”

Ηρακλής Τσακαλίδης

Σχετικά με την αναφορά του ονόματος του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών στην ανακοίνωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, ο επικεφαλής της “Συνεργασία τώρα”, Ανέστης Πολυχρονίδης, έβγαλε “Δελτίο Τύπου”:

—-

“Το φως της δημοσιότητας (εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 10/7/2022) είδε περίληψη του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μετά από καταγγελίες για σοβαρότατες οικονομικές παρατυπίες ποσού 353.000 ευρώ στην περίοδο 2019-2021 στον δήμο Ωραιοκάστρου. Χωρίς κανένα ίχνος αξιοπρέπειας, με σημερινή του ανάρτηση στα social media (FB), ο δήμαρχος επιτίθεται με λυσσαλέο τρόπο μεταξύ άλλων  και στο μέλος της παράταξής μας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ και Αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Ηρακλή Τσακαλίδη, βάζοντας παράλληλα στο κάδρο του ανακύψαντος προβλήματος τους εργαζόμενους.

Ρητά διακηρύσσουμε προς πάσα κατεύθυνση την απεριόριστη εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας ( διοικητικό, τεχνικό και εργατοτεχνικό προσωπικό)  και καλούμε τον δήμαρχο και τη διοίκησή του να αναλάβουν τις ευθύνες τους, βγάζοντας εκτός κάδρου τους εργαζόμενους. Δεν θα ακολουθήσουμε τη σημερινή διοίκηση και τον δήμαρχο στον κατήφορο της πολιτικής αντιπαράθεσης που επέλεξαν.

Υ.Γ.: Σχετικά με την εφημερίδα Μακεδονία που σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου είναι ΄΄πιστοί στο καθήκον τους να τον διαβάλουν προσωπικά ΄΄… Όταν μία εβδομάδα πριν η ίδια εφημερίδα σε άρθρο της εκθείαζε το Δήμαρχο, τότε δεν τον διέβαλε προσωπικά;
Ας σοβαρευτούν λιγάκι!

==========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ )

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
, , , , ,