Ποιοι απεργούν σήμερα – τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Τρίτη είναι η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Αυτό αρχικά σημαίνει συγκεντρώσεις και πορείες, καθώς κινητοποιούνται και τα εργατικά συνδικάτα. 

-Στη Θεσσαλονίκη κάλεσμα έχουν απευθύνει το ΠΑΜΕ στις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου και μισή ώρα αργότερα στο ίδιο σημείο η ΕΔΟΘ. Στις 10.00 είναι το ραντεβού της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα. Στην Θεσσαλονίκη (μέχρι τώρα) τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κινηθούν κανονικά. Δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια σε τρένα λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

-Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

-Εικοσιτετράωρη Πανελλαδική απεργία προκήρυξαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών(ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια. 

-Η ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) στηρίζοντας το δικαίωμα της απεργίας και της συλλογικής δράσης αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την 24/09/2019 με στάση εργασίας από 12:30 τοπική της 24/09/2019 έως 15:30 τοπική της 24/09/2019. 

-Τώρα όσον αφορά τα σχολεία αναμένεται να δούμε τι θα γίνει, αν θα υπάρξει ανταπόκριση στο κάλεσμα που απευθύνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες οι οποίες καλούν νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να συμμετέχουν και αυτοί στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Βασικό αίτημα, αναφέρει η ΔΟΕ, είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου.

-Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

-Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12.00-15.00) σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,