Σε εξέλιξη οι μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ωραιοκάστρου

Συνάντηση εργασίας με τον ανάδοχο του έργου «Αντιπλημμυρική Θωράκιση Ε.Π. Θεσσαλονίκης με Έργα Διευθέτησης ποταμού Δενδροποτάμου και Συμβαλλόντων Ρεμάτων» της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών είχε η διοίκηση του δήμου  Ωραιοκάστρου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των μελετών που αφορούν στα ρέματα Μπάρμπα και Παππά, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Μεταξύ άλλων θεμάτων, τέθηκε επί τάπητος η κατασκευή τμηματικού δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων. Χρονικός ορίζοντας υλοποίησης της αντιπλημμυρικής μελέτης είναι το τέλος του 2025.

Όπως αναφέρθηκε, με την μελέτη και στη συνέχεια με την υλοποίηση των απαραίτητων έργων θα δοθεί λύση κυρίως στο χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρών που καταγράφονται στη Συμμαχική Οδό. Επίσης, αναφέρθηκε ότι σχεδιάζεται τμήμα δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στα «Αλώνια», στο πλαίσιο και της ανάπλασης της περιοχής.

Αντίστοιχες συναντήσεις εργασίας, με στόχο την άρτια και πλήρως ολοκληρωμένη σύνταξη της αντιπλημμυρικής μελέτης, πρόκειται να γίνουν και στο προσεχές μέλλον.

===========

Tο Polites Oraiokastrou στο Facebook βρίσκεται μόνο στην παρακάτω διεύθυνση (https://www.facebook.com/politesoraiokastrou.gr/ 

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας:
fb-share-icon
, , ,